Nuance** – Duffel

Chef: Thierry Theys

ONLINE RESERVEREN

Recent article restaurant Nuance in English: “Nuance”

Als gepassioneerde hobbykok was ik heel aangenaam verrast met als verjaardagsgeschenk een uitgebreid diner bij restaurant Nuance in Duffel. Hier zou mijn Carnet de Table zeker van pas komen om mijn ervaringen in te noteren. Een chef waar vele foodies naar opkijken want met amper 26 jaar mogen we Thierry Theys toch wel bij één van de meest potentiële chefs van België rekenen.

Nuance Duffel

Dat deze jonge chef reeds een gevestigde waarde in het gastronomische land is mag wel duidelijk wezen. In 2010 werd hij door Gault Millau uitgeroepen tot Jonge Chef van het jaar en momenteel wordt hij beloond met 17/20 in de nieuwe gids. Ook Michelin bekroonde deze jonge chef zeer snel en amper één jaar na zijn 1e* ster, volgde er al een 2e **. Alvorens in 2008 samen met zijn echtgenote Nuance te openen deed Thierry Theys ondermeer ervaring op bij Beluga in Maastricht en Bar et Boeuf van Alain Ducasse in Monaco. Vandaag kan je hem in Vlaanderen ook bewonderen op Njam!TV. Zijn keuken valt op door het durven gebruiken van contrasten, zowel in smaak als kleur. We herkennen in alle gerechten veel intense smaken en zeer verfijnde toetsen. Voor een tafel in het weekend kan je best maanden op voorhand reserveren maar een Nuance ervaring is dat meer dan waard!

Het 5-gangen Nuances menu wordt voorafgegaan door 5 verfijnde amuses en de avond start dan ook in grandeur. Als eerste gerecht wordt er Oosterscheldekreeft geserveerd met verbena, radijs, amandel en kreeftenboter. Een mooi samenspel van smaken en als passende wijn werd een Roditis uit Griekenland geserveerd. Mogen we de sommelier feliciteren voor deze niet voor de handliggende maar prachtige keuze. Deze zuiderse witte wijn heeft een mooie aciditeit en past perfect bij onze verschillende strukturen in het gerecht.

Oosterscheldekreeft, ©Be-Gusto.com

Als tweede voorgerecht serveert men Zeeduivel met een bouillabaise saus, zeegroenten, wortel, look & olijfcrunch. De begeleidende wijn is een Abruzzo van de trebiano en pecorino druif uit Italië.

Zeeduivel, ©Be-Gusto.com

Het Hoofdgerecht, een huwelijk van verschillende structuren, kleuren en smaken is ware topper. De zomerreebok met girolles, gnocchi, komkommer, pistache crème en courgette smaakt voortreffelijk en is afgewerkt met een jus van vintage azijn.

Afsluiten doen we met 2 desserts:Een frambozen gerecht met limoen en rabarber en een gerecht van kersen met witte chocolade en Gianduja.

Kersen en witte chocolade, ©Be-Gusto.com

Restaurant Nuance is een absoluute aanrader voor culinaire ontdekkingsreizigers en een bezoek meer dan waard.

 
Nuance 
ONLINE RESERVEREN
Kiliaanstraat 6-8, 2570 Duffel
TEl: +32 15 63.42.65
www.resto-nuance.be
Dinsdag & Woensdag gesloten
Be-Gusto score: 18/20
Comments
One Response to “Nuance** – Duffel”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Restaurant Nuance, previous 2011 article in Dutch: “Nuance” […]