Veranda – Antwerpen-Berchem

De Veranda – “Mijn culinair café”
 ONLINE RESERVEREN
 Lange Lobroekstraat 34, 2060 Antwerpen
+32 3 218 55 95
 www.restaurantveranda.be
Zondag, maandag & dinsdagmiddag gesloten
 
Lees zeker ook onze review van Veranda na de verhuis!
————————————————————————————————————————
Chef: Davy Schellemans

Bistronomie een nieuw begrip. Creëer een authentieke sfeer zonder veel tierlantijntjes, laat mensen zich thuis en vooral op het gemak voelen en imponeer hen met een “bangelijke” keuken. Een concept dat werkt, reeds enkele jaren een hype in het buitenland:  Frenchie- La GazettaSeptimeSaturne in Parijs, Relae in Kopenhagen en natuurlijk de nummer 915 van de wereld “Le Chateaubriand” Paris. De beslissing van chef-eigenaar Davy om vanuit In De Wulf terug naar Antwerpen te komen en er een gastronomisch café te openen wordt dan ook door mening foodie hartelijk onthaald. Vandaag zien we gelukkig meer chefs in Vlaanderen die deze concept-piste volgen.

Davy Schellemans, jong & passioneel gedreven, deed ervaring op als rechterhand van Kobe Desramaults in de sterren zaak In De Wulf. Vandaar zijn eigenwijze keuken, speling met groenten & grassen en vooral creatieve smaken. Het restaurant werd geopend in een voormalige verfwinkel.Veranda - Antwerpen - Davy Schellemans

In De Veranda geen menukaart, geen à la carte, één 5-gangen menu van 3 gerechten en 2 desserts op het krijtbord gekrabbeld. Kleine aanpassingen zijn natuurlijk mogelijk en ’s middags is er een 2-of 3 gangen lunch. Het volledige 5 gangen menu staat aan een democratische prijs van 45€.Veranda - Antwerpen - Davy Schellemans Veranda - Antwerpen - Davy Schellemans

We starten met een bloemkool zalfje met pistache schuim & buchot mosseltjes. Nadien volgt een kroket? Als hapje een verse gevogelte kroket die hij wentelde in een paneermeel met inktvis. Op het eerste zicht een ontgoocheling maar overheerlijk in smaken.

Gevogelte kroket-©Be-Gusto

Als eerste gerecht een salade van Chinese broccoli met verse kruiden en citroen. Broccoli is absoluut niet mijn ding maar dit is gewoonweg overheerlijk, rijk aan smaken en lekker krokant.

Salade Chinese Broccoli – ©Be-Gusto

Het tweede voorgerecht is een combinatie van wulken met quinoa, geitenkaas en gepekelde rammenas. Had ik geweten dat er geitenkaas bij geserveerd werd dan had ik waarschijnlijk een aanpassing gevraagd, maar de smaken zitten gewoon perfect in balans. Gedurfd maar wederom een topper.

Wulken – ©Be-Gusto

Het hoofdgerecht is een mals stukje Iberico Pressa met bloemkool en tuinbonen. Een correct gerecht maar iets minder verrassend. De bediening is nonchalant maar dit past in deze omgeving en de vriendelijkheid is altijd aanwezig. Er worden ook enkele suggestie wijnen aangeboden en de wijnkaart bestaat volledig uit biologische en bio-dynamische wijnen.

Als desserts volgen Framboos, crumble & vers vanille ijs en een combinatie van ananas, limoen, kokos en sponge cake. Voor mij perfecte afsluiters. Kokos was echter niet op het krijtbord gemeld en daar hadden tafelgenoten wel problemen mee.

Ananas & Sponge cake ©Be-Gusto

Deze chef brengt gerechten mooi in balans, creatief en met respect voor het product. Op de achtergrond dezelfde nonchalante rock & roll muziek. Ga op ontdekking: harde stoelen, krappe plaatsen en risico het hoofd te stoten bij het naar het toilet te gaan maar de kwaliteit op het bord kan zich meten met een sterren zaak!

 
 
De Veranda 
Guldenvliesstraat 60, 2600 Berchem
TEl: +32 3 218.55.95
www.bistronomie.be/nl/bistro-9/veranda
Maandag & Dinsdag gesloten
Be-Gusto score: 16/20
 
Comments
9 Responses to “Veranda – Antwerpen-Berchem”
 1. Mariel says:

  I’m truly enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on
  the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here
  and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme?
  Fantastic work!

 2. BE-GUSTO says:

  Dear Mariel, The design has been done very easy with on of the fix formats of WordPress. I used the customized structure from the Organic Theme. The set up is done in few hours. For the hosting and support i am using the support of Ashlar marketing: http://www.ashlarmarketing.be
  Kind regards and lot’s of culinary FUN!

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] er heerst een perfect tempo in de bediening. In Antwerpen zijn we al zot van de te vergelijken “De Veranda” maar een bezoek aan Gent moet toch wel gepaard gaan met deze gastro-bistro! De Vitrine  […]

 2. […] that like Le Chateaubriand, try also Relae in Copenhagen, La Buvette in Brussels, De Veranda in Antwerp and J.E.F. & de Vitrine in Gent! Le Chateaubriand 129 Avenue Parmentier, 75011 Paris, FR TEl: […]

 3. […] Puur Personal Cooking dan ook de perfecte locatie. Eerdere 2011 club events in Trente, Vin Perdu, De Veranda, Condacum en La Buvette zorgden reeds voor mooie culinaire avonden maar ons eindejaar event in Puur […]

 4. […] but not least zou ik jullie restaurant De Veranda willen voorstellen. De Veranda, gelegen in Berchem, is het geliefkoosde restaurant van vele […]

 5. […] zien een duidelijke vergelijking met de stijl van Le Chateaubriand en De Veranda. La Buvette is enkel voor het diner geopend en er is slechts plaats voor een 20 tal couverts. […]

 6. […] Chef, Nicolas Scheidt, heeft duidelijk zijn weg gevonden. Soms nog een beetje uit balans en wispelturig maar vele van zijn creatieve losbarstingen wisten ons volledig te plezieren. Zijn mix van rode biet, bramen, uitjes en ricotta gaf een perfecte balans met mooie pure smaken. Zijn bistronomie concept wint aan waardering en vaart stilaan koers richting de eilanden Veranda-Vitrine-JEF-Saturne-Septime-Chateaubriand-Relae  … […]

 7. […] UPDATE: ‘Lees ook onze vorige ervaring’ […]