Veranda – Antwerpen-Berchem
De Veranda – “Mijn culinair café”
![]() |
ONLINE RESERVEREN |
![]() |
Lange Lobroekstraat 34, 2060 Antwerpen |
![]() |
+32 3 218 55 95 |
![]() |
www.restaurantveranda.be |
Chef: Davy Schellemans
Bistronomie een nieuw begrip. Creëer een authentieke sfeer zonder veel tierlantijntjes, laat mensen zich thuis en vooral op het gemak voelen en imponeer hen met een “bangelijke” keuken. Een concept dat werkt, reeds enkele jaren een hype in het buitenland: Frenchie- La Gazetta–Septime–Saturne in Parijs, Relae in Kopenhagen en natuurlijk de nummer 915 van de wereld “Le Chateaubriand” Paris. De beslissing van chef-eigenaar Davy om vanuit In De Wulf terug naar Antwerpen te komen en er een gastronomisch café te openen wordt dan ook door mening foodie hartelijk onthaald. Vandaag zien we gelukkig meer chefs in Vlaanderen die deze concept-piste volgen.
Davy Schellemans, jong & passioneel gedreven, deed ervaring op als rechterhand van Kobe Desramaults in de sterren zaak In De Wulf. Vandaar zijn eigenwijze keuken, speling met groenten & grassen en vooral creatieve smaken. Het restaurant werd geopend in een voormalige verfwinkel.
In De Veranda geen menukaart, geen à la carte, één 5-gangen menu van 3 gerechten en 2 desserts op het krijtbord gekrabbeld. Kleine aanpassingen zijn natuurlijk mogelijk en ’s middags is er een 2-of 3 gangen lunch. Het volledige 5 gangen menu staat aan een democratische prijs van 45€.
We starten met een bloemkool zalfje met pistache schuim & buchot mosseltjes. Nadien volgt een kroket? Als hapje een verse gevogelte kroket die hij wentelde in een paneermeel met inktvis. Op het eerste zicht een ontgoocheling maar overheerlijk in smaken.
Als eerste gerecht een salade van Chinese broccoli met verse kruiden en citroen. Broccoli is absoluut niet mijn ding maar dit is gewoonweg overheerlijk, rijk aan smaken en lekker krokant.
Het tweede voorgerecht is een combinatie van wulken met quinoa, geitenkaas en gepekelde rammenas. Had ik geweten dat er geitenkaas bij geserveerd werd dan had ik waarschijnlijk een aanpassing gevraagd, maar de smaken zitten gewoon perfect in balans. Gedurfd maar wederom een topper.
Het hoofdgerecht is een mals stukje Iberico Pressa met bloemkool en tuinbonen. Een correct gerecht maar iets minder verrassend. De bediening is nonchalant maar dit past in deze omgeving en de vriendelijkheid is altijd aanwezig. Er worden ook enkele suggestie wijnen aangeboden en de wijnkaart bestaat volledig uit biologische en bio-dynamische wijnen.
Als desserts volgen Framboos, crumble & vers vanille ijs en een combinatie van ananas, limoen, kokos en sponge cake. Voor mij perfecte afsluiters. Kokos was echter niet op het krijtbord gemeld en daar hadden tafelgenoten wel problemen mee.
Deze chef brengt gerechten mooi in balans, creatief en met respect voor het product. Op de achtergrond dezelfde nonchalante rock & roll muziek. Ga op ontdekking: harde stoelen, krappe plaatsen en risico het hoofd te stoten bij het naar het toilet te gaan maar de kwaliteit op het bord kan zich meten met een sterren zaak!
De Veranda Guldenvliesstraat 60, 2600 Berchem TEl: +32 3 218.55.95 www.bistronomie.be/nl/bistro-9/veranda Maandag & Dinsdag gesloten Be-Gusto score: 16/20
I’m truly enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on
the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here
and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme?
Fantastic work!
Dear Mariel, The design has been done very easy with on of the fix formats of WordPress. I used the customized structure from the Organic Theme. The set up is done in few hours. For the hosting and support i am using the support of Ashlar marketing: http://www.ashlarmarketing.be
Kind regards and lot’s of culinary FUN!