The Glorious – Antwerpen

The Glorious – “Winebar & Bistro”
Chef: Johan Van Raes
Sommelier & manager: Jurgen Lijcops

Voor het eerste Be-Gusto club event van 2012 werd er deze keer gekozen voor de wijnbar-bistro The Glorious. Deze chique bistro, gelegen op het trendy Antwerpse Zuid, opende reeds in 2009 en blijft de pers beroeren.

Voor 2012 werd The Glorious beloond met een mooie BIB Gourmand vermelding in de Michelin gids en ze konden ook Gault Millau weer bekoren waardoor ze 15 punten scoorden. De Chef, Johan Van Raes, is één van de meest ervaren chefs in Antwerpen en hij brengt verfijnde top klassiekers. Een no nonsense keuken die zeker de betere bistro keuken genoemd mag worden.

Uithangbord van The Glorious is echter de wijnbar, onder leiding van sommelier en zaakvoerder Jurgen Lijcorps heeft The Glorious zich gevestigd als een “place to be” in Antwerpen. Met jarenlange vakkennis bij onder meer het Scholteshof, Slagmolen , Bruneau en Kasteel Withof heeft hij een concept uitgewerkt dat duidelijk aanslaat in Antwerpen.

In deze wijnbar-bistro kan je maar liefst een 30-tal wijnen per glas degusteren en ook de wijnkaart heeft mooie referenties. Het restaurant bestaat uit 2 verdiepingen waar beneden de wijnbar is en boven een open keuken. In de zomer is er een gezellig terras. Het interieur past perfect in de hippe buurt waar mode, antiek & design centraal staan. Je kan er een 3-gangen menu van de chef kiezen aan 35€, maar de à la carte prijzen zijn toch wel duidelijk op restaurant niveau. Onze verwachtingen zijn dan ook hoog!

Als voorgerecht kies ik de gegrilde Coquilles St-Jacques uit Dieppe, puree van peterselie, beurre blanc met peterseliewortel. Zeer lekker en zacht van smaak, mooie gebakken coquilles, de puree is iets te plat maar een mooi bistro gerecht. De gekozen Duitse witte Riesling, Kabinett Hochheimer Hölle Weingut Künstler van 2010 smaakt perfect. Mooie aciditeit met citrus en appel aroma’s.

Coquilles St.Jacques ©Be-Gusto

Bij een à la carte keuze met een groep vraagt men om maximum 3 verschillende gerechten te kiezen maar dat blijkt geen probleem te vormen. Voor het hoofdgerecht kozen we de Black agnus beef, mooi saignant gevraagd en gekregen, lekker op smaak. De rode wijn, een Barbera d’Alba 2010, Altare Elio uit mijn favoriete streek Piemonte kan ons ook bekoren. Onze tweede fles die we van deze wijn bestelden was echter veel te koud en had toch wel 10 minuten in het glas nodig. Jammer voor een zaak waar wijn de signature is.

Black Angus ©Be-Gusto

In plaats van dessert kiezen we voor een fles Bollinger Rosé Champagne. Er was iets te vieren en de Bolli rosé was dan ook een perfecte keuze om deze avond af te sluiten.

Bollinger Rosé ©Be-Gusto

Regelmatig voelde we aan onze tafel beneden een beetje tocht en dat stoorde toch wel in het comfort. De sfeer en gezelligheid die The Glorious uitstraalt doen dat echter vlug vergeten. Vooral de schitterende wijnkeuzes gecombineerd met een correcte keuken maken van The Glorious een “must do”, reserveren is aangeraden.

 
The Glorious, Winebar & Bistro
De Burburestraat 4, 2000 Antwerpen
TEl: +32 3 237.06.13
www.theglorious.be
Zondag & Maandag gesloten
Be-Gusto score: 13.5/20
 
Comments
4 Responses to “The Glorious – Antwerpen”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Het galadiner: Ook dit jaar realiseerde Gault Millau voor meer dan 400 aanwezigen een banket van gastronomisch niveau. In samenwerking met Belgocatering, Mise en Place, Stella Maris, Levi Party Rental en natuurlijk de Antwerpse topchefs werd er in Stuurboord met zicht op de Schelde een stijlvol diner gepresenteerd. De wijnen werden nauwgezet gekozen en besproken door Jurgen Lijcops van restaurant “The Glorious”. […]

  2. […] The Glorious, Antwerpen […]

  3. […] The Glorious, Antwerpen […]