InVINcible – Antwerpen

InVINcible: “ Relax genieten aan de open keuken”
Chef: Kenny Burssens

ONLINE RESERVEREN

UPDATE: ‘Lees ook onze recente ervaring

InVINcible staat alweer meer dan een jaar bovenaan onze lijst voor een ongedwongen avond genieten van een betaalbaar menu. Zeker ook als lunch adres een perfecte halte. Het nieuwe Invincible is gelegen in de Haarstraat, het voormalig pand van Gin Fish, en op een steenworp afstand van de Grote Markt en de Scheldekaaien.

Vanwege Be-Gusto ook onze oprechte deelneming bij het overlijden na een tragisch ongeval van de beloftevolle kok van Invincible in december, Nicolas Van Caesbroeck.

Sommelier en eigenaar Kenny Burssens weet de perfecte combinatie te brengen van een eerlijke keuken met pure smaken en perfect in harmonie begeleidende wijnen. Het concept van lekker eten, goede wijn en een aangenaam brasserie kader werd dan ook al snel met prijzen bedeeld. Voor Gault Millau verkozen tot brasserie van het jaar 2012 en een mooie score van 14/20 terwijl Michelin InVINcible beloonde met een Bib Gourmand.

Invincible seat@the kitchen © Be-Gusto

Invincible heeft een kleine kaart met een 3-gangen menu aan 35€, hebt dan keuze uit 5 voorgerechten, 4 hoofdgerechten en 3 desserts. Wie een specialiteit of suggestie, zoals de “zeebaars en croute de sel”, wil betaalt een kleine meerprijs. De keuze van wijnen per glas is enorm, maar nog beter laat je passend assisteren door de familie Burssens! Op lekkere koffie kan je ook rekenen want Kenny is voormalig Belgisch kampioen Barista.

Winemenu

Na als aperitief een droge witte muskaatwijn te hebben gedegusteerd met verse salami kiezen we als voorgerecht voor een klassieker, “terrine van eendenlever met verse vijg en appelbrood”. Klassiek gebracht, afgewerkt met fleur de sel en perfect op smaak. Ook het appelbrood smaakt top. Deze zalige start wordt begeleid met een Gewurztraminer uit de Elzas. Als droge wijn toch perfect passend bij de foie gras door zijn hogere restsuikers, lage aciditeit en mooie aromatische en kruidige toetsen.

Terrine eendenlever© Be-Gusto

Gewurztraminer Muré 2010

Voor het hoofdgerecht lieten we ons verleiden door een zeebaars en croute de sel. Door het contact met de keuken krijgen zulke gerechten nog een extra touch. De sommelier serveert hierbij een Chenin Blanc uit Swartland, Zuid Afrika: Secrateurs Badenhorst 2011. Deze witte wijn heeft stevige impressies van witte steenvruchten en heeft 7 maanden sur lie gelegen, lekker vol van aroma’s.

Zeebaars en croute de sel © Be-Gusto

Zeebaarsfilet © Be-Gusto

Als afsluiter krijgen we nog een perfect gebakken Moelleux, lekker smeuïg vanbinnen,  met natuurlijk een heerlijke koffie.

Moelleux van chocolade © Be-Gusto

Invincible is een wijnrestaurant waar je regelmatig kan terugkomen, zowel voor een zakelijke lunch als een perfect diner met vrienden, wordt zeker vervolgd!

 

InVINcible 
ONLINE RESERVEREN
Haarstraat 9, 2000 Antwerpen
TEl: +32 3.231.32.07
www.restaurantinvincible.be
Zaterdag & Zondag gesloten
Be-Gusto Score: 14.5/20
 
 
 
 
Comments
One Response to “InVINcible – Antwerpen”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Zie ook ons vorig verslag: ‘link’ […]