Kommilfoo* – Antwerpen

Kommilfoo: “One of my favorites in Antwerp”
 Online Reserveren
 Vlaamsekaai 17, 2000 Antwerpen
 0032 3 237 30 00
www.restaurantkommilfoo.be
 
Zondag & maandag gesloten

Chef: Olivier de Vinck de Winnezeele

Al enkele jaren is restaurant Kommilfoo een persoonlijke referentie die ik graag bij menig culinair advies deel. De laatste jaren hebben we de keuken echt voelen groeien en we zijn dan ook verheugd dat Olivier terecht de welverdiende ster binnenhaalde!

Restaurant Kommilfoo is gelegen aan de gedempte Zuiderdokken in een schitterend gerestaureerd pakhuis. Vorig jaar werd het interieur grondig aangepast en de verbouwing door interieurarchitect Martine Geusens zorgde voor een moderne stijlvolle inrichting met beige en grijsbruine tinten.

Olivier de Vinck is reeds 15 jaar lang een culinaire referentie op het trendy Antwerpse Zuid. Koken is zijn passie en dat proef je! Enkele jaren geleden behaalde hij reeds de gouden en zilveren medaille Prosper Montaigné, zijn Gault Millau vermelding steeg naar 15/20 en Michelin bekroonde hem met een eerste ster sinds de 2012 editie. De bediening wordt stijlvol verzorgd door Inger Blancquart en een jonge zaalbrigade.

Elk jaar is Olivier ook één van de drijvende krachten van het spektakel Antwerp Diner!

Olivier is geen eendagsvlieg, hij bouwde gefaseerd zijn reputatie op en Kommilfoo is dan ook een plek waar wij graag met buitenlandse gasten komen. Hij brengt een verfijnde Frans-Belgische keuken met moleculaire en Oosterse toetsen maar altijd respect voor het product en verse ingrediënten centraal. Een 4-gangen fantasie van de chef wordt geserveerd aan 55€, voor de 5-gangen gastronomische wandeling betaal je 70€.Het lunchmenu is beschikbaar aan 35€ voor 2-gangen. In vergelijking met de à la carte prijzen zijn de menu’s van zeer goede prijs/kwaliteit.

We moeten ons deze keer helaas van een moeilijke kant laten zien en testen de chef  met een geïnspireerd last minute koosjer menu. Flexibiliteit staat hier echter centraal. Starten doen we met onze Belgische trots: Hopscheuten met een gepocheerd eitje en hollandaise saus. Klassiek gebracht maar overheerlijk.

Als tweede voorgerecht degusteren we de Zonnevis met texturen van selder en knolselder, mousseline van aardappelen en een witte wijnsaus opgefrist met zwarte rijstazijn. Alweer koken op een hoog niveau zonder afbreuk te doen aan de basis.

Voor het hoofdgerecht wordt er gekozen voor mijn favoriet: Gebakken tarbot met gesmolten Shangai Paksoi, wilde waterkers, kasteelaardappelen geparfumeerd met pandanbladeren en een hazelnootbotersaus. De tarbot is iets te droog.

Bij het dessert smelt ik helemaal weg, een subliem gerecht met smaken die volledig in mijn favorieten palet liggen: Compositie van ananas structuren met witte chocolade en muntijs.

Bedankt Olivier, Inger en Co!

Kommilfoo
Online Reserveren
Vlaamsekaai 17, 2000 Antwerpen
TEl: +32 3 237.30.00
www.restaurantkommilfoo.be
Zondag & maandag gesloten
Be-Gusto score: 16.5/20
 
 
 
 
 
Comments
8 Responses to “Kommilfoo* – Antwerpen”
  1. Peter Adams says:

    mmmmm, and a beautifull interior !!

Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] week werd Restaurant Kommilfoo van Olivier de Vinck verkozen door ‘PITTIG’ Magazine tot restaurant van het jaar voor de […]

  2. […] Horta, Wouter Keersmaekers van restaurant De Schone Van Boskoop, Olivier de Vinck van restaurant Kommilfoo, Gerard Spuesens van Hilton Antwerp, Alain Smet van Radisson Blu Astrid, Ron Diephout van Brasserie […]

  3. […] van dit culinair vertier waren Wouter Keersmaekers (De Schone Van Boskoop*), Olivier de Vinck (Kommilfoo*), Ingrid Neven (Pazzo), Marcellino Moortgat (Josephine’s), Marc Gottenbos (Horta), Ron Diephout […]

  4. […] aan ervaring. Klinkende namen zoals Sir Anthony Van Dijck, Comerc24, het Gebaar, Condacum en Kommilfoo zorgden voor een ervaring op elk terrein. Vandaag staat Michael gedreven alleen in de keuken en […]

  5. […] top artiesten! Restaurants ‘t Zilte, De Schone van Boskoop, De Tuinkamer, Mijn Keuken en Kommilfoo spreken alvast tot de verbeelding. Met de namen Viki Geunes (**), Wouter Keersmaekers (*), Ken […]