Matty – Antwerpen

Matty: “ Huiselijk tafelen op het Zuid”

  Online Reserveren
Brederodestraat 23, 2018 Antwerpen
+32 477 74 80 42
www.restaurantmatty.be

Chef: Matty Van den Brande

Restaurant Matty is ondertussen reeds meer dan 3 jaar een referentie voor een gezellige ongedwongen avond. Veel energie aan reclame en promotie wordt er niet besteedt maar chef eigenaar Matty en vrouw Katrien focussen op de basis van gezellig tafelen.

Het restaurant is gelegen in de Brederodestraat vlak bij de Amerikalei. Niet echt het meest sexy deel van het Zuid, maar door iedereen gekend als de spot van Ava Papierwaren. Het pand waarin we ons bevinden is echter een prachtig herenhuis dat zelfs vroeger bewoond werd door de stichter van Ava.

Chef Matty Van den Brande was vroeger chef van Belgocatering en wist een stijlvol restaurant te creëren. Een strakke inrichting met veelal witte tinten en een mooie open keuken. Aan de achterzijde in de kleine stadstuin is er een zomerterras. Matty serveert een beperkte restaurant kaart en de focus ligt op een 4-gangen menu voor slechts 50€. Lunchen kan je hier voor 25€, 2-gangen en koffie.

Een koppel met passie voor het vak, correcte prijzen en vooral smaakvolle en superverse producten. Een ideaal adres voor een gezellige avond met vrienden! Het restaurant is dan ook volledig volgeboekt en het merendeel zijn kleine groepjes van 6 tot 8 personen. Voor groepjes wordt verplicht het menu aangeboden met indien nodig de gevraagde aanpassingen. Matty komt zelf uit zijn keuken de menu’s met veel passie voorstellen.

Amuses op tafel: verse garnalen, olijven en ham

Als eerste gerecht serveert Matty een salade van kreeft met groene asperge, gerookte pancetta en crumble van pinda. Zeer lekker, verse producten en stijlvol gepresenteerd. Als begeleidende witte  wijn wordt de huiswijn, een Vinus Viognier van 2011 uit Limoux, geserveerd. Exotisch getint fruit maar toch de nodige frisheid om bij dit gerecht te passen. Een zeer correcte huiswijn.

Het tweede voorgerecht is een mooi sappig stukje skrei met een saus van vadouvan, brandade en witte bonen met een kruidige worst. Perfect gegaard en mooi afgekruid.

Voor de rode wijn kiezen we uit de beperkte wijnkaart een Langhe Nebbiolo van 2009, Regret van het huis Monchiero Carbone. In zijn prijsklasse een zeer mooie wijn met aroma’s van zwarte kersen en leer. Hij evolueert beter na een tijd in het glas. Als hoofdgerecht krijgen we stukjes kalfskotelet met ganzelever, een kroketje van risotto en bloemkool kransjes. Wederom verse ingrediënten en pure smaken.

Voor het dessert hadden onze vrienden een speciaal verzoek na vorige bezoeken en daarom voor ons de Mokka Glacé, stijl Matty. Smeeuig zacht en een perfecte afsluiter.

Bij de koffie zoals het hoort nog huisgemaakte mignardises en wij keren met een zeer goed gevoel huiswaarts! richting wijnbar Soho! Zeker een avond om opnieuw te beleven.

Bedankt Matty en Katrien,

Matty
Brederodestraat 23, 2018 Antwerpen
TEl: +32 477.74.80.42
www.restaurantmatty.be
 
Be-Gusto score: 7/10
 
 
 
 
 

Comments are closed.