De Schone Van Boskoop* – Antwerpen-Boechout

De Schone Van Boskoop: “Een vaste waarde in de Antwerpse gastronomie”
Chef: Wouter Keersmaekers

De succesvolle formule van “Dining with Stars” leidt ons gelukkig nog een keer naar Boechout om te genieten van De Schone Van Boskoop. Wouter Keersmaekers is een absolute vaste waarde in de Antwerpse gastronomie. Hij eindigde zijn leerschool als sous chef van ’t Fornuis in Antwerpen en is nu reeds sinds ’93 heer en meester in De Schone Van Boskoop. Onmiddellijk wist hij Michelin te overtuigen en werd beloond met een ster om die nadien nooit meer af te geven. Knap om die constante kwaliteit te blijven serveren. Wouter creëert in essentie een keuken die waarde hecht aan streekproducten en vergeten groenten, de terroir keuken wordt gebracht met nieuwe kooktechnieken en de puurheid van de producten blijft gegarandeerd. Zoals de website vermeldt “een keuken met karakter die niemand onberoerd laat!”

Gelegen in Boechout, randje Antwerpen, in een straat die niet laat vermoeden dat hier een culinaire vlag wappert. In de karaktervolle woning treffen we een modern interieur met zeer comfortabele stoelen. Het tuinterras met strakke vijver omringd door moderne kunst zorgt voor een rustige oase bij mooie zomermomenten.

Een grote meerwaarde aan een bezoek bij De Schone Van Boskoop is de stijlvolle sfeer. Hier voel je de culinaire passie bij de chef die nog altijd zelf aan tafel het menu komt voorstellen. De omkadering wordt compleet door een professionele bediening en excellente wijnkennis door sommelier Luc Dickens. Elk jaar kan je chef Wouter en sommelier Luc ook terugvinden op het prachtige en kwaliteitsvolle charity event “Antwerp Diner”.

We starten met een glaasje elegante champagne Barfontarq. Op tafel wordt direct lauwwarme focacia met varkens rilette en een crème van pompoen. Verder worden er nog twee mooie amuses geserveerd: Haring nieuwe stijl en een huisgemaakt rundskroketje met gember en een zacht pickles sausje.

De wijnkaart is top en heeft meer dan 500 referenties in alle prijsklassen, we laten ons echter overtuigen door de sommelier met een formule aangepaste wijnen.

 • Salade van zilte aardappel met noordzeekrab en ossenstaartvlees. Een mooi gerecht, licht en verfijnd. Als begeleidende wijn wordt er een Roter Veltliner van het huis Ecker uit      2009 geserveerd. In tegenstelling tot wat de naam van de druif laat uitschijnen is dit een witte wijn uit de Wagram regio in Oostenrijk. De wijn heeft een rijk aroma van witte pruimen en nectarine met een licht bittertje in de afdronk. Roter Veltliner een oud Oostenrijks ras maar een perfecte start!

 • Traag gegaard eitje, crème van de eerste brandnetels, geraspte bottarga, crumble van bloemkool en romanesco en een consommé van spek. Een elegante presentatie en wat kan      een eitje zalig smaken. We krijgen een andere passende wijn geserveerd uit Italië, Tenuta Pinni 2010 van de Friuliana druif uit Friuli. Het fruit brengt een mooie balans en ik herken kiwi, pompelmoes en lichte vegetale toetsen.

 • Mangalitsa varken uit Hongarije in de vorm van een mooie varkenswang en een worst met truffel. Is dit de beruchte sterrenworst? Het geheel wordt afgewerkt met schorseneer, gele rapen, boterrapen, oesterzwammen en een sausje van kriekbier. Uit appetijt vergeten een foto te nemen en daarom hieronder een afbeelding van dit schitterende harige varken! De sommelier serveert hierbij een fruitige rode wijn uit Spanje, Joan d’Anguera Jove 2011 uit Montsant van de druiven Syrah, Grenache en cabernet sauvignon. Opvallend licht van kleur, lage tannine en zacht in de mond.

 • Kokosnoot crème met gekonfijte selder, walnoten, sorbet van basilicum & limoen en een sausje van verbena. Ook hier een prachtige wijncombinatie met een glaasje Tshida Auslese 2010 van de Muscat Ottonel.

De koffie en vijf huisgemaakte mignardises maken de maaltijd compleet.

Moderne kunst is aanwezig in de Schone Van Boskoop maar de kunst die op het bord kwam heeft ons nog meer gesmaakt. De keuken van Wouter is absoluut een bezoekje waard!

De Schone Van Boskoop
Appelkant 10, 2530 Boechout
TEl: +32 3 454.19.31
www.deschonevanboskoop.be
Zondag & maandag gesloten
Be-Gusto score: 16.5/20
 
 
 
 
 
Comments
8 Responses to “De Schone Van Boskoop* – Antwerpen-Boechout”
Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] Zuid nadat hij ervaring opdeed in verschillende topkeukens zoals Le Petit Zinc, De Pastorale en De Schone van Boskoop. Hij serveert een keuken waar puurheid centraal staat; pure smaken, pure aroma’s, pure […]

 2. […] waarde deed floreren op het Antwerpse Zuid vergaarde ervaring in De Karmeliet, Follies, Chez Bru en de Schone van Boskoop. Gastvrouw Caroline Claeys, zus van Filip-De Jonkman Brugge, groeide op in een horeca familie en […]

 3. […] 2010) van restaurant Pazzo, Marc Gottenbos van restaurant Horta, Wouter Keersmaekers van restaurant De Schone Van Boskoop, Olivier de Vinck van restaurant Kommilfoo, Gerard Spuesens van Hilton Antwerp, Alain Smet van […]

 4. […] Schone Van Boskoop […]

 5. […] menu geserveerd in alle grandeur. Leading chefs van dit culinair vertier waren Wouter Keersmaekers (De Schone Van Boskoop*), Olivier de Vinck (Kommilfoo*), Ingrid Neven (Pazzo), Marcellino Moortgat (Josephine’s), Marc […]

 6. […] te verrassen met nu reeds de bekendmaking van een aantal top artiesten! Restaurants ‘t Zilte, De Schone van Boskoop, De Tuinkamer, Mijn Keuken en Kommilfoo spreken alvast tot de verbeelding. Met de namen Viki Geunes […]

 7. […] natuurlijk wetende dat de jonge chef 3 jaar lang aan de zijde van Wouter Keersmaekers (De schone van boskoop) stond. Als locatie koos Wouter Van Steenwinkel een onopvallend rijhuis op het volkse plein. Een […]