HanTing – Den Haag

HanTing: “De culinaire wereld van Chef Han”

Chef: Han Ji

Restaurant HanTing in Den Haag kreeg de laatste jaren reeds verschillende prijzen als beste Chinees van Nederland en onlangs is HanTing nog gestegen naar een Gault Millau quotering van 15/20. Links en rechts hoorden we al geruchten van “a new rising star”, reden te meer om HanTing te bezoeken ter gelegenheid van een zakendiner in Den Haag.

HanTing Den Haag

Chef Han Ji heeft een unieke stijl ontwikkeld door het combineren van ingrediënten uit de Oosterse en Franse cultuur, de kookkunst wordt verfijnd door het afwisselen van traditionele bereidingswijzen met de moderne keuken. De keuken van HanTing kan je niet als de gekende ‘fusion’ bestempelen maar meer een culinaire versmelting waarbij balans cruciaal is.

Het interieur is stijlvol, Oosters getint met vrij donkere tinten en extra sfeer wordt gebracht door de vele lichtarmaturen. Hanting Cuisine is ook lid van de Jeunes Restaurateurs d’ Europe. De menukaart heeft als suggestie een culinaire wandeling met kleine gerechten, maar je kunt ook à la carte eten. Hier geen traditionele voor en hoofdgerechten maar een opsplitsing tussen koude gerechten, visgerechten en vleesgerechten waarbij de portie grote ongeveer gelijk is. Wij kiezen alvast 3 mooie gerechten en zijn benieuwd wat de “fusion new generation” ons zal brengen!

HanTing Den Haag

Amuse: groentenkrokantjes-kruidig kaaskoekje-rammenas

Amuses

Amuse: Omelet van witte vis en een zalfje van selder

Omelet van witte vis

Hamachi: yellow tail kingfish-citrus-yuzu-ganzenlever-bloedsinaasappel-balsamico

Hamachi-Ganzenlever-Yuzu

Bapao gestoomde broodjes.

Bapao gestoomde broodjes

Coquilles & Langoustine: geroosterd met Shitake-lelieblad-waterkastanje-Sichuan-zwarte bonen

Coquilles & Langoustine

Wagyu-beef: gegrild en fijn gesneden met bleekselderij, vijgen, runderpees en Chinese bonensaus.

Wagyu beef & Chinese bonen

Restaurant HanTing heeft ons zeker weten te bekoren, alleen jammer dat we Chef Han niet te zien kregen en de interactie met het personeel summier was. Op het einde kregen we wel nog een aangename verrassing, de gerechten zijn wel pittig gekruid maar de rekening blijft bescheiden en dat smaakt ons wel. Dit inspireert zeker voor een vervolg.

HanTing
Prinsestraat 33 , 2513 CA Den Haag
TEl: +31 70.36.20.828
www.hanting.nl
Maandag gesloten, geen lunch
Be-Gusto score: 15,5/20
 
 
 
 
 

Comments are closed.