L’Amitié – Antwerpen

L’Amitié: “Pure no-nonsense op het Antwerpse Zuid”

L’Amitié werd volledig gerestyled! Lees HIER alles over dit nieuw concept.

————————————————————————————————————————————————

Chef: Thomas Baeyens

DIRECT ONLINE RESERVEREN

Restaurant L’Amitié in Antwerpen is gevestigd in één van de oudste gebouwen van de gedempte zuiderdokken, een oude koffiebranderij. De Frans-Belgische keuken van Chef Thomas Baeyens werd vorig jaar beloond met een stijging bij Gault-Millau naar 14/20. Terecht tijd dus voor een nieuw bezoekje.

L’Amitié Antwerp

Chef Thomas Baeyens opende een vijftal jaar geleden dit kleine gezellige restaurant op het trendy Antwerpse Zuid nadat hij ervaring opdeed in verschillende topkeukens zoals Le Petit Zinc, De Pastorale en De Schone van Boskoop. Hij serveert een keuken waar puurheid centraal staat; pure smaken, pure aroma’s, pure verwennerij.

Het interieur reflecteert een gezellige huiselijke sfeer met warme kleuren. De ontspannen sfeer krijgt een extra dimensie door de zachte tonen van jazzy-loungemuziek. Om versheid te garanderen werd de kaart zeer klein gehouden met slechts 4 voorgerechten, 4 hoofdgerechten en 4 desserts. Geen degustatiemenu maar je kan een keuzemenu samenstellen van de à la carte gerechten aan een zeer democratische prijs. 3 gangen aan 45€ en 4 gangen (2VG) aan 55€.

L’Amitié Antwerpen

Bij binnenkomst voel je onmiddellijk de gezellige sfeer, de bediening is absoluut niet stijf en “aaantwerps” getint. Na een lange wachttijd wordt onze bestelling opgenomen en volgt een mooi gebalanceerde wijnkaart met een 10-tal referenties per glas. We kiezen de rode Languedoc wijn, Domaine de Cabrol, Vent d’Est Cabardes, 2007. Deze dieprode wijn van Syrah, Cabernet Sauvignon en Grenache heeft een mooie rijke en krachtig body.

Als voorgerecht koos ik de Vitello met een salade van schorseneer, shiitake en Bianchetti-truffel. Een atypisch gerecht voor een Frans – Belgische keuken maar qua smaken perfect en vol karakter.

Vitello-schorseneer-truffel

Onze wilde Zeebaars als hoofdgerecht werd geserveerd met monniksbaard, kappertjes en ratte aardappel. De monniksbaard of Agretti, Barbad i Frate, is een Italiaanse zeekraal die perfect gegaard was en nog licht krokant geserveerd werd.

Zeebaars-monniksbaard-ratte aardappel

Vandaag geen zoetigheden en we kiezen daarom voor kaasmeester Van Tricht. Een mooi bordje zonde chichi bevat onder andere Achelse Blauwe, Keiems bloempje, reblochon en Abondance.

Kaasbord Van Tricht

Een mooie correcte keuken met aandacht voor smaken en puurheid. Misschien weinig verrassend maar vol zekerheden en gezelligheid troef.

ONLINE RESERVEREN

L’Amitié
Vlaamse Kaai 43, 2000 Antwerpen
TEl: +32.3.257.50.05
www.lamitie.net
Zondag, maandag en zaterdagmiddag gesloten
Be-Gusto score: 14/20
 
 
 
 
 
Comments
One Response to “L’Amitié – Antwerpen”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Restaurant: “L’Amitié” van Thomas […]