‘t Leeuwekopke – Antwerpen

‘t Leeuwekopke: “Nieuwe mini bistro in een strak kader”

Chef: Thomas Verbist

Restaurant ’t Leeuwekopke, gelegen in de Leeuwenstraat in Antwerpen, opende een 2-tal weken geleden zijn deuren en gaat voor een persoonlijke mini bistro. De Leeuwenstraat maakt de verbinding tussen het sterrenrestaurant ’t Fornuis en de Vrijdagmarkt. Een straat die recentelijk aan het heropleven is en nog steeds menige renovaties in de planning staan heeft. Kortweg een schitterende centraal gelegen voor een nieuw Antwerps horeca concept. We weten hoe moeilijk het is voor jonge ondernemers een Horeca zaak op te starten en besluiten voor de lunch een kijkje te gaan nemen.

Restaurant ‘t Leeuwekopke

Het kleine voormalige kunstatelier werd door Thomas Verbist heringericht tot wat zijn “moderne mini bistro” genoemd mag worden. Chef kok en maître-gastheer, Thomas Verbist, doet alles alleen en met slechts 5 tafeltjes of 10 couverts zet hij zijn troeven in voor een minimalistisch concept. Deze jonge dertiger deed vooral een waaier aan ervaring op in het buitenland, van het Van Der Valk privé luxe jacht op de Midellandse zee, via cruise schepen tot een luxe resort in Curaçao. Vandaag is Thomas dus neergestreken in Antwerpen Stad en hier probeert hij zijn trendy mini bistro te doen slagen.

‘t Leeuwekopke

De naam, restaurant ’t Leeuwenkopke, gaf ons de verwachting van een Bourgondisch ingezette, oeroude gastentafel. De realiteit is echter een strak, modern, met wit en zwart tinten aangekleed, strak interieur. Dat we in deze mini bistro geen grote kaart moeten verwachten lijkt ons de juiste keuze. Op een krijtbord presenteert Thomas de menukaart, twee voorgerechten, twee hoofdgerechten en als afsluiter keuze tussen kaas en dessert. Geen grote gastronomische bereidingen op de kaart maar correct gekozen bistro food van een hoger niveau. De democratische prijzen situeren zich voor de voorgerechten rond de 10€ en voor de hoofdgerechten tussen 16 en 17€. Bovendien veranderd de Chef wekelijks zijn kaart.

Bij het aperitief krijgen we eerst een goed smakend mosselsoepje als amuse, gevolgd door een bordje spiering visjes in beslag.

Spiering visjes

Als voorgerecht kies ik de krokante Nobashigarnalen met een slaatje van komkommer, radijs, venkel en peultjes. Voor 11€ krijg ik 4 verse en mooi krokant gebakken Nobashigarnalen, het slaatje geeft ook wat extra zuren maar mist kruiding. Op tafel missen we een pepermolen. De portionering is wel zeer riant voor een voorgerechtje!

Nobashigarnalen

Risotto is absoluut mijn ding en daarom ga ik dan ook voor de forel met een risotto van prei en champignons. Aan de overkant komt het speenvarken in een pinda korst met een gratin van spitskool. De riante porties doen mij een beetje vrezen voor de kostprijsberekening en het gerecht mist verfijndheid maar één ding is zeker: vanavond dieet.

Forel & risotto van prei-champignon

Speenvarken

We sluiten af met de Sabayon van kriekenbier en een sorbet van appel. De sabayon is mooi smeuïg en goed van smaak, de sorbet bevat stukjes verse appel maar is voor de rest veel te korrelig.

Sabayon met kriekenbier

Chef & host Thomas moet zeker zijn weg en richting nog een beetje vinden maar heeft in ieder geval een veelbelovende start gemaakt om zijn moderne mini-bistro leven in te blazen. De naam van het restaurant vonden we niet echt passend met het concept but what’s in a name! Ook de website verdient meer aandacht, in het bijzonder de home page foto.

We hopen dat hij zijn plaats krijgt in de Antwerpse horeca scene en wensen hem alvast veel succes!

RESERVEREN

‘t Leeuwekopke
Leeuwenstraat 6, 2000 Antwerpen
TEl: +32 497.37.71.06
Zondag & maandag gesloten
Be-Gusto Score: 13/20
 

Comments are closed.