Rascasse – Kapellen

Rascasse: “De schorpioenvis in Jagersrust”

Chef: Erwin Denijs

Restaurant Rascasse mag ondertussen een vaste gastronomische waarde van Noord-Antwerpen genoemd worden. Het restaurant heeft een landelijke ligging net buiten Kapellen. Wij leerden Rascasse een eerste keer kennen tijdens Antwerpen Proeft een 3-tal jaar geleden. Na enkele succesvolle proevertjes op dit evenement, gingen we nadien al eens excellent lunchen en tijdens de recente Restaurantweek was het de uitverkozen plek voor een gezellig “Be-Gusto club” diner.

Rascasse Kapellen

Rascasse ligt in een meer dan 100jaar oud pand waar vroeger café “Jagersrust” was. Het interieur omvat 2 niveaus en centraal staat de strakke bar. Men koos voor enkele scandinavische invloeden en dit werd aangevuld met moderne wit-lederen stoelen en een schilderij van de Schorpioenvis (Rascasse). Tijdens de zomer is het aangenaam vertoeven op het terras aan de achterzijde, al reken je in België daar best niet teveel op natuurlijk!

Rascasse Kapellen

Chef Erwin Denijs, die voorheen 4 jaar lang restaurant Hippodroom als culinaire vaste waarde deed floreren op het Antwerpse Zuid, vergaarde ervaring in De Karmeliet, Follies, Chez Bru en de Schone van Boskoop. Gastvrouw Caroline Claeys, zus van Filip-De Jonkman Brugge, groeide op in een horeca familie en leerde de knepen van het vak in La Souricière. In 2010 riep Gault Millau haar uit tot Gastvrouw van het jaar.

Amuse: Maatjes & rode kool

Maatjes & rode kool

_____

Amuse: Wortel & komijn, kroepoek van zeewier & mierikswortel, bloemkool, krokantje met olijventapenade

Amuses

_____

Twee bereidingen van steenbolk:

Tartaar & oester, sorbet van appel & komkommer

Tartaar van steenbolk

Gebakken steenbolk met lamsoren, crème van artisjok & ansjovis en jus van Parmezaan

Steenbolk & lamsoren

_____

Rode mul filet met een tapenade van zwarte olijven, salsa van witte asperges en lavas, olie van handgeperste walnoten

Rode Mul & salsa van asperges

_____

Pladijs filet met jonge loofvenkel, zee-peterselie, geplette aardappelen en een bouillon van tomaten

Pladijs filet

_____

Aardbeien met plattekaas & rabarber en een verfrissende sorbet van zuring

Aardbeien & rabarber met sorbet van zuring

Restaurant rascasse staat borg voor een gemoedelijke sfeer. Bij het begeleidende wijnarrangement misten we wel een beetje een sommelier. We waarderen enorm de keuze om veelvuldig met verse vis te werken, qua balans werd er in dit menu echter teveel met olijven gewerkt en de koude salsa bij de rode mul vonden we ook minder geslaagd. De gerechten zijn wel zeer goed op smaak en mooi afgekruid. De pladijsfilet was een zeer rijkelijk gerecht maar miste verfijning. Gebaseerd op eerdere ervaringen hadden we net iets meer verwacht, maar Rascasse blijft een gezellige culinaire halte in de natuur van Noord-Antwerpen.

Op naar de volgende halte van de Familie Claeys: De Jonkman!

RESERVEREN

Rascasse
Kalmthoutsesteenweg 121, 2950 Kapellen
TEl: +32 3 297 94 29
www.restaurantrascasse.be
Zondag & Maandag gesloten
Be-Gusto score: 14/20

Comments are closed.