Au Vieux Port – Antwerpen

Au Vieux Port: “De authentieke Bistro van het Eilandje ”

Beter een goede Bistro dan een slecht restaurant!

Tijdens verschillende wandelingen rond het Antwerpse Eilandje was Au Vieux Port ons telkens opgevallen, de authentieke Parijse Bistro looks en meestal full house met een leuke sfeer.

Au Vieux Port Antwerpen

Au Vieux Port, een ambachtelijke Bistro in de oude Antwerpse havenwijk, waar de Chefs Stijn Haevermans & Marc Rigouts steevast de klassiekers van weleer serveren en waar men nog zaalbereidingen durft te doen. Specialiteiten op de kaart zijn vooral: Paling in ’t groen, garnaalkroketten, slakken, steak tartare en gebakken zeetong. Zaalbereidingen met onder andere Canard au Sang. Goedkoop is deze bistro niet maar kwalitatief één van de beste. De wijnkaart omvat vele top referenties die je in een Bistro niet zou verwachten en qua bediening uiterst professioneel maar zonder al te veel glamour.

Zaalversnijdingen

We starten met een glaasje Nicolas Feuillatte  en verse plakjes Iberico ham.

Als voorgerecht laad ik mij door het seizoen verleiden en bestel mijn eerste maatjes, de jonge haring wordt klassiek geserveerd met verse uitjes.

Maatjes

Als hoofdgerecht kies ik de Filet Pur van het Charolais rund met natuurlijk verse frietjes en pepersaus. Kan het nog klassieker? Waarschijnlijk niet maar het was genieten tot het laatste stukje.

Filet Pur Charolais

De gekozen en aanbevolen rode wijn was een perfecte begeleiding, een rode Languedoc Faugères: Domaine Saint Antonin “Magnoux”. Deze wijn van de druiven Syrah, mourvedre en carignan had mooie aroma’s van zwart fruit en specerijen en de tannine was zeer mooi verweven. De eerste fles met kurk werd onmiddellijk en zonder problemen vervangen door een nieuwe fles.

Dessert Trolley

Het dessert had reeds een paar keer naar ons geknipoogd wanneer de trolley met vers fruit bij onze buren passeerde. Een mooi bordje vers rood fruit met huisbereid vanille ijs.

Rood fruit met huis gedraaid vanille ijs

Au Vieux Port heeft ons zeker weten te bekoren. Het Antwerps Eilandje herleeft en deze vanoudse Bistro straalt door zijn authenticiteit. Tot binnenkort,

Au Vieux Port
Napelsstraat 130, 2000 Antwerpen
TEl: +32 3 290.77.11
Zaterdag & Zondag gesloten
Be-Gusto score: 14,5/20
Comments
3 Responses to “Au Vieux Port – Antwerpen”
  1. JAn Th. De Kok says:

    heeft uw restaurant ook een buiten terras ??

Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] gaat een beetje kopje onder net na een paar dagen geleden ook het rood fruit met vanille ijs bij Au Vieux Portgeproefd te hebben. Rood Fruit & […]

  2. […] gaat een beetje kopje onder net na een paar dagen geleden ook het rood fruit met vanille ijs bij Au Vieux Portgeproefd te […]