‘t Zilte** – Antwerpen

‘t Zilte: “Lunch with a view”

Chef: Viki Geunes

ONLINE RESERVEREN

Onder het motto Restaurant ’t Zilte ‘re-lunched’, keerden we 2 maanden na een geslaagd eerste bezoek, terug naar de top van het MAS. Het verhaal van Viki Geunes, ’t Zilte en het MAS moeten we ondertussen niet meer doen want in iets meer dan één jaar wist men deze culinaire parel tot ver buiten ’t Stad zijn verdiende bekendheid te geven. Zachtjes dromen de sinjoren al van eindelijk weer eens 3 sterren aan de hemel.

Voor het lunch-menu kan je kiezen tussen een 3-gangen lunch à 65€ of je laten leiden door de Chef met het menu “smaaktendens”. Hier heb je een 5 gangen voor 110€ of een 7 gangen voor 130€. We zijn enorm benieuwd wat de Chef in zijn 3-gangen lunch op tafel tovert.

We hebben ongelofelijk geluk vandaag want het weer is prachtig en de zon prikkelt onze goesting op het terras. Hier kan je heerlijk loungy genieten van het prachtig zicht over haven en Stad. Als aperitief kiezen we de Champagne Lallier. Viki heeft samen met het huis Lallier een speciale Cuvée samengesteld, de L’Extraction Millésimé 2005 met 70% Pinot Noir en 30% Chardonnay.

Terras ‘t Zilte

De eertse hapjes worden op het terras geserveerd en weten onmiddellijk iedereen te bekoren. Hier geen eenvoudigere hapjes omdat je een verkorte lunch kiest. Nee gewoon boem d ‘erop en maak kennis met de signatuur van Chef Geunes.

Amuse1: Crispy start, style martino

Crispy

Amuse2: Krokantje van rijst met kabeljauw & soya

Krokantje van rijst-soya-kabeljauw

Voor de rest van de hapjes worden we aan tafel verwacht en we krijgen alweer een mooie plaats met prachtig zicht. Toegegeven, alle tafels in ’t Zilte hebben een heerlijk uitzicht over de Noordelijke skyline.

Amuse3: Flan van zeeduivel, sardienen, bloemkool

Zeeduivel-sardines-bloemkool

Amuse4: Radijs-pompelmoes-zaadjes & bloemen

Radijs-grapefruit

Amuse5: Peking Duck

Peking Duck

De Broodkar kennen we nog, met een ruime keuze uit vers krokant gebakken brood met smeuïge boter, kruiden en olijfolie.

Voorgerecht:Makreel, Ganzenlever, snijbonen, geitenkaas, groene olijf

Makreel & ganzenlever

Als begeleidende witte wijn serveert de sommelier een glaasje Cor Dâo van het Portugese huis Quinta de Saes. Deze geconcentreerde wijn van de druiven Malvasia, Sercial en Encruzado past perfect bij de iets vettigere combinatie van Makreel en ganzenlever.

Hoofdgerecht: Rund uit Galicië, Mechelse Asperges, haché van champignons en gekonfijte aardappel. Dit alles wordt vergezeld van een side-dish met een rundstartaar en ei.

Rund uit Galicië & Mechelse asperges

Runds tartaar

Als rode wijn serveert men een lichte Fitou van het domein Château Des Soeurs, 2010. Deze eerste Fitou heeft iets minder Carignan druif dan de gebruikelijke Fitou’s (40%) en verder vooral Granache noir (50%) en 10% Syrah. Een overheerlijke wijn van een klein domein, 2 maanden later bezoeken we dit wijnhuis in de Languedoc dan ook.

Alvorens over te gaan naar het dessert laten we ons verleiden door de kaas-trolley. Je kan bijna niet weigeren en dit samengesteld kaasbordje is absoluut één van de beste ooit gekregen. Pecorino Fiore sardo – Romero licht gewassen in rozemarijn, op Spaanse wijze uit Utrecht NL – Langres Fermier Champagne – Tomme Fleurette – Epoisse Fermier.

Kaas trolley

Onze kaas selectie

Dessert: Structuren van koffie, cardamon, pistache & pompoen

Koffie-cardamon-pompoen-pistache

Als laatste toetje en om een 3uur durende lunch in glorie af te sluiten volgt nog de trolley met sweet memories.

Sweet memories

Chef Viki Geunes blijft verbazen, ook tijdens de wekelijkse lunch brengt hij een menu vol strakke smaakverfijning en culinaire detailprikkels.

Antwerpen mag trots zijn met deze culinaire parel op hoog niveau! Be-gusto diner in ‘t Zilte

‘t Zilte
ONLINE RESERVEREN
Hanzestedenplaats 5 ,2000 Antwerpen
TEl: +32.3.283.40.40
www.tzilte.be
Zondag & Maandag gesloten
Vanaf 2013!: gesloten Zaterdag-Zondag & Maandag lunch
Be-Gusto score: 17/20
Comments
9 Responses to “‘t Zilte** – Antwerpen”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Lees ook het artikel “Lunch with a view!“. […]

  2. […] verbazen. Koens palmares spreekt boekdelen: Oud Sluis, De Librije, Clos St. Denis, Oosthoek en ’t Zilte.  Maar vooral door het binnenhalen van een eerste ster op 27 jarige leeftijd en dit na slechts 1 […]

  3. […] een succesvolle opleiding bij Wout Bru, de Matelotte Antwerpen en het ‘t Zilte van Vikki Geunes, weet Sebastian duidelijk zijn eigen koers te varen. Hij zet het product altijd […]

  4. […] ontmoeten dan is snel boeken de boodschap, al vermoeden we dat ook deze kempenaar in navolging van Vikki Geunes ooit de final move naar Antwerpen zal maken. Culinair Antwerpen is er klaar […]

  5. […] weet alvast te verrassen met nu reeds de bekendmaking van een aantal top artiesten! Restaurants ‘t Zilte, De Schone van Boskoop, De Tuinkamer, Mijn Keuken en Kommilfoo spreken alvast tot de verbeelding. […]

  6. […] heeft in ieder geval al een mooi parcours afgelegd met onder andere passages bij Vin Perdu en ’t Zilte van Vikki Geunes, toen nog in Mol. Samen met zijn vrouw Wendy vormen ze een perfecte symbiose voor […]