L’Epicerie du Cirque – Antwerpen

L’Epicerie du Cirque: “Gezelligheid in de Antwerpse Volkstraat”

Restaurant L’Epicerie Du Cirque – Antwerpen Zuid
ONLINE RESERVEREN
Volkstraat 23, 2000 Antwerpen
0032 3 238 05 71
www.lepicerieducirque.be

Zondag & maandag gesloten

Chef: Dennis Broeckx

UPDATE: Lees hier ons meer recente artikel

Restaurant L’Epicerie du Cirque verhuisde net voor de zomer van de Leopold de Waelstraat naar de Antwerpse Volkstraat. Van de alom bekende en reeds goed gesmaakte Bistro sfeer naar een Scandinavisch geïnspireerd strak en modern interieur. De naam en gelukkig ook de chef werden behouden. De Volkstraat kennen we nog van in onze studententijd en toen vond je hier enkele lokale winkeltjes, bruine cafés en brocanterieën. Vandaag pronkt deze volkse straat vooral als hip shoppingmekka en de aanvulling met gezellige restaurants is dan ook een logisch gevolg.

L'Epicerie du Cirque

L’Epicerie du Cirque

Chef Dennis Broeckx serveert een hedendaagse productkeuken en op de wijnkaart staat het terroir centraal met hoofdzakelijk Europese referenties. Een 3-gangen lunch kost 27,5€ en voor het diner kan je genieten van een menu Les Saveurs du Cirque, 3-gangen aan 35€ en voor 5-gangen betaal je 65€. Ook in de menu’s is er flexibiliteit tussen vlees en vis. Kortweg betaalbare alternatieven in een hippe buurt.

Na de verse tomaatjes en olijven serveert de chef als amuse een ceviche van mosselen, bloemkool en een dipsausje van ras el hanout.

Ceviche van mosselen

Als voorgerecht uit het menu: tartaar van zwaardvis met een crème van zeekraal, flan van venkel, oesterblad, lamsoor en olijfkruid.

Zwaardvis tartaar

Ondertussen stroomt de zaak volledig vol en wij genieten van het hoofdgerecht, een stukje Dorade met een cassoulet van jonge erwtjes & tuinbonen, jus natuur met dragon en gegrilde polenta.

Dorade en cassoulet van erwtjes en tuinbonen

Als extra tussengerechtje krijgen we nog gemarineerde perzik met roomijs.

Gemarineerde perzik

Deze tijd van het jaar zijn de kersen op zijn best en de chef serveert dan ook: Kersen met gepofte quinoa, tonka roomijs en heerlijke witte chocolade.

Kersen & tonka roomijs

De porties zijn misschien niet super groot maar wel mooi verfijnd, pure smaken en een eerlijke prijs/kwaliteit verhouding. Volkse gezelligheid in een hippe buurt, hier komen we graag terug!

RESERVEREN

L’ Epicerie du Cirque

L’ Epicerie du Cirque
Volkstraat 23, 2000 Antwerpen
TEl: +32 3 238 05 71
www.lepicerieducirque.be
Zondag & Maandag gesloten
Be-Gusto score: 14/20

 

Comments are closed.