Neptune – Brussel

Neptune: “Eigenzinnige & betaalbare Bistronomie!”

Chef: Nicolas Darnauguilhem

LEES OOK ONS MEEST RECENTE VERSLAG!

In een voortdurende zoektocht naar de authentieke en betaalbare Bistronomie adresjes kon een bezoek aan het veelbesproken ‘Neptune’ in Brussel niet ontbreken. Ons antwoord was dan ook vlug gegeven toen de bezieler van de ‘Bistronomie‘ gids, restaurant Neptune wou gaan bezoeken. Neptune ligt vlabij het Flageyplein en is een realisatie van Nicolas Darnauguilhem. Deze vrijgevochten Fransman kwam na een aantal globetrotter avonturen in onze hoofdstad terecht met de bedoeling een wijnbar op te starten. Zijn hoekpand groeide al snel uit tot het funky restaurant Neptune.

Neptune Brussel

Restaurant Neptune is alles behalve een braaf en overtuigend concept. Door de ene bejubeld en door de andere criticus dan weer van tafel geveegd. Voor ons in ieder geval een overtuigende reden om zijn lunch te proberen. Tijdens Culinaria afgelopen zomer had zijn creatie ‘koude bouillon van verse wortelgroenten’ ons ook al weten prikkelen.

Neptune Brussel

Neptune Brussel

Voor de lunch serveert Nicolas 3 gangen met een keuze in voor- en hoofdgerecht aan 26€. Dineren met een 8 gangen slag kan voor slechts 49€. Er zijn geen à la carte mogelijkheden.

Als amuse voor de lunch wordt een verse oester geserveerd met gerookte schorseneer & oesterblad. We zijn verbaasd over de originele en vooral passende combinatie.

Oester & schorseneer

Nadien brengt de chef een koud – warm compositie met gebakken garnalen, knolselder en zonnebloem blaadjes. Ik ben niet overtuigd en na enkele seconden worstelen besluit ik dan ook de diep smakende garnalen volledig te nuttigen. Waarschijnlijk was dat ook de bedoeling maar ik begrijp dat niet iedereen hiermee instemt.

Garnalen & knolselder

Het stukje heekfilet is wel perfect qua garing en wordt hier geserveerd met dille, rode biet en aardappeltjes. De nieuwe aardappeltjes in de schil zijn nog iets te krokant, de cuisson van de heek dan weer perfect.

Heekfilet & rode biet

Als dessert volgt een sorbet van mirabelle in een sesam zandkorstje met een coulis van rozebottel.

Sorbet van mirabelle

Noemenswaardig bij Neptune is de wijnkaart en suggesties van natuur en biologische wijnen. Deze kunnen absoluut verrassen. De rode Jura (Arbois) wijn, Poulsard des Gruyeres 2011 van het huis Domaine des Cavarodes weet mij volledig te bekoren door zijn frisse zuren en mooi fruit. Laat de sommelier zijn ding maar doen!

Arbois-Poulsard des Gruyères

Op zoek naar een klassiek en comfortabel restaurant? Dan raden we Neptune zeker niet aan. Sta je echter open voor verrassingen, food-avontuur en creativiteit dan ben je bij Neptune op de juiste plaats. Geen comfort en een toilet in een bezemhok na de mini keuken te doorkruisen, maar ook dat heeft zijn charme voor open-minded foodies. De keuken van Nicolas is misschien nog wat wispelturig en vooral eigenzinnig, maar daaruit volgt vaak een sausje genialiteit. Ons besluit staat vast, wij komen terug voor het diner!

Nicolas

Nicolas Darnauguilhem

Be-Gusto

RESERVEREN

Neptune
Rue Lesbroussart, 1050 Elsene
TEl: +32 489 303 350
www.neptuneresto.com
Zondag, maandag & dinsdag gesloten
Be-Gusto score: 13,5/20
Comments
One Response to “Neptune – Brussel”
Trackbacks
Check out what others are saying...