Senza Nome* – Brussel

Senza Nome: “Italiaanse Gastronomie”

Chef: Giovanni Bruno

Senza Nome staat bekend voor zijn Italiaanse top gastronomie, niet alleen in ons land maar ook de bekroning van beste Italiaan van Europa (ex Italië) werd hen vorig jaar gegund. Naar onze ervaring moeten we Senza Nome dan wel zonder de actie ‘restodays’ bezoeken.

Senza Nome

Chef Giovanni Bruno is de gevestigde Italiaan in ons land, bejubeld door Michelin met een ster en bekroond door Gault Millau met een mooie 16/20 en titel beste Italiaans restaurant van het land. Tijdens het evenement ‘Culinaria’ deze zomer wist Giovanni Bruno mijn nieuwsgierigheid naar dit restaurant nog extra aan te wakkeren door het serveren van een perfect proevertje: L’emulsione de Burratina con olio d’olivia al basilico e sorbetto al pomodoro Corbari.

Burratina emulsie

Senza Nome ligt vlak aan de kerk in Schaarbeek en de voiturier service is een extra troef en zeker een must in deze drukke volkse buurt. Het interieur is stijlvol met warme kleuren en doet zeer zakelijk aan. Verheugd met onze restodays lunch boeking zoeken wij de Zuiderse warmte op.

Amuse: Kikkererwten crème met een espuma van citroen, zwarte sesam en één rivierkreeftje

Crème van kikkererwten

Verse pasta met een botersausje van Parmezaan & roquette coulis

Verse pasta met Parmezaan

Roulade van rund in kruidenkorst en gevuld met uitjes, tomatensausje en groene boontjes

Roulade de Boeuf

Mousse van mascarpone & chocolade

Mousse van mascarpone & chocolade

Ons lunchbezoek werd nogal getekend door enkele haken en stoten, van lange wachttijd bij het aperitief en voorgerecht tot ontbreken van wijnkaart en restodays menu. Qua keuken werden we zeker niet creatief weggeblazen en zeilde deze lunch met een vrij zwaar maaggevoel aan ons voorbij. Het pastagerecht was uiteraard wel kraakvers en top van smaak. Ons bezoek zal wel geen juiste referentie geweest zijn maar voor ons is het toch een gemiste kans. Lang leve de Burratina!

Be-Gusto

Senza Nome
Rue Royale Sainte-Marie 22
TEl: +32 2 223 16 17
www.senzanome.be
Zaterdag & Zondag gesloten
Be-Gusto score: 13,5/20
Comments
5 Responses to “Senza Nome* – Brussel”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Senza Nome* – Brussel […]