In De Wulf* – Dranouter

In De Wulf: “Kobe The Flemish Food Viking”

ONLINE RESERVEREN
Wulvestraat 1, 8950 Heuvelland – Dranouter
0032 57 44 55 67
www.indewulf.be

Maandag, Dinsdag, Woensdag lunch, Zaterdag lunch gesloten

Chef: Kobe Desramaults

Kobe Desramaults van In de Wulf verkozen tot beste buitenlandse chef in Milaan!

In De Wulf een begrip, niet alleen in Vlaanderen maar ook in de rest van Europa. De superlatieve verhalen van onze vorige bezoeken werden reeds veelvuldig gedeeld tijdens de Be-Gusto club avonden, een bezoek met de hele club kon dan ook niet langer uitblijven en voor de gelegenheid mochten de dames mee aanschuiven. Overnachten kan je ter plaatse en uit de bol gaan is niet moeilijk met ‘Foodrock star’ Kobe in de buurt.

Kobe Desramaults groeide op in de streek en sinds hij de brasserie, annex hotel, overnam van zijn ouders, heeft hij In De Wulf stelselmatig uitgewerkt tot het walhalla van de ‘Vlaamsche’gastronomie. De oude boerderij werd stapsgewijs stijlvol vernieuwd en het interieur met veel hout en authentieke toetsen geeft een intieme sfeer.

In De Wulf Restaurant

Deze Food Viking deed eerst ervaring op bij Oud Sluis en Comerc24 maar zeilt tegenwoordig meer zijn eigen koers met naar onze mening Scandinavische invloeden. Deze evolutie was duidelijk merkbaar in vergelijking met eerdere bezoeken. Misschien wel Scandinavian inspired maar niettemin een oerdegelijke Vlaamse creativiteitskeuken. Zo is Kobe iemand die veel werkt met de lokale producten, kruiden uit het bos, groenten van het rijke Heuvelland en vooral natuurlijke producten met traditie. Terroir staat bovenaan bij deze bezieler van de Flemish Foodies!

In De Wulf open keuken

Restaurant In De Wulf is waarschijnlijk het drukst bezochte restaurant van België door buitenlanders, food critics en culinaire bloggers. Een terechte melding mocht Kobe dan ook scoren bij ‘the World’s best restaurants’ en een 92e seat van de wereld (update: in 2013 zelfs gestegen naar 72!). De gerechten uitvoerig beschrijven gaan we deze keer niet doen, ons advies is gewoon zelf langs te gaan en te genieten van innovatieve puurheid. In De Wulf serveert 2 degustatiemenus (105€/125€) met telkens de optionele keuze voor begeleidende natuurwijnen(165€/205€). De gezelligheid in de verduisterde boerderij was optimaal, de foto’s helaas iets minder – excusi!

Chips van aardappel & varkenshuid

Chips

Krokante Ui

Koolrabi, lavas

Koolrabi & lavas

Gefermenteerde wortel, berenklauw

Rode biet, yoghurt, klaverzuring

Rode biet & Yoghurt

Gebrand brood gevuld met Maroilles kaas

Brood & maroilles

Gebrande makreel, capucijnenblad

Makreel

Wulken, weisaus, spinazie

Wulken

Noordzeekrab, raapjes & dragon

Noordzeekrab

Coquille uit Duinkerke & dipsaus van de coraille

Coquilles

Zeebaars & verse mosterd

Zeebaars

Knolselder in zoutkorst gegaard met huisgemaakte roomkaas

Knolselder!

Wilde eend, sleedoorn, Ardense paddestoelen

Bloemkool, Achelse blauwe, walnoten

Bloemkool

Wilde braambes, dropplant

Braambes

Rode biet, bosaardbei, karnemelk, kamille

Bosaardbei

Pompoen, duindoorn

Duindoorn & pompoen

Na alweer een memorabele Heuvellandse culi wandeling is het duidelijk dat Kobe zijn weg gevonden heeft. Hier genieten we van niet alledaagse ingrediënten en creaties van de bovenste plank. Waar elders worden berenlauw, capucijnenbladeren, sleedoorn, dropplanten, duindoorn en anderen tot sterrenniveau verwerkt? Dat de portionering iets kleiner geworden is hebben we ook moeten waarnemen en dat is dan in het bijzonder jammer voor die tweede en derde hap, want zulke smaakbommen vragen naar herhaling. De kraakverse coquille die we met onze handen moesten dippen in een sausje van de coraille, blijft nazinderen in mijn mond. Dat knolselder in een zoutkorst na 48 uur in open vuur mij danig kan bekoren is een feit. Bloemkool en blauwe kaas zijn niet mijn dada maar Kobe tovert zijn creatie van bloemkool en Achelse blauwe om tot mijn lofzang. Deze keuken benadert meer en meer een apart Foodie publiek, ik noem het geniaal, anderen misschien niet zwaar genoeg met te weinig schilderachtige tafereeltjes of mousse-cuisine.

De begeleide wijnen die sommelier Jonas ons vlot bediende werden specifiek geselecteerd, per gerecht geven zij een extra dimensie en er wordt geopteerd voor wijnen die op heel pure manier hun druif en hun terroir weergeven. Gelukkig moet ik niet meer rijden en kan ik zachtjes naar boven kruipen.

Kooloven

Na een overnachting in de zolderkamers van de boerderij kan je verder blijven genieten van de authentieke, oergezellige sfeer. Ontbijt met vers gebakken brood uit de kooloven in de tuin, verse eitjes met spek van de stoof en smeuïg rillettes-smeersel. Dit is onthaasten in de volle natuur.

Ontbijt In De Wulf

Ontbijt In De Wulf

In De Wulf is dan ook klaar voor een tweede ster aan de Heuvellandse hemel!

Wat zal ook Gent blij zijn met Kobe’s bistronomie uitbeiding onder de noemer van ‘De Vitrine’.

Be-Gusto

In De Wulf
Online Reserveren
Wulvestraat 1, 8950 Heuvelland (Dranouter)
TEl: +32 57 44 55 67
www.indewulf.be
Maandag, Dinsdag, Woensdag lunch, Zaterdag lunch gesloten
Be-Gusto score: 18/20
Comments
8 Responses to “In De Wulf* – Dranouter”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] van de wereld “Le Chateaubriand” Paris. De beslissing van chef-eigenaar Davy om vanuit In De Wulf terug naar Antwerpen te komen en er een gastronomisch café te openen wordt dan ook door mening […]

  2. […] volgde later deze weg naar het zuiden en werd bovendien ook geschoold in de keuken van het ‘In De Wulf‘van Kobe […]

  3. […] jong & passioneel gedreven, ging in de leer bij Kobe Desramaults in de sterren zaak In De Wulf. Momenteel scheert Davy echter zelf al hoge toppen en zorgt hij voor de Antwerpse flair tijdens de […]

  4. […] Chef van het jaar 2013 is Kobe Desramaults geworden. Kobe won de laatste jaren meer en meer foodie respect in binnen en buitenland door zijn uiterst creatieve aanpak en het gebruik van streekgebonden producten. Een terechte waardering voor onze ‘Flemish Food Viking’. […]

  5. […] het Flemish Foodies event in Gent en ook de uitstekende ervaringen die we de laatste jaren bij In De Wulf hadden waren van een uitmuntend niveau. Dat Kobe Desramaults vorig jaar Juni in Gent “De […]

  6. […] Reserveren voor restaurant J.E.F is aanbevolen want we kunnen ons niet inbeelden dat hier de komende maanden in het weekend tafels vrij blijven. J.E.F staat dan ook voor betaalbaar genieten. Jason Blanckaert die samen met Kobe Desramaults van In De Wulf -De Vitrine en Olly Ceulenaere van Volta de streaming “Flemish Foodies” begeestert, mag inspirerend trots zijn op deze nieuwe carriere wending. Wij wachten benieuwd op de nieuwe editie van “Bloot” en kijken al uit naar de volgende halte van onze 2012 tour bij Volta en ik Oktober In De Wulf! […]