Benoit & Bernard Dewitte – Ouwegem

Benoit & Bernard Dewitte: “Idyllisch tafelen aan de voet van de Vlaamse Ardennen”

Chef: Benoit & Bernard Dewitte

ONLINE RESERVEREN

Tijdens een zoektocht het afgelopen jaar naar de mooiste culinaire terrassen van Vlaanderen kwamen we restaurant Benoit & Bernard Dewitte reeds veelvuldig tegen. Een zomers bezoek moest echter uitgesteld worden en werd vervangen door een heuse tocht door een Vlaamse regenvlaag. Bij aankomst aan de voet van de Vlaamse Ardennen blijkt deze moeite in ieder geval niet voor niets te zijn geweest.

Restaurant Benoit & Bernard Dewitte

Het restaurant van de broers Benoit & Bernard ligt in de schuur van een gerestaureerde hoeve. Dit landelijke decor zorgt meteen voor een idyllische rustfactor. Tijdens de zonnige dagen waan je jezelf in het zuiden van Frankrijk. De essentie van de zaak blijft natuurlijk het creatief vernuft van twee broers die met dezelfde culinaire passie mekaar perfect aanvullen. Initiatiefnemer van het eerste concept was Benoit die voorheen ervaring vergaarde bij Wout Bru. Ook Bernard volgde later deze weg naar het zuiden en werd bovendien ook geschoold in de keuken van het ‘In De Wulf‘van Kobe Desramaults.

Benoit & Bernard Dewitte

Qua keukenstijl serveren de broers een stevige portie puurheid in een eigentijdse stijl. Vaak een keuken die niet te zwaar typeert en verfijnd wordt met Provençaalse kruiden. Vorig jaar kwam de eerste ster aan de Ouwegemse hemel. Voor het diner kan je kiezen tussen een 3, 5 of 7-gangen degustatiemenu. Voor de 5-gangen culinaire wandeling met aangepaste wijnen betaal je een correcte prijs van 95€.

We starten met een perfect glaasje Franciacorta, Villa Crespia en enkele amuses: Madeleine van tomaat; toastje met eendenlever; kroepoek van inktvis met een crème van ricotta; meringue van wortel

Amuse: Krokantje van geitenkaas & Italiaanse ham

Geitenkaas & Italiaanse ham

Cannelloni van rundscarpaccio, avocado, basilicum & olijven

Cannelloni rundscarpaccio

Soepje van butternut pompoen, emulsie van bospaddestoelen

Butternut pompoen

Zonnevis, groene kruiden, postelein, jus met koriander, venkel

Zonnevis

Wilde eend, crème van knolselder, knolgroenten, bouillon met steranijs

Wilde eend

Tarte tatin 2012

Tarte Tatin 2012

De gerechten van deze chef kenmerken een mooie pure keuken, ingrediënten worden verfijnd gebracht maar de diepe smaken weet hij te behouden. De tarte tatin 2012 wist mij niet volledig te bekoren en van het dessert had ik dan ook net iets meer verwacht. Niettemin is duidelijk dat dit een keuken is die groeit en lang niet aan zijn einddoel is. Het prachtige decor doet al hunkeren naar een re-visit op het zomers terras.

Deze mannen plaatsen we onder de noemer ‘jong keukengeweld’ om met stip aan te vinken en te blijven volgen.

Be-Gusto,

Benoit & Bernard Dewitte
ONLINE RESERVEREN
Beertegemstraat 52, 9570 Ouwegem
TEl: +32 9 384 56 52
www.benoitdewitte.be
Zondag, Maandag gesloten
Be-Gusto score: 16/20
Comments
2 Responses to “Benoit & Bernard Dewitte – Ouwegem”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Benoit en Bernard Dewitte […]

  2. […] Benoit en Bernard Dewitte […]