Escabèche – Knokke
Escabèche: “Een nieuwe kaart op top-niveau”
Online Reserveren | |
Dumortierlaan 94, 8300 Knokke-Heist | |
0032 50 60 76 50 | |
www.escabeche.be |
Dinsdag & Woensdag gesloten
Chef: Kim Verhasselt
Zie ook ons verslag van het meest recente bezoek!
Een bezoek aan restaurant Escabèche staat steevast in ons programma bij een weekendje Knokke. Voor deze gelegenheid hadden we het genoegen om als één van de eersten de nieuwe kaart mee te mogen ontdekken.
Chef Kim Verhasselt heeft veel visgerechten op zijn kaart. Hij deed dan ook ervaring op in ‘het’ visrestaurant van België: Seagrill van Yves Mattagne. Zijn Frans geïnspireerde kookstijl wordt gecombineerd met knipoogjes naar de Mediterrane en Japanse keuken die zorgen voor frisse en pittige toetsen. Samen met gastvrouw Lisbeth Morbee zorgt Kim voor culinaire momenten in de Knokse Dumortierlaan.
De voorgerechten op de nieuwe kaart klinken als muziek in de oren. Wilde zeebaars en oester met avocado, koolrabi en appel. Ook de canneloni van koningskrab met pompoen, quinoa, koriander, shimeji beukenzwammen & een kokos-curry emulsie krijgt mijn aandacht. Uiteindelijk kies ik voor mijn all time favorite, Coquilles! De St. Jacobsvruchten worden geserveerd met een herfstsalade, escabeche van boschampignons, iberico en een crème van hazelnoot.
Ook in de hoofdgerechten vinden we terug veel visgerechten. Kim serveert Kabeljauw met witlof, girollen, peterseliewortel, gekonfijte citroen en gember. Bij de Zeeduivel maakt hij een combinatie met spitskool, wortel, spek, mosterd en kumquat. Voor de vleesliefhebbers staat Angusbeef op de kaart en ook fazant Brabançonne of fazant fine Champagne behoort tot de mogelijkheden. De fazant potten worden veelvuldig aan de tafels voorgesteld. My choice lag echter op voorhand vast door mijn liefde voor tarbot: Tarbot met eekhoorntjesbrood, boschampignons, fregola sarda en truffel. De saus is op basis van kalfsjus met eekhoorntjesbrood en truffel, haleluja wat een lofzang.
Om te eindigen bestuderen we nog de dessertkaart. Naast klassiekers zoals het kaasassortiment of de Dame Blanche vinden we ook een zacht chocolade gebak met passievruchten, sinaasappel en gember. Verder ook een creatie van cocos, chiboust, yoghurt, jasmijn en lopende karamel. Ik ben nieuwsgierig naar een appelgerecht uit de romertopf met ijs van Chai thee en vanilleroom.
Ook de keuze van de wijn na assistentie van sommelier Olivier zat er weer dik op. De barbera van Luigi Einaudi DOC 2010 uit Dogliani-Piemonte bleek één van de beste barbera’s ooit gedronken te zijn. Het interieur van interieurarchitect Lieven Musschoot zorgt voor een stijlvolle maar relaxte sfeer.
Escabèche alweer op zijn best! De nieuwe kaart is dan ook meer dan geslaagd en ons bezoek krijgt zeker een vervolgverhaal. De keuken van Kim Verhasselt pleziert op alle vlakken, een mooi evenwichtige kaart met creatieve maar vooral pure gerechten. Enkele klassiekers ontbreken niet en de essentie blijft altijd het product. De klassieke kooktechnieken worden verfijnd met moderne toetsen in een keuken die merkbaar evolueert naar een topniveau. Voor de tarbot met eekhoorntjesbrood en truffel die ik hier geserveerd kreeg, wil ik hemel en aarde doen bewegen. Gewoonweg top!
Tot Binnenkort,
Be-Gusto
Escabèche DIRECT ONLINE BOEKEN Dumortierlaan 94, 8300 Knokke-Heist TEl: +32 50.60.76.50 www.escabeche.be Dinsdag & Woensdag gesloten Be-Gusto score: 16,5/20
Comments
3 Responses to “Escabèche – Knokke”Trackbacks
Check out what others are saying...[…] UPDATE: ‘Lees ook onze recente ervaring’ […]
[…] Escabèche – Knokke […]
[…] Escabeche […]