Escabeche – Knokke
Escabèche: een productkeuken met smaak
Online Reserveren | |
Dumortierlaan 94, 8300 Knokke-Heist | |
0032 50 60 76 50 | |
www.escabeche.be |
Dinsdag & Woensdag gesloten
Chef: Kim Verhasselt
Regelmatig wordt een uitstap naar Knokke gecombineerd met een bezoek aan de Dumortierlaan. Een culinair intermezzo bij restaurant Escabèche behoort dan ook tot één van onze favorieten aan de Belgische kust.
Chef Kim Verhasselt kookt met passie en ziel. Seizoensgebonden ingrediënten zijn van topkwaliteit en het product speelt de hoofdrol in zijn hedendaagse gerechten. De chef heeft steevast veel visgerechten op zijn kaart, hij deed dan ook ervaring op in het visrestaurant van België: Seagrill van Yves Mattagne. Zijn Frans geïnspireerde kookstijl wordt gecombineerd met knipoogjes naar de Mediterrane en Japanse keuken die zorgen voor frisse en pittige toetsen.
In de zaal wordt gastvrouw Lisbeth Morbee bijgestaan door sommelier Olivier Dereu.
Als aperitief schenkt hij vandaag de Bellavista brut uit Franciacorta met heerlijke aroma’s van citrus en wit fruit. Als proevertje komt een frisse tartaar van tonijn met avocado crème en een krokant met een maatje, komkommer en zure room.
Op de kaart ook vandaag weer topproducten zoals Bretoense kreeft, tarbot, zeebaars en Franse duif. We starten met een lekkere spagettini met kokkels, scheermesjes, een emulsie van Parmezaan en een intense citroen-emulsie.
Als hoofdgerecht kiezen we per twee het kalfsvlees. Het kalfsvlees uit Correze werd in hooi bereid en heeft een perfecte cuisson. De chef serveert hierbij mooi gegaarde fondant aardappeltjes, zomerbonen, girolles en een crème van ansjovis en olijf. De afwerking met een mooie natuurjus zorgt voor diepgang. Het is dubbel feest want Olivier heeft nog één fles van de 2010 Cuvée Saint-Martin uit Beaumes de Venise van het Domaine de la Ferme Saint-Martin. Super prijs/kwaliteit. Vader en zoon zorgen daar voor een biodynamische wijnbouw in het dorpje Suzette. De 2010 is perfect op dronk en heeft een mooi evenwicht tussen het donker fruit en de zachte kruidenaroma’s.
Ook het dessert bevestigt. Een mooie synergie van chocolade structuren met dulce de lecce en praliné. De sorbet van limoen zorgt voor frisheid bij de mousse, ganache en crumble van chocolade.
Escabèche combineren we trouwens met een overnachting in hotel Binnenhof, bekend voor het beste ontbijt van de buurt. Kim Verhasselt brengt een keuken met als essentie zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsproducten, zonder overbodige tierlantijntjes maar heel nauwkeurig gebracht met kennis van techniek en gericht op smaakintensiteit. Een adres waar je nog met plezier à la carte kan eten! Smakelijk,
Be-Gusto
Be-Gusto score: 16/20
Be-Gusto prijs kwaliteit score: 16/20
Escabèche
Dumortierlaan 94, 8300 Knokke-Heist
Tel: +32 50.60.76.50
Dinsdag & Woensdag gesloten