Antwerp Diner 2012

ANTWERP DINER VIERT 13de EDITIE!

‘Wij zetten AIDS op het menu!’

AD

Voor de editie ‘ANTWERP DINER 2012’ werd de Zuiderkroon, voor de gelegenheid in cabaret stijl, als locatie gekozen. Vele vrijwilligers hadden dagen gewerkt om van deze editie weer een absolute topper te maken.

De Zuiderkroon Antwerpen

De Zuiderkroon Antwerpen

Het culinaire festijn voor bijna 500 personen werd afgewisseld met optredens van verschillende topartiesten en muzikanten. Dit jaar passeerden onder andere Sandrine, Ivan, Jelle & Jonas, Andrei Lugovski, Shi en Teek de revenu. Als dessert werden de grote kleppers geserveerd met Natalia en de internationale act ‘The Barry White Experience’. Wat een sfeer, great party!

Natalia

Natalia

The Barry White Experience

The Barry White Experience

Op culiniair vlak werden ook dit jaar de troeven van een top keuken team uitgespeeld. Samen met enkele studenten van de Piva hotelschool werd er een sterren waardig 4-gangen menu geserveerd in alle grandeur. Leading chefs van dit culinair vertier waren Wouter Keersmaekers (De Schone Van Boskoop*), Olivier de Vinck (Kommilfoo*), Ingrid Neven (Pazzo), Marcellino Moortgat (Josephine’s), Marc Gottenbos (Horta), Ron Diephout (Appelmans), Gerard Spuesens (Hilton), Alain Smet (Radisson Blu Astrid) en Francesco De Candia (Francesco & Julia).

Q2 service band

Q2 service band

De wijnen werden geselecteerd door topsommelier William Wouters van Pazzo  en François Huysmans van Wineworld. Voor de bediening kon men ook dit jaar weer rekenen op de vrijwilligers van Mise en place, de onthaal studenten van de Piva en de talrijk opgekomen sommeliers uit de Antwerpse horeca scène. Een absolute pluim voor een feilloze en professionele bediening.

Al van bij de het aperitief met een Grey Goose cocktailbar en de verfijnde amuses was het niveau duidelijk. Culinair genieten in een heus diner spectacle!

Amuse: Praline van geitenkaas met poeder van frambozenkletskop, gemarineerde groene radijs, gel van rozijnen en witte chocolade (signed by Marcellino Moortgat)

Praline

Praline van geitenkaas

Amuse: Zacht gegaarde kreeft met een ragout van bospaddenstoelen, pompoen en Thaise rode curry (signed by Marc Gottenbos)

Kreeft &

Kreeft & pompoen

Amuse: Scampi ‘moscovite’ met een fijne purée van ratte-aardappel en lenteui, avruga-kaviaar, zure room en zwarte kroepoek (signed by Marc Gottenbos)

Scampi

Scampi moscovite

Amuse: Carpaccio van traag gegaarde filet d’Anvers van kalf, gemarineerde crapaudine oerbiet, zachte mayo van ansjovis en krokante spekjes (signed by Marcellino Moortgat)

Carpaccio

Carpaccio van filet d’Anvers

Duo van gelakt buikspek en Noordzee-krab, crumble van oude reypenaer kaas, roze pepermayonaise en rettich op zoetzuur (signed by Ron Diephout)

Gelakt buikspek & krab

Gelakt buikspek & krab

Gegrilde dorade royal, raap, zeewiersalade en een miso beurre blanc (signed by Ingrid Neven)

Dorade royal

Dorade royal

Hertenkalf met smaak-en textuurvariatie van pompoen, gekonfijte ‘Belle de Fontenay’,  espuma van truffel & een jus opgefrist met dadelazijn (signed by Olivier de Vinck)

Hertenkalf

Hertenkalf & pompoen

Gepocheerde peer, crème van melkchocolade, crumble van chocolade en peper, gekonfijte appelsien met siroop van vanille en appelsienbalsamico (signed by Wouter Keersmaekers)

Gepocheerde peer

Gepocheerde peer & chocolade

Alweer een ongeziene culinaire prestatie en dat voor bijna 500 couverts. Rode draad door het verhaal is natuurlijk het charity ‘Aids’ verhaal. En ook dit jaar werd er weer meer dan 60.000 EUR ingezameld voor de goede doelen Sensoa, ITG en Tomorrow4Isibani.

Op naar de volgende editie! www.antwerp-diner.be

 

 

 

 

Comments
One Response to “Antwerp Diner 2012”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Zie een meer recent artikel over Antwerp Diner 2012!: Link […]