Les Eleveurs – Halle
Les Eleveurs: “Een culinair trekpaard in Vlaams-Brabant”
Chef: Sofie Dumont
Sommelier & Gastheer: Andy De Brouwer
Restaurant en hotel Les Eleveurs in Halle is al sinds 1897 een familiaal top adres, de laatste jaren zorgt de verjonging echter voor meer culinaire aandacht. Zijn naam heeft het restaurant de danken aan de Brabantse trekpaarden, ‘Les Eleveurs’. Op het menu gelukkig geen paardjes maar pure gastronomie.
In het restaurant staat Sofie Dumont aan het fornuis, Sofie werd in 2009 ‘Lady Chef of the year en is verder nog bekend van haar passages bij Goe Gebakken en van talrijke kookboeken. In haar keuken zwaait ze nog altijd de gastronomische scepter en presenteert ze een traditionele keuken met een hedendaagse touch en finesse.
Andy De Brouwer, reeds de 4e generatie des huizes, ontpopt zich tot perfecte gastheer en sommelier van ‘Les Eleveurs‘. Een zaalmeester pur sang, hier worden nog zaalbereidingen en versnijdingen gedaan volgens de klassieke methode maar dan met een moderne toets.
De kaart typeert een Frans-Belgische keuken met veel aandacht voor de seizoenen. Les Eleveurs staat ook hoog aangeschreven als adres voor het genieten van wild. Wij laten ons verleiden door het 7 gangen gastronomisch menu (88€). Verder is er ook een 5-gangen (75€) en een 3-gangen (49,5€). In de zomer kan je genieten op het stijlvolle terras en het bob-probleem is te verhelpen door één van de 16 kamers te boeken in het hotelgedeelte!
We starten gematigd met de twee amuses: tartaar van zalm, platte kaas & espuma van rode biet en een pompoensoepje met ras el hanout.
St.- Jakobsvrucht, avocado, passievrucht, zilte groentjes & yuzu kroepoek
Osso Bucco, crème van bintjes, merg, knolselder & raapjes
Krokante kalfszwezerik, spruitjes, gelakt spek, kervelwortel en crosnes
Sorbet van olijfolie & platte kaas, gazpacho van rode kool
Bosduif, linzen, gekonfijte sjalot, granaatappel & butternut
Kazenkar
Roomijs met Xeresazijn, tatin van mango en fleur de sel
Friandises
De gastronomische wandeling bij restaurant Les Eleveurs weerspiegelt de combinatie van puurheid met finesse. De sorbet was minder geslaagd terwijl de compositie met kalfszwezeriken en Japanse andoren dan weer subliem was. De kazenkar en friandises stoet, rijkelijk in verscheidenheid-excellent in culinair plezier. Over de bediening niets dan lof, een zeer jong maar enthousiast en gedreven team koerste een vlekkeloos parcours. Met spot één van onze beste ervaringen wat betreft bediening van het jaar.
Be-Gusto
Les Eleveurs Suikerkaai 1A, 1500 Halle TEl: +32 2 361 13 40 www.les-eleveurs.be Zondag, Maandag en Zaterdagmiddag gesloten Be-Gusto Score: 16/20
Comments
One Response to “Les Eleveurs – Halle”Trackbacks
Check out what others are saying...[…] Les Eleveurs […]