Les Eleveurs – Halle

Les Eleveurs: “Een culinair trekpaard in Vlaams-Brabant”

Chef: Sofie Dumont

Sommelier & Gastheer: Andy De Brouwer

Restaurant en hotel Les Eleveurs in Halle is al sinds 1897 een familiaal top adres, de laatste jaren zorgt de verjonging echter voor meer culinaire aandacht. Zijn naam heeft het restaurant de danken aan de Brabantse trekpaarden, ‘Les Eleveurs’. Op het menu gelukkig geen paardjes maar pure gastronomie.

Les Eleveurs - Halle

Les Eleveurs – Halle

In het restaurant staat Sofie Dumont aan het fornuis, Sofie werd in 2009 ‘Lady Chef of the year en is verder nog bekend van haar passages bij Goe Gebakken en van talrijke kookboeken. In haar keuken zwaait ze nog altijd de gastronomische scepter en presenteert ze een traditionele keuken met een hedendaagse touch en finesse.

Andy De Brouwer, reeds de 4e generatie des huizes, ontpopt zich tot perfecte gastheer en sommelier van ‘Les Eleveurs‘. Een zaalmeester pur sang, hier worden nog zaalbereidingen en versnijdingen gedaan volgens de klassieke methode maar dan met een moderne toets.

Les Eleveurs - Halle

Les Eleveurs – Halle

De kaart typeert een Frans-Belgische keuken met veel aandacht voor de seizoenen. Les Eleveurs staat ook hoog aangeschreven als adres voor het genieten van wild. Wij laten ons verleiden door het 7 gangen gastronomisch menu (88€). Verder is er ook een 5-gangen (75€) en een 3-gangen (49,5€). In de zomer kan je genieten op het stijlvolle terras en het bob-probleem is te verhelpen door één van de 16 kamers te boeken in het hotelgedeelte!

We starten gematigd met de twee amuses: tartaar van zalm, platte kaas & espuma van rode biet en een pompoensoepje met ras el hanout.

Tartaar van zalm & espuma rode biet

Tartaar van zalm & espuma rode biet

St.- Jakobsvrucht, avocado, passievrucht, zilte groentjes & yuzu kroepoek

St.-Jakobsvrucht

St.-Jakobsvrucht & zilte groentjes

Osso Bucco, crème van bintjes, merg, knolselder & raapjes

Osso Bucco

Osso Bucco

Krokante kalfszwezerik, spruitjes, gelakt spek, kervelwortel en crosnes

Kalfszwezerik & crosnes

Kalfszwezerik & crosnes

Sorbet van olijfolie & platte kaas, gazpacho van rode kool

Sorbet van olijfolie & platte kaas

Sorbet van olijfolie & platte kaas

Bosduif, linzen, gekonfijte sjalot, granaatappel & butternut

Bosduif & linzen

Bosduif & linzen

Kazenkar

Kazen chariot

Kazen chariot

Roomijs met Xeresazijn, tatin van mango en fleur de sel

Xeres-ijs & mango

Xeres-ijs & mango

Friandises

Friandises

Friandises

De gastronomische wandeling bij restaurant Les Eleveurs weerspiegelt de combinatie van puurheid met finesse. De sorbet was minder geslaagd terwijl de compositie met kalfszwezeriken en Japanse andoren dan weer subliem was. De kazenkar en friandises stoet, rijkelijk in verscheidenheid-excellent in culinair plezier. Over de bediening niets dan lof, een zeer jong maar enthousiast en gedreven team koerste een vlekkeloos parcours. Met spot één van onze beste ervaringen wat betreft bediening van het jaar.

Be-Gusto

Les Eleveurs
Suikerkaai 1A, 1500 Halle
TEl: +32 2 361 13 40
www.les-eleveurs.be
Zondag, Maandag en Zaterdagmiddag gesloten
Be-Gusto Score: 16/20
Comments
One Response to “Les Eleveurs – Halle”
Trackbacks
Check out what others are saying...