Bistrot Miro – Borgerhout/Antwerpen

Bistrot Miro: ‘Volkse puurheid in Borgerhout’

Chef: Michael Roelants

ONLINE RESERVEREN

Enkele weken geleden opende chef Michael Roelants samen met zijn vrouw ‘Bistrot Miro’. Conceptueel is dit zijn eigen invulling van een volkse ‘feel good’ bistro waar versheid, eerlijkheid en respect voor het product centraal staan. Chef Michael vergaarde ondanks zijn nog jonge leeftijd alvast een karrevracht aan ervaring. Klinkende namen zoals Sir Anthony Van Dijck, Comerc24, het Gebaar, Condacum en Kommilfoo zorgden voor een ervaring op elk terrein. Vandaag staat Michael gedreven alleen in de keuken en kookt zijn versie van complexloos genieten, wij zijn alvast benieuwd naar het menu van Bistrot Miro.

Michael Ro

Michael Roelants

Het volledig gerenoveerde pand ligt schuin tegenover het al even mooie Borgerhoutse districtshuis op het Moorkensplein. Vroeger huisveste dit pand een meubel garneerder en vandaag tekende de vrouw van Michael, architecte van beroep, voor het interieur. De authentieke houten vloer komt van de handelsbeurs in Antwerpen en werd eigenhandig volledig gerenoveerd. Hoe kon men zoiets mooi laten verloederen! Vintage lampen en stijlvolle stoelen zorgen voor de touch. Er is plaats voor 22 couverts en nog eens 5 aan de bar naast de open keuken.

Bistrot Miro

Bistrot Miro

Op de kaart zet de chef graag zijn klassiekers van wat een volkse bistrot oproept. Een stevig stukje zesrib, onglet of een verbeterde versie van de Vol-au-vent. In de voorgerechten experimenteert Michael graag met zijn kroketjes. Vandaag echter meer klassiek met enkel kaas en garnaal op het menu. Die wildkroketjes hebben we nog tegoed!

Na een Belgische dry gin, Filliers start ik met twee huisbereide garnaalkroketten(11,8€). Perfect van smaak, intens en vers.

Garnaalkroketjes

Garnaalkroketjes

Voor het hoofdgerecht laat ik mij verleiden door de Vol-au-vent van de chef (18€). Geserveerd met croutons in plaats van het klassieke koekje, grote stukjes sappige kip, witte Enoki champignons, eendenmaagjes, gehaktballetjes, spekjes en kroketjes. Een creatieve en lekkere afwerking van een vintage gerecht. Aan de overkant komt de onglet met sjalotjes, aardappeltjes en rode wijnsaus. Ook daar zat het goed.

Vol-au-vent

Vol-au-vent

Onglet à l'echaut

Onglet à l’echalot

We sluiten een geslaagde ontdekking af met een sharing kaasplankje (8€) en krijgen royale stukjes Epousse, St. Felicien, Chaource en Fourme d’ambert. De chef adviseert hierbij een glaasje droge Savagnin uit de Jura en dat is een schot in de roos.

Kaasplankje

Kaasplankje

Bistrot Miro heeft duidelijk zijn start niet gemist. Nu nog de juiste balans vinden tussen creativiteit en ‘volks’ scoren. In de toekomst zou er ook meer met natuurlijke en biologische wijnen gewerkt worden. Dat lijkt ons alvast een terechte keuze. Stilaan krijgen alle Antwerpse wijken, weg van het toerisme, mooie plekjes met foodie allure. Bistrot Miro bekoort in ieder geval en is zo een no-nonsense spot die in elke wijk thuishoort. We zijn enorm curieus naar de evolutie van Miro en zijn kaart.

CY soon!

Be-Gusto

Bistrot Miro
Moorkensplein 28, 2140 Borgerhout
TEl: +32 3 235 03 25
www.bistronomie.be/nl/bistro-9/bistrot-miro
Maandag & Dinsdag gesloten
Voorlopig enkel geopend voor het diner!
Be-Gusto score: 14/20
Bistrot Miro

Bistrot Miro

Comments
4 Responses to “Bistrot Miro – Borgerhout/Antwerpen”
 1. Ronald Peeters says:

  Bistro Miro

  ‘T was lekker, mooi gebracht, verse producten, bediening goed !!!!!
  Daar komen wij zeker terug.

 2. Het eten was heerlijk, zeer fijn en subtiel. Je proeft de versheid van de gerechten. De keuze is beperkt maar zeer aanlokkelijk! Dit bewijst ook dat alles heel vers is.
  Zeer vriendelijke en warme bediening!
  Prijs-kwaliteit EXCELLENT! Een AANRADER!

 3. Jan Vermeir says:

  Bij MiRo,
  gewoon fantastisch!

 4. Regine & Tom says:

  Super warme ontvangst en bediening en ……. de lekkerste bearnaisesaus ooit geproefd!
  Alles was top : leuke suggesties qua gin en frisse biertjes als apero, voorgerechten konden zonder morren en met de glimlach worden gedeeld en hoofdgerecht was gewoonweg subliem.
  Wij komen zeker terug !
  Tom en gini