Bocuse d’Or 2013: Goud voor Frankrijk, Zilver Denemarken , Brons Japan

Chef Thibaut Ruggeri uit Frankrijk behaalt na een spannende strijd de gouden Bocuse op de ‘Bocuse d’or’ wedstrijd 2013!

images

De top uit de culinaire wereld  was afgezakt naar Lyon om getuige te zijn van een gastronomische wedstrijd op Champions League niveau. De Bocuse d’Or wedstrijd wordt elke 2 jaar georganiseerd en vond dit maal plaats tijdens de SIRHA beurs. Ons land was al enorm trots om te mogen deelnemen aan de finale nadat Robert Wissels en zijn team een schitterende halve finale speelden.  In de finale waren het echter Frankrijk & Denemarken die met de hoofdprijzen gingen lopen. Ook Japan deed het schitterend! België eindigde op een verdienstelijke 11e plaats.

Uitslag:

GOUD: FRANKRIJK

ZILVER: DENEMARKEN

BRONS: JAPAN

Vleesgerecht van winner Frankrijk-Bocuse d'Or

Vleesgerecht van winner Frankrijk-Bocuse d’Or

Chef Ruggeri uit Frankrijk is sous-chef van het prestigeuze restaurant Lenôtre in Parijs . Hij volgt met zijn overwinning de Deense Chef Rasmus Kofoed op. Rasmus is head chef van restaurant Geranium in Kopenhagen en hij was de eerste chef om zowel Goud, Zilver en brons binnen te halen in de loop der jaren.

Deelnemende delegaties in de Finale: Ijsland-Zweden-Marokko-Singapore-Nederland-China-Brazilië-Finland-Canada-België-Mexico-Guatemala-Denemarken-Sri Lanka-Estland-Australië-Italië-Zwitserland-Frankrijk-Engeland-USA-Noorwegen-Hongarije-Japan

Andere awards die ook uitgereikt werden:

Noorwegen: Beste visgerecht

Engeland: Beste vleesgerecht

Guatemala: Winnaar voor de beste promotie tijdens de campagne

Hongarije: Winnaar voor de beste poster tijdens de campagne

Engeland, Christian Corner: Winnaar ‘beste commis’!

Onze kandidaat Robrecht Wissels, een Hasselaar die in tegenstelling tot de verwachtingen geen sterren koning is, zwaait de keuken scepter bij het gerenommeerde Belgocatering en mag terugblikken op meer dan een geslaagde campagne!

Proficiat Robrecht

Robrecht Wissels

Robrecht Wissels

Comments
One Response to “Bocuse d’Or 2013: Goud voor Frankrijk, Zilver Denemarken , Brons Japan”
  1. Mathieu says:

    Nice job men …….Congratulations !!!!!!!