L’Epicerie du Cirque – Antwerpen

L’Epicerie du Cirque: “One of my favorites @Antwerp!”

Restaurant L’Epicerie Du Cirque – Antwerpen Zuid
ONLINE RESERVEREN
Volkstraat 23, 2000 Antwerpen
0032 3 238 05 71
www.lepicerieducirque.be

Zondag & maandag gesloten

Chef: Dennis Broeckx

Restaurant L’Epicerie du Cirque verhuisde vorig jaar van de Leopold de Waelstraat naar de Antwerpse Volkstraat. Van de alom bekende en reeds goed gesmaakte Bistro sfeer naar een Scandinavisch geïnspireerd strakker en hedendaags interieur. Vandaag waait er duidelijk een nieuwe wind door l’epicerie du Cirque en Broeckx werkt dan ook gedreven aan zijn eigentijdse productkeuken. De buurt rond de Volkstraat kreeg de laatste jaren een complete metamorfose en de verfraaiings-werken zijn dan ook bijna afgerond. Vandaag pronkt deze volkse straat vooral als hip shoppingmekka en de aanvulling met gezellige restaurants is dan ook een logisch gevolg.

Chef Dennis Broeckx serveert een verfijnde hedendaagse keuken en heeft duidelijk werk gemaakt van een culinaire opmars. De laatste maanden hadden we het geluk om zijn keuken zowel à la carte als via de menu’s de ontdekken. Wat een evolutie! Een 3-gangen lunch kost 27,5€ en voor het diner kan je genieten van een menu Les Saveurs du Cirque, 4-gangen aan 45€ en voor 6-gangen betaal je 65€. Ook in de menu’s is er flexibiliteit tussen vlees en vis. Kortweg betaalbare alternatieven in een hippe buurt. Moeten we nog overtuigen?

Voor het interieur koos men voor elegantie en comfort. Houten luchters, blanke muren en natuurlijke materialen dragen bij tot een losse en gezellige volkse sfeer. Regelmatig komt de chef ook gedreven mee aan tafel zijn gerechten inzetten en uitleggen, dat smaakt altijd.

L'Epicerie du Cirque

L’Epicerie du Cirque

Reeds van bij de amuses is de positieve transformatie en creativiteit duidelijk merkbaar.

Amuse: Gelakt buikspek, flan van boerenkool & basilicum, crumble van rozemarijn

Buikspek

Buikspek & boerenkool

Amuse: Escabeche met mosseltjes & bloemkool

Escabeche van mosseltjes

Escabeche van mosseltjes

Kortgegaarde sardinefilets met Marokkaanse worteltjes, wortelcake en rucola-pesto

Sardinefilets

Sardinefilets

Coquilles, gebraiseerd witlof & mosterdzaad afgewerkt met een friszure jus van Geuze ‘Drie Fonteinen’

Coquilles & witlof

Coquilles & witlof

Pré-salé van kabeljauw met bouillon van kikkererwten, crème van miso en gekonfijte prei

Kabeljauw pré-salé

Kabeljauw pré-salé

Zachtgegaard hoeve-ei in combinatie met gebraiseerde kalfswang, knolselder en Vadouvan

Zachtgegaard eitje

Zachtgegaard eitje & kalfswang

Filet van zeebaars met savooikool, spekjes, salsa verde en een mousseline

Zeebaars

Zeebaars & salsa verde

Rabarber, chili granité, citrus sorbet, rozenwater & cheesecakejes

Rabarber

Rabarber & citrus

Met dit menu ‘Les Saveurs du Cirque’ doet Broeckx zijn reputatie alle eer aan. Een verzorgde aandacht voor presentatie, gaartijden en smaakcohesie staan centraal. Dat de chef iets vroeger dan zijn gasten (de plakkers) de zaak verliet kunnen we hem als kersverse vader natuurlijk vergeven:)! Wij zijn overtuigd dat dit adresje op het Antwerpse Zuid nog hoge toppen gaat scheren. Volkse gezelligheid in een hippe buurt, hier komen we graag terug!

Be-Gusto

L’ Epicerie du Cirque
Volkstraat 23, 2000 Antwerpen
RESERVEREN
TEl: +32 3 238 05 71
www.lepicerieducirque.be
Zondag & Maandag gesloten
Be-Gusto score: 15/20

 

Comments
2 Responses to “L’Epicerie du Cirque – Antwerpen”
  1. Carla says:

    Wat leuk! Ook een van mijn favorietjes in Antwerpen.

  2. Linda says:

    Restaurant is een echte aanrader voor lekkerbekken! Prima service en vooral zéééér lekker!
    Dikke pluim voor de chef!