TransGuardia Dinner04 – Antwerp

TransGuardia Dinner04: “One battle…Two winners”

Chefs: Davy Schellemans & Justin Hilbert

Het was onze eerste kennismaking met de TransGuardia dinners en laten we hopen niet onze laatste! We zouden de organisatie onrecht aandoen om dit evenement met Pop-up te bestempelen. TransGuardia gaat verder en de noemer ‘Dinner Art’ past dan ook beter. Voor de 8-gangen battle zorgden Justin Hilbert, speciaal overgevlogen uit NY, en onze Antwerpse trots Davy Schellemans. Café Kiebooms op het Antwerps De Koninckplein is sec al kunst op zich. Het wijn geschalk werd dan weer puur-natuur verzorgd door Mr Terroir, Wouter De Bakker.

TransGuardia wines by Terrovin

TransGuardia wines by Terrovin

TransGuardia of verder gaan dan het gekende, staat borg voor eten in een sfeer: Towards Gastronomy, Architecture and Arts. De lokatie ‘Café Kiebooms’ is een verademing van de jaren ’50 met zijn gekend art-deco interieur en bruist dan ook vele avonden in de 2060 wijk.

Battle: 8 gangen subliem gecombineerd met telkens een ‘Natuurlijke’ godendrank. Justin Hilbert, chef van het New Yorkse Gwynnett St., verdiende zijn pluimen eerder bij Mugaritz & WD-50. Aan de andere kant Davy Schellemans, Veranda in Berchem. Davy moeten we natuurlijk niet meer voorstellen, his food talks!

Aardpeer, hazelnoten & vacherin; Hongarije, Tokaji Furmint, Sajgo, 2008

Aardpeer & vacherin

Aardpeer & vacherin

Rode Biet; Beaujolais, Festivitas Nouveau van Michel Guignier, 2012

Rode biet

Rode biet

Griet, spinazie & eigeel; Anjou, VDT, Sauvageonne, Griottes, 2010

Griet & spinazie

Griet & spinazie

Konijn, groene asperges & citroen zeste; Les Couleurs unies des Gasneries, La Star, 2002

Konijn & groene asperges

Konijn & groene asperges

Prei, mimolette & waterkers; Elzas, Edelzwicker, Stéphane Bannwarth, 2011

Prei & mimolette

Prei & mimolette

Varkensnek, cichorei, pastinaak & clementine; Languedoc, Classe, Jeff Coutelou, 2010 in Jéroboam

Varkensnek & chicorei

Varkensnek & chicorei

Yoghurt, passievrucht & karnemelk; Solis, Patrick Meyer, 2011

Yoghurt & passievrucht

Yoghurt & passievrucht

Schorseneer, appel, kaneel & basilicum; Champagne Le Petit Beaufort, demi-sec, 2010

Schorseneer & appel

Schorseneer & appel

De signatuur van Davy Schellemans is duidelijk merkbaar aan jullie om deze te onderscheiden van Mr Justin’s art. Het gerecht dat ik tot kunst bekroonde is ongetwijfeld de prei met mimolette kaas. Wat een intense smaak en verfijndheid door zijn eenvoud.

De organisatie in handen van Carl Jacobs en Kim Rothuys verdient alle lof. Dit zijn van die zeldzame momenten waarbij men erin slaagt om een groep gepassioneerden te verzamelen en om op een no-nonsense manier te genieten van de kern van het leven. TransGuardia plant om kortelings een magazine uit te geven en per semester één event te organiseren. Je kan hun ‘funky food art’ volgen via de Facebook pagina! Stay tuned….

Be-Gusto

Comments are closed.