Duval – Antwerpen

Duval: “Een volkse brasserie in de Antwerpse Seefhoek”

Chef: Pieter De Buysscher

Elke ochtend passeer ik restaurant Duval dat ondertussen al meer dan een jaar geleden zijn deuren opende. De kerkstraat in de 2060 wijk, beter gekend als de Seefhoek, kende de laatste jaren een totale metamorfose. Tijd voor een ongedwongen buurtrestaurant moet Johan Peeters gedacht hebben. Johan doorzwom jarenlang de Antwerpse horeca en na zijn laatste passage bij Degustation in Berchem, achtte hij de tijd rijp voor zijn Seefhoek-droom.

Brasserie Duval werd genoemd naar zijn grootvader die ook een horecazaak uitbaatte in de Carnotstraat. Achter de art-nouveau gevel met een grote raam partij vinden we een volks interieur met houten tafels en stoelen.

Duval Antwerpen

Duval Antwerpen

Met een concept van tapas tot uitgebreid tafelen, 7 op 7 geopend,  probeert Peeters de buurt te overtuigen. Er wordt een lunch, soep & gerecht, aangeboden aan 20€ en op de kaart zet chef Pieter De Buysscher steevast 6 voor en 6 hoofdgerechten volgens het seizoensaanbod. Pieter stond mee aan de start van restaurant ‘Invincible’, één van mijn Antwerpse favorieten. De verwachtingen liggen dan ook aanzienlijk hoog. Op de wijnkaart ook enkele eerlijk geprijsde referenties en het Seefbier, de trots van de wijk, kan je hier natuurlijk ook degusteren.

We bezoeken brasserie Duval tijdens een koude wintermiddag en zijn jammer genoeg de enige gasten voor deze lunch. Het minimalistische interieur past perfect bij het concept als volks buurtrestaurant. Een Amuse als startschot wordt helaas niet geserveerd. We smullen van het brood maar missen toch wat grof zeezout. Van de wijnen per glas blijken er wel enkele wijzigingen te zijn en het ‘water-upselling’ verhaal moet ook nog ingevoerd worden. Allez gedaan met muggenziften.

Als voorgerecht bestel ik de Langoustines met zeekraal, kaffir, schaaldierinfusie en citroenbasilicum (13,5€). Voor een eerlijke prijs krijgen we twee verse langoustines, perfect gegaard. Verder mist dit gerecht een beetje pit. Aan de overkant komen kalfszwezeriken met koffieschuim, sjalotkaramel en een panna cotta van zoethout(14€). Aan de presentatie kan nog gewerkt worden maar de smaken zaten goed.

Langoustines & zeekraal

Langoustines & zeekraal

Kalfszwezerik

Kalfszwezerik

Terwijl mijn tafelgenoot zich laat verleiden door de melkgeit kies ik voor de zeeduivel met persillade, spekkrokantje, citroenbouillon, jonge peen en oesterblad (22€). De zeeduivel is correct gebakken, de worteltjes zijn lekker beetgaar. Qua samenhang ben ik minder overtuigd maar ook hier weer een zeer goede prijs/kwaliteit.

Zeeduivel

Zeeduivel & jonge peen

Melkgeit

Melkgeit

We missen een beetje sfeer vandaag maar blijkbaar bruist dit buurtrestaurant ’s avonds wel. Er zit duidelijk potentieel in Brasserie Duval en met deze menukaart mikt men hoger dan een alledaagse brasserie. Er is nog groeimarge en we kijken dan ook uit naar één van die bruisende avonden in de Seefhoek!

Be-Gusto

Duval
Kerkstraat 72, 2060 Antwerpen
TEl: +32 3 235 91 14
www.brasserieduval.be
Alle dagen geopend van 12u tot 22u (Za vanaf 17u)
Be-Gusto score: 13/20

Comments are closed.