De Laet & Van Haver – Hove

De Laet & Van Haver: ‘Meatlover’s Paradise’

ONLINE RESERVEREN

Maanden lang keek ik uit naar een bezoek aan het ‘Meatlover’s Paradise’ van Antwerpen. Restaurant De Laet & Van Haver ontstond als uitbreiding en degustatieruimte van de slagerij en kon heel snel vele carnivoren bekoren. Slager Luc De Laet heeft duidelijk zijn weg gevonden in ons culi-land en hij profileert zich meer en meer met zijn kwaliteitsproducten bij de omliggende gastronomische restaurants.

De Laet blinkt uit in het aanbieden van dry-aged vlees van uitmuntende kwaliteit. Dry-Aging gebeurde vroeger om het vlees een betere smaak te geven en malser te laten worden. Dit gebeurt bij een temperatuur van 2°C en een luchtvochtigheid van maximum 60%. De laatste jaren is deze kostelijke manier van werken weer helemaal in. In ons land zijn er slechts enkele referenties waar dit procedé, top professioneel, in goed uitgeruste rijpingskasten uitgevoerd wordt.

De Laet & Van Haver Hove

De Laet & Van Haver Hove

De inrichting van het restaurant in ‘Flamant’ stijl zorgt voor de huiselijke gezelligheid terwijl achteraan de open keuken is en de aansluiting naar de slagerij en winkelruimte. Chef kok is Frank Hermes, een Limburger die zijn culinair plezier in Antwerpen vindt. Hermes heeft een mooie referentielijst met onder andere ’t Fornuis, De Schone van Boskoop en restaurant de Kleine Zavel. Vandaag komt deze ‘butcher-cook’ de dagsuggesties voorstellen. Wit-blauw dat 9 weken gerijpt werd of een stukje Spaanse Rubia Galega dat 6 weken gerijpt werd. Deze mooie stukken worden in zijn volledigheid op plank aan tafel voorgesteld. De ‘entrecotekaart’ is enorm met meer dan 10 soorten, keuzestress alom! Dat bordje vis zetten we dan ook spontaan uit ons hoofd. Om nog meer te kunnen proeven sluit ik een deal met mijn tafelgenoot, 50/50 per filet en zo valt onze keuze op de Franse Saler uit Auvergne, 6weken gerijpt (32€) en de suggestie Rubia Galega (42€).

Saler & Rubia

Franse Saler & Rubia Galega

Chef Frank Hermes

Chef Frank Hermes

Na een stukje traag gegaarde varkenswang als amuse starten we ons eiwit dieet met een beetje vlees. Tartaar van Black Aberdeen rund & carpaccio van chianina (17€). De kwaliteit van de producten is uiteraard top, je proeft de versheid en diepe smaken.

Chianina &

Chianina & Black Aberdeen

Bij het serveren van de twee stukjes rund krijg ik een spontane glimlach. Mooi saignant gegrild en zoals het hoort sober gepresenteerd. Apart komen de frietjes en 3 sausjes. De bakwijze is perfect en de malse filets gaan dan ook moeiteloos naar binnen. De pepersaus is iets te krachtig en de verse frietjes kunnen zeker beter. Voor mij hoort bij dit kwaliteitsvlees een handgesneden friet, smeuïg vanbinnen en krokant vanbuiten. We zijn wel overduidelijk overtuigd: zo’n kwaliteit van gerijpt vlees is subliem en een aanrader voor elke liefhebber van dry aged rundsvlees. Met plezier kom ik die andere referenties nog een keer proeven.

Saler

Franse Saler & Rubia Galega

Het mag ook gezegd worden dat restaurant De Laet & van haver  een verrassend uitgebreide wijnkaart heeft. In zijn bijbel staan er ondertussen een aantal top wijnen en de keuze over alle landen heen is enorm. Wij kiezen voor de Grillaia, 2008, een Barbera d’Alba van Collina Serragrilli (35€). De wijn heeft een aroma van rood fruit en is mooi in evenwicht.

Als logisch gevolg van dit staaltje ‘meat-art’, passen we voor het dessert en keren we goed gevuld en met een happy feeling terug richting Antwerpen.

Be-Gusto,

De Laet & Van Haver
Kapelstraat 102, 2540 Hove
TEl: +32 3 455 63 71
www.delaet-vanhaver.com
Zondag & Maandag gesloten
Be-Gusto Score: 14/20
Comments
4 Responses to “De Laet & Van Haver – Hove”
 1. nina says:

  Ben het helemaal eens met comment. Zalig vlees! Mooie wijnkaart. Fritjes en bediening waren een minpunt… Ik had er waarschijnlijk teveel van verwacht.

 2. Peter Van Elslander says:

  Enigszins ontgoochelend na alle gehoorde commentaren. Vlees (Franse Aquitaine) was niet echt van een betere smaak dan bij een doorsnee steak van de Delhaize, en bezat een pezige zijkant die het snijden vrij moeilijk maakte. Frietjes waren een tegenvaller. Wij zagen hoe ze vanuit een zak (niet zelfgemaakt) werden gebakken, waren te hard en niet lekker. Het kleine potje groentjes mocht ook wel wat meer zijn. Interieur is mooi, wel zit je dicht op elkaar, en het is er vrij lawaaierig. Open keuken is een troef, maar anderzijds krijgen je kleren wel de geur van de keuken mee…. Jammer, ik had er meer van verwacht…zeker voor dit prijsniveau

 3. Meurs kristel says:

  Zijn verschillende keren gaan eten waren telkens zeer tevreden. het is steeds aangeraden om te reserveren !Men kan hier dure en goedkopere gerechten eten ! Wij kunnen echt van niets klagen ,goede bediening doe zo verder we hopen nog veel een vrij plaatsje te vinden om te komen eten

 4. Johan says:

  Zware teleurstelling, zeker voor die prijs.
  Het vlees wordt opgewarmd onder een salamander door een onverzorgde chef met baard en ongewassen haar. Geen verse friet, geen verse bearnaise.
  De oven is walgelijk vies en aangebrand, de aangebrande geur in het restaurant…
  De voedselveiligheid mag hier wel eens gaan kijken.
  En ik keek er zo naar uit! Bestaat het nog in België of kunnen we het echt niet ?