Ellis Gourmet Antwerpen: Burger Guerilla met Nick Bril & Viki Geunes

Gourmet Burger Guerilla @Ellis Gourmet Burger Antwerp   

Ellis Gourmet burger is bij uitstek de ‘place to be’ voor Foodie Burgers. Na Brussel en Knokke opende vorige week ook Ellis Gourmet Burger Antwerpen. Dat we blij zijn met de komst van Ellis naar Antwerpen mag geweten zijn. Men serveert de burger gerechten namelijk zoals het moet, bij Ellis geen vettige hamburgers tussen platte broodjes maar zacht en sappig vlees dat perfect medium gebakken wordt en geserveerd tussen knapperige broodjes. Initiatiefnemers David, Robin, Yannick, Aumori en Thierry startten een tweetal jaar geleden met het Ellis concept uit onvrede met de hamburger kwaliteit van tegenwoordig.

Als locatie kozen de Ellis bezielers voor het Antwerpse Eilandje, op enkele meters van het MAS museum. Ellis refereert naar Ellis Island, het eiland waar de migranten vanuit Europa in de 19e eeuw voet aan wal zetten. Hier begon de burger story en de link met de red star line op het eilandje is dan ook vlug gemaakt. Great Burgers @ the perfect place!

Aan keuze geen gebrek bij Ellis Gourmet Burger. Naast de Classic Gourmet Burger en de Louis Original kan je er ook genieten van enkele vegetarische varianten zoals de veggie burger met portobello, geitenkaas en gegrilde groenten. Verrassen doen ze zeker met de ‘Signature Gourmet’ burgers die regelmatig wijzigen. Vandaag kan je er proeven van de ‘Bloody Boskoop Burger’ die samengesteld werd door Wouter Keersmaekers van de Schone Van Boskoop of van de ‘Lovin Spoonful’ van kaasmeester Van Tricht. Mijn favoriet? Dat is reeds maanden de ‘Meatlover by Dierendonck’ met full flavoured Westvlaams Rood Rund.

Burger Guerilla @Ellis:

Enkele dagen na opening zette Ellis Gourmet Burger het Antwerpse Eilandje al in vuur en vlam met een heuse Burger Guerilla. Topchefs Nick Bril (Oud Sluis-La Chapelle) en Viki Geunes (’t Zilte) kwamen hun signatuur burger voorstellen. Een publiek vol enthousiastelingen speelde graag voor proefkonijn.

Burger Guerilla @Ellis Gourmet

Burger Guerilla @Ellis Gourmet Antwerpen

Het verkeer op de E34 gooide bijna roet in het eten maar na een kleine vertraging arriveerde onze Burger meastro Nick Bril toch in Antwerpen. Voor ons geen probleem want wij genoten van de eerste voorjaarszon met een Pimms cocktail. Het moet geleden zijn van mijn Engels avontuur dat ik dit nog dronk.

Pimms cocktail

Pimms cocktail

Pictures by Shoot That FoodBelgian Taste Buds

Healthy Burger ‘Sea Inspiration’ by Nick Bril:

Een broodje met zeealgen en zeewater, Oosterscheldekreeft en gepocheerde oester. De creatieve salade van gemarineerde groenten, artisjok, rode biet, raapjes werd extra verfijnd door een crème van rozenwater en bloedsinaasappel. Over een geslaagde start gesproken, vol van finesse, creativiteit en smaakcohesie. Chapeau Nick om op zo’n korte tijd deze topkwaliteit te serveren!

Burger Sea Inspiration - Nick Bril

Burger Sea Inspiration – Nick Bril

Lam Burger by Viki Geunes:

Knuthenlund lamsburger uit Denemarken met een mayonaise van bbq aubergine en paprika. Apart een krokantje met een salade van iceberg, gepekelde groentjes en yoghurt van rauwmelkse schapenmelk. Dit geheel werd bijgestaan door een shot van gin-olijven en gezouten citroen. Met het krokantje zet Geunes duidelijk zijn ’t Zilte signatuur. Het Knuthelund lamsvlees is mooi rosé gebakken en zit vol van smaak.

Knuthenlund lamsburger - Viki Geunes

Knuthenlund lamsburger – Viki Geunes

IceBurger by Ellis:

Het dessert bij uitstek bij Ellis is de Ice Burger met macaron.

Ice Burger Ellis

Ice Burger Ellis

Ellis Gourmet Burger is duidelijk een aanwinst op het Antwerpse Eilandje, ik heb dan ook een vermoeden dat je mij daar vaak kan aantreffen. De ideale middag break of een no-nonsense diner. Het blijft voortdurend uitkijken naar de nieuwe ‘Signature Burgers’ en natuurlijk de ‘next edition’ van de Burger Guerilla’s!

Be-Gusto

 

www.ellisgourmetburger.com

Ellis Gourmet Burger Antwerpen, Sint-Adegondiskaai 52-54, TEL 0032 3 344 54 55

Ellis Gourmet Burger Brussel, Sint-Katelijneplein 4, TEL 0032 2 514 23 14

Ellis Gourmet Burger Knokke, Zeedijk 556 Albertstrand, TEL 0032 50 62 02 62

Pictures by Shoot That Food – Belgian Taste Buds

Burger Guerilla Viki Geunes & Stefan Peeters

Burger Guerilla Viki Geunes & Stefan Peeters

 

Burger Guerilla Antwerp

Burger Guerilla Antwerp

 

 

Comments
3 Responses to “Ellis Gourmet Antwerpen: Burger Guerilla met Nick Bril & Viki Geunes”
  1. annemarie says:

    Ah ik was daar ook en heb er ook over geblogd terwijl ik mij gewoonlijk tot interieurs beperk, zo FAN TAS TISCH waren die burgers! (maar jij schrijft toch wel veel beter over eten 😉

  2. Hey Annemarie,

    heb je per toeval een linkje naar je artikel?

  3. Annemarie says:

    Hallo! Ja als je naar mijn blog gaat http://www.joyoflittlethings.com is het het eerste artikel groetjes