L’ Air Du Temps meets L’Astrance

L’Air Du Temps featuring L’Astrance: “A 4-hands menu never to forget!”

 Online Reserveren
 Rue de la Croix Monet, 2, 5310 Liernu-Eghezée 
 0032 81 81 30 48
 www.airdutemps.be

Maandag & Dinsdag gesloten

Chef: Sang-Hoon Degeimbre & Pascal Barbot

Toen we een paar maanden geleden huiswaarts keerden van een mega avond culinair genieten, wisten we dat het niet lang zou duren alvorens de nieuwe hoeve van Sang-Hoon opnieuw bezocht zou worden. Om de vijftiende verjaardag en de verhuizing van L’Air Du Temps te vieren organiseert Sang-Hoon dit jaar een reeks ontmoetingen met getalenteerde internationale chefs, kortweg een ‘menu à quatre mains’. De kwaliteit van de bezoekende chefs bevestigt dat Sang-Hoon een grootmeester der culinaire kunsten genoemd mag worden. Zo passeerden reeds eerder de volgende frères de revue in Liernu: David Toutain (voormalige chef L’Agapé Substance-Parijs), Benallal Akrame (Akrame-Parijs) & Michael Vrijmoed (Vrijmoed-Gent). Moet het nu net lukken dat DE Pascal Barbot van L’Astrance Parijs naar Liernu afzakt. Het met 3-sterren bekroonde en numer 23 op de World’s 50 Best Restaurant list “restaurant L’Astrance” staat reeds lang bovenaan de verlanglijst te pronken en dit menu à ‘quatre mains’ kunnen we dan ook niet laten schieten.

De volledig vernieuwde vierkantshoeve stond die middag mooi te schitteren onder de zonnige hemel. Het aanpalende domein van 4ha moestuin met serre stond al mooi groen en de gastenkamers waar we in ons vorig artikel over spraken zijn nu ook geopend.

Voor deze speciale gelegenheid creëerden de twee chefs een 8 gangen lunch met aangepaste wijnen van sommelier Maxim de Muynck. We starten de gastronomische wandeling met een verfrissend glaasje water gemaakt van dropplant en een krokant granenblad met ui. Voor het aperitief volgt Maxim met de Champagne ‘Les Beaux Regards’ van 100% Chardonnay.

Amuse: groene appel en praliné van amandelen (Pascal). Qua looks zo eenvoudig, in de mond daarentegen een groot plezier. Met één klein hapje en al weggeblazen…Pascal Barbot.L'Air Du Temps featuring L'Astrance

Amuse: Mosselen–Friet: zwarte aardappelchips in mosselschelp-vorm met een mosseltje, aardappelcrème & mayonaise (Sang-Hoon). De moules-frites finesse is ondertussen reeds gekend en doet ook vandaag weer verlangen naar meer.L'Air Du Temps featuring L'Astrance

Amuse: Gist – zuring – granité van zuring – brioche (Pascal). Een perfecte balans tussen de zuren en de gist, gebracht met een frisheid comme il faut.L'Air Du Temps featuring L'Astrance

Amuse: Ravioli van gevogelte – bouillon van specerijen (Sang-Hoon). Een zalige creatie vol van diepe scherpe smaken.L'Air Du Temps featuring L'Astrance

Langoustines – witte asperges – scheermesjes – jus van scheermesjes (Sang-Hoon). Het is Sang-Hoon zelf die start met het eerste voorgerecht. En Hoe! Direct al een combinatie die bij de toppers van de avond gerekend mag worden, een absolute winner.L'Air Du Temps featuring L'Astrance

Kreeft – gekruide pinda’s – komkommer – basilicum (Pascal). Nogal een gedurfde combinatie om kreeft te laten vergezellen met felle kruiden en pinda’s. Gedurfd maar weloverwogen brengt Pascal dit kreeft-gerecht naar een andere dimensie. Hij serveert apart op een bedje van pinda ook nog een zeer smaakvolle springroll met saté kruiden en pinda’s.L'Air Du Temps featuring L'Astrance

L'Air Du Temps featuring L'AstranceZeebarbeel – Gazpacho van lactogerfermenteerde rode kool (Sang-Hoon). Krokant gebakken rouget met een verfijning van rode kool. Hierbij serveert Maxim geen klassieke witte wijn maar een droge rode Lambrusco Radice van het huis Paltrinieri. De aardbei aroma’s in deze wijn zorgen voor een perfect geheel.L'Air Du Temps featuring L'Astrance

Kabeljauw – miso/hazelnootboter, jonge prei, koolzaadbloem, borage cress (Pascal). Een stukje kabeljauw vol van smaak en enig zacht. Krokant en lekker gekruid aan de korst en perfect glazig vanbinnen. De bereiding van de prei moet geheim blijven want dat is er dan ook één om een moord voor te begaan. Een uniek gerecht dat mijn absolute topper van de dag wordt.L'Air Du Temps featuring L'Astrance

Bo Ssam: Oester – varkensvlees – kool (Sang-Hoon). Een super creatieve creatie waar Sang-Hoon zijn Koreaanse roots toont.L'Air Du Temps featuring L'Astrance

Eend van Challans – kers gevuld met dadels en amandelen, rozemarijn (Pascal). Een uitstekende balans tussen de volle smaak van de eend met het fruitige van de kers en de honing toets van de dadels. De gedrevenheid en het teamwork van beide chefs is duidelijk merkbaar.L'Air Du Temps featuring L'Astrance

L'Air Du Temps featuring L'AstranceL'Air Du Temps featuring L'AstranceVlierbloesemtaart – rabarber – acacia (Pascal). Een dessert met een grote finesse, vol van aroma’s, als het ware een parfum aan tafel. Hierbij komt nog een eischaal met een koude jasmijn infusie.L'Air Du Temps featuring L'Astrance

L'Air Du Temps featuring L'AstranceAardbeien van Thorembais – chocolade – kalamansi – engelwortel (Sang-Hoon). Absoluut een perfecte afsluiter.L'Air Du Temps featuring L'Astrance

Voor een uitgebreid verslag via fotoreeks kan je de FB pagina Cookcooning raadplegen!

Tijdens de meet & greet is duidelijk dat beide chefs vooral veel plezier beleefd hebben aan dit gebeuren, een waar feest waarbij de culinaire vaardigheden van de chefs uitvoerig in de picture kwamen. Dit inspireert spontaan naar meer van deze ‘quatre mains’ evenementen want op het programma staat nog: Jean Sulpice – L’Oxalys Val Thorens (8 Juli); Alexandre Bourdas – SaQuaNa Honfleur (10 Sept); Alexandre Couillon – La Marine Noirmoutier (9 Okt) en Quique Dacosta (5 Dec). Een abonnements-formule had op zijn plaats geweest! Restaurant L’Air Du Temps is duidelijk in de winning mood en met zijn nieuwe prachtige locatie zullen er nog veel potten worden gebroken. Een schitterend kader in combinatie met een uiterst verfijnde en creatieve keuken zorgt ervoor dat Liernu voortaan het nieuwe bedevaartsoord wordt voor culinaire bezinning. CY SoonL'Air Du Temps featuring L'Astrance

Be-Gusto

L’Air du Temps
Rue de la Croix Monet, 2, 5310 Liernu-Eghezée
TEl: +32 81 81 30 48
www.airdutemps.be
Maandag & Dinsdag gesloten
Be-Gusto score: 18,5/20
 
L’Astrance
Rue Beethoven 4, 75016 Paris
TEl: +33 1 40 50 84 40
23 on Website World’s 50 Best
Comments
One Response to “L’ Air Du Temps meets L’Astrance”
  1. Carla says:

    Fantastisch zeg!