Pazzo – Antwerpen

Pazzo: “One Happy Family”

 ONLINE RESERVEREN
Oude Leeuwenrui 12, 2000 Antwerpen
 0032 3 232 86 82
 www.pazzo.be
 
Zaterdag & Zondag gesloten

Chef: Ingrid Neven                            

Restaurant Pazzo aan de Oude Leeuwenrui in Antwerpen is sinds jaar en dag een begrip. Ondertussen schreven we reeds een resem aan blogposts over Antwerpse restaurants en het is dan ook een schande dat uitgerekend Pazzo, een restaurant waar we nota bene zeker al een 10 tal keren konden genieten, ontbreekt op de ‘Be-Out Antwerp’ lijst. Onder impuls van collega blogger ‘Spinelli’s Dolce Vita’ bezochten we Pazzo voor een diner. Great idea Spinelli!

Bezieler van dit project is William Wouters. Als Sommelier oogstte hij veel succes en respect; meerdere malen bekroond tot beste sommelier van België en voorzitter van de Sommeliersgilde van België. Zijn trofee rijkt echter verder want keer op keer bij het binnenwandelen van restaurant Pazzo krijg je het gevoel dat je terugkomt bij ‘one happy family’. Conceptueel klopt dit verhaal en Pazzo scoort dan ook hoog in de categorie ‘feelgood’ restaurants. Verder is William samen met zijn vrouw ‘Filipa Pato’ ook nog de drijvende kracht achter een wijngaard in Portugal. Hun wijnen uit de Bairrada regio kwamen we reeds meermaals tegen en typeren door een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. We genoten al vaker van de zeer aromatische Bossa Vinhos Doidos uit de Bairrada streek, een mooie frisse witte wijn die gemaakt wordt van de lokale Maria Gomes druif.

Een groot deel van de sleutel tot succes ligt natuurlijk ook bij Ladychef Ingrid Neven. Reeds van bij het prille begin staat zij aan het Pazzo keuken-roer. Haar pure productkeuken wordt mooi in balans gebracht met ingrediënten uit Wereldse streken, een stijl die nooit verveelt met combinaties die vaak verrassend uit de hoek komen. Het respect voor het hoofdproduct blijft altijd behouden. Deze vrijgevochten Limburgse chef werd in 2010 tot Ladychef of the year gekroond en ze toont elk jaar haar goed hart op het prestigieuze charity event ‘Antwerp Diner’.

Ingrid Neven @Antwerp Diner

Ingrid Neven @Antwerp Diner

Het gebouw aan het Antwerpse eilandje was vroeger een graanpakhuis en werd prachtig gerestaureerd. De inrichting zelf werd vrij sober gehouden met houten tafels en stoelen. De gewelfde kelder kan gebruikt worden voor grotere groepen of feestjes en boven is de ondertussen beruchte bar. Cocktails, G&T, sigaren en natuurlijk een breed gamma aan wijnen per glas worden door broer Douglas in zijn gekende stijl geserveerd. Dit is een trekpleister van ’t Stad, niet alleen voor apero-time maar vaak ook voor een nachtelijke afsluiter. Een bezoek deed al vaker ’s ochtends pijn!

Picture by Foodso

Picture by Foodso

Pazzo in het Italiaans betekent ‘prettig gestoord’ en dat past volledig bij de sfeer die er gezellig ronddwarreld. We starten zelf ook prettig gestoord met een glaasje cava in de Pazzo-bar, iedereen krijgt pertinent een gratis glas als aperitief. Met uitzondering van het lunchmenu werkt Pazzo uitsluitend met een à la carte formule. De kleine kaart wordt aangevuld met enkele suggesties. In het truffelseizoen is de truffel-suggestie kaart een absolute aanrader want dan worden meerdere suggesties met verse truffel aan tafel afgewerkt.Pazzo Antwerpen

Bij de voorgerechten twijfel ik nog tussen de Tataki van zalm Pazzo’s way (14,9€), de risotto met asperges en Japanse kruiden (19€) of de king krab (22,9€). Uiteindelijk wordt het de gegrilde kingkrabpoot met een salade van asperge, venkel, sinaas en dragon. Een schitterende combinatie van subtiele smaken met een perfecte kruiding.Pazzo Antwerpen

Bij de wijnkeuze laat ik mij assisteren door sommelier Bram Van der Aa. Bram is nog zo een klasbak van de Pazzo-clan en was vorig jaar nog tweede bij het concours ‘Beste sommelier van België’. Bijna niet uit te spreken maar gelukkig wel te drinken: een glas Thummerer Egri Kiralyleanyka 2010 uit Hongarije. De Eger wijnregio kennen we van de bikaver egri (stierenbloed wijn) maar deze witte variant van de mij onbekende lokale Kiralyleanyka druif mag er ook zijn en geeft de perfecte samenhang met de gegrilde krab.Pazzo Antwerpen

Voor het hoofdgerecht laat ik mij verleiden tot het nemen van een suggestie. De gegrilde Dorade wordt geserveerd met schijfjes koolrabi en groene groenten met lavas. De groenten zijn beetgaar en vol van smaak, de dorade is comme il faut: mooi gegrild en niet te droog. In het glas komt een witte Krauthaker 2011 uit Kroatië.Pazzo Antwerpen

Om af te sluiten geniet ik nog van de gepocheerde perzik met witte chocoladeroom en krokantjes van Bretoens zanddeeg. Niet bepaald mijn favoriet van de avond maar dat wordt onmiddellijk goedgemaakt door nog enkele degustaties in de pazzo-bar.Pazzo Antwerpen

Nussberg Alte Reben-2007-WienPazzo Antwerpen

Tio Pepe – Pedro Ximenez van Gonzalez Bias

Pazzo’s way is duidelijk ‘the right way’. Volgens mij wordt restaurant Pazzo al te vaak ondergewaardeerd. Zowel voor een snelle zakenlunch of voor een gezellig diner garandeert het geolied team een perfecte beleving. Die pure productkeuken met een snuifje ‘prettig gestoordheid’ dat lust ik wel!

Be-Gusto

Pazzo
Oude Leeuwenrui 12, 2000 Antwerpen
TEl: +32 3 232 86 82
www.pazzo.be
Zaterdag & Zondag gesloten
Be-Gusto score: 14/20
Comments
One Response to “Pazzo – Antwerpen”
  1. josefien charlotte wervik says:

    het viel me dermate tegen, interieur is leuk en trendy, voor zulk een prijsklasse verwacht je op zijn minst een tafellaken of eetnapje, de tafels in metaal voelen koud en kil en niet zo hygienisch aan, de messen en vorken liggen er gewoon op met serviette. het eten is veel te duur , ons gezelschap nam verschillende dingen, bij de ossenhaas die 30 euro kost, was spinazie en enkele schijven aardappel (wat ik veronderstel) er zat reuk nog smaak in, niet eens goed gekruid, de aardappelen waren hard niet goed gekookt en vettig… de coquilles (suggestie) 34 euro waren diepvries, zat ook nog reuk nog smaak in, normaal zijn deze sappig en ietwat krokant langs buiten en vanbinnen rozé, 3 coquilles en 2 stukken beuling voor die prijs is erover, hoofdgerecht tagliatelli met scampi, 3 scampi… sausje met curry werd verkracht door aanwezigheid van kaneel… dessert tiramisi, lekker maar superklein
    ik kom hier nooit meer terug, bediening is niets op aan te merken, maar de prijzen swingen de pan uit, op zijn minst verwacht je buiten te komen met een goed gevoel, wij hadden meer de indruk van te moeten kotsen!