Te Kook – Antwerpen

Te Kook: “Puur genieten in de Antwerpse Arena”

ONLINE RESERVEREN
Vrijdag markt 8, 2000 Antwerpen
0032 3 689 39 29
www.tekook.be
 
Zondag & Maandag gesloten

De chef van dienst tijdens onderstaande review werkt momenteel niet meer bij Te Kook en werd opgevolgd door de chefs ‘Dimitri Proost’ en ‘Victor van der Kaaij’.

Review van 2013

Chef: Vervloet Thijs               Inspired by: Johan Segers

Wekenlang was het in Antwerpen uitkijken naar de opening van Johan Segers zijn nieuwe zaak Restaurant “Te Kook”. Toen Segers vorig jaar van Gault&Millau de ‘Lifetime Achievement Award’ kreeg dachten we dat deze Antwerpse culinaire pionier wel zou uitbollen. Segers weet echter van geen ophouden en creëerde na 36 jaar een nieuw concept dat haaks staat op zijn klassiek restaurant ’t Fornuis. Met het menu van restaurant Te Kook wil hij meegaan met de hedendaagse trend van meer toegankelijke restaurants waar de beleving mee centraal staat. Segers zijn verhaal is blijkbaar nog lang niet uitgezongen want Te Kook flatteert met een wel zeer trendy look!

Restaurant Te Kook ligt op een boogscheut van zijn klassieke thuisbasis ’t Fornuis, op de hoek van de Vrijdagmarkt en de Leeuwenstraat. Het interieur bestaat hoofdzakelijk uit één rond eetmeubel met 30 halfhoge stoelen. Je eet als het ware in een arena waar het personeel de show verzorgt. De knalgele arena-toog sluit bijna naadloos aan op de open keuken.

Restaurant Te Kook

Restaurant Te Kook – de arena

Chef van dienst bij ‘Te Kook’ is Thijs Vervloet. Ondanks zijn jonge leeftijd legde deze 23 jarige ‘young potential’ al een impressionant parcours af. Na 2 jaar ervaring op te doen bij Joël Robuchon in Parijs passeerde hij onder andere nog bij het gereputeerde Magis in Tongeren en natuurlijk bij Segers zelf in ’t Fornuis.

Bij binnenkomst is het even schrikken want de knalgele toog en het verdere minimalistische interieur laten mij even tijd nodig hebben om te wennen. Het kale karakter is echter snel weg door een warme ontvangst en juiste beat op de achtergrond. Het is trouwens Annabel Segers, dochter van, die zorgt voor de juiste feelgood sfeer bij het binnenkomen. Dat Segers vrijwel direct personeel met ervaring zou posteren hadden we wel verwacht maar dat hij ook nog eens zou uitpakken om Njam chef Chiara Van Emrik mee een portie vrouwelijk allure aan de bediening te geven, hadden we niet verwacht.

Voor de verdere professionele bediening van de avond zorgt arena-meester Koen De Vos. Koen die gedreven en passioneel heel de service door begeleidt heeft zich jarenlang kunnen bezinnen als eigenaar van restaurant Montaigu in Scherpenheuvel om nu in Antwerpen serieus te komen knallen. Keuken en zaal lopen over in één geheel en zo komen de keukenchefs ook regelmatig mee de borden inzetten. Een beleving die we graag zien tegenwoordig.

De kaart omvat een 16 degustatie gerechten die ook gedeeld kunnen worden, sharing is caring zegt men tegenwoordig. Deze gerechten moeten de toegankelijkheid van Te Kook stimuleren en wisselen dan ook prijzen van rond de 15€ af met duurdere gerechten. Verder zijn er ook nog een 8-tal hoofdgerechten en 7 desserts. Een zeer ruime kaart mijn gedacht voor slechts 30 couverts.

Koen komt onmiddellijk zijn huisaperitief aanprijzen, een verhaal dat we niet links kunnen laten liggen. De Biodynamische Crémant du Jura van de Famille Tissot is niet gedegorgeerd en is een assemblage van Chardonnay, Pinot Noir en de lokale druiven Poulsard en Trousseau. Door zijn élevage sur lie wisselt hij een mooie balans van de zuren af met elegant fruit (8€). Als Amuse serveert men een kommetje jasmijn rijst met gedroogde oester en nori blad, zelf te rollen en in één keer te degusteren. De oester smaak komt voor mij niet voldoende tot zijn recht en het hapje mist een beetje diepgang.Restaurant Te Kook Antwerpen

We starten met een gedeeld bordje want zo kunnen we ook tijdens een snelle lunch meerdere gerechten proeven. De Ravioli van langoustine met groene kool en een sausje van ganzenlever (30€) toont al onmiddellijk waar de keuken van Te Kook voor staat. Een productkeuken waar de pure smaken tot in de puntjes in balans gebracht worden. De wijnkaart hebben we niet gevraagd want na een vlotte apero start leggen we ons lot in handen van Koen De Vos. Hij schenkt ons de Chateau de Fose-Sèche, Arcane 2010. Een Saumur Blanc van de Chenin druif. Dit biologisch verhaal typeert met mooi verweven aroma’s van bloemen en honing. Verder heeft hij een goede mineraliteit om de wijn in balans de brengen (7€).

Halve portie ravioli-langoustine

Halve portie ravioli-langoustine

Als volgende degustatie voorgerecht komt een Portobello met champignons, Sjalot en parmezaan(15€). Een absolute topper met een volle smaak en een mooie structuur waarbij de beet behouden blijft. Dit zijn gerechten waar ik voor terug kom. Simplicity viert feest!

Halve portie Portobello

Halve portie Portobello

Met het hoofdgerecht blijft Chef Vervloet imponeren want de perfect gebakken Griet wordt smaakvol gebracht met een panade van groene kruiden, tomaten concassée en een vinaigrette van tomaat (28€). Hierbij serveert Thijs de  wereldberoemde Puree van Robuchon. Ik kan het sharing verhaal niet vergeten want ook bij mijn buurman inspireert het gerecht om mee te proeven. De Pladijs met augurk, kappertjes, ei, jonge sla en mosterdsaus (25€) is ook hier van uitstekende makelij. In het glas laten we ons bijstaan door een Italiaanse schone. De witte wijn Jermann Vinnae 2012 van de Ribolla Gialla druif komt uit de Venzia Giulia streek.  Door een opvoeding van 6 maanden in Sloveense eiken vaten heeft hij de perfecte structuur om deze pure visgerechten bij te staan. Het fruitige en fris karakter bleef ook mooi behouden. (8€)

Grietfilet met panade

Grietfilet met panade

Pladijs

Pladijs

Upselling werd Koen met de paplepel meegegeven want hij weet ons vrijwel moeiteloos te overtuigen tot een dessert-degustatie van het verloren brood met vijgen en vanille-ijs. Het ijs wordt à la minute in de pacojet gedraaid. Veruit het beste verloren brood ooit gegeten, de prijs voor de desserts (15€) is echter moeilijker verteerbaar. Dit doet echter geen afbreuk aan een schitterende prestatie van het jonge keukengeweld Thijs Vervloet.

Verloren brood met vijgen

Verloren brood met vijgen

Vanille-ijs

Vanille-ijs

De link met restaurant ’t Fornuis is qua uitstraling ver weg, een verjongingskuur die kan tellen en mij absoluut kan smaken. Een uitgebreide kaart biedt een pure productkeuken met aandacht voor de seizoenen. Ondanks het feit dat de gevarieerde prijzen een lagere toegankelijkheid moeten waarborgen blijven ze toch nog aan de hoge kant en dat is zeker het geval voor de desserts. Over de prestatie van dit jonge keukenteam in combinatie met een ‘feelgood’ bediening echter niets dan lof, hier zit duidelijk potentieel in. Restaurant Te Kook wordt dan ook zeker een nieuwe Antwerpse Hotspot waar we nog vaker zullen vertoeven.

Be-Gusto

Te Kook
ONLINE RESERVEREN
Vrijdag markt 8, 2000 Antwerpen
TEl: +32 3 689 39 29
www.tekook.be
Zondag & Maandag gesloten
 
De Menukaart:
Restaurant Te Kook Antwerpen Restaurant Te Kook Antwerpen Restaurant Te Kook Antwerpen Restaurant Te Kook Antwerpen
Comments
25 Responses to “Te Kook – Antwerpen”
 1. interessante nieuwe plek, wil ik zeker proberen, maar ben wel wat verbaasd over de prijzen.

 2. Steve says:

  Absoluut de nagel op de kop ! Wij hebben naast de langoustines genoten van de hamburger in degustatie gerecht om vervolgens ook de griet en de wilde eend te degusteren. Allemaal intense smaak combinaties van 3 à 4 ingredienten niets meer niets minder. Ook ik vond het verloren brood het allerbeste verloren brood ooit wat ik heb gegeten. Nadien uitgebreid gesproken met Chef Thijs en sous-chef Christophe…ferme tandem. Ik heb nu al zin om de hele reeks degustatiegerechten te proeven…..

 3. Jef c. says:

  Wat een chaos !!! Gereserveerd om 18.30u, door de file( ni simpel om in t stad te geraken ) tijdig verwittigd dat wij een half uur later zouden zijn. Telefonisch werd ons gemeld dat het voor één keer goed was maar dat we er rekening mee moesten houden dat we om 20.30 plaats moeten maken. Aangekomen om 19 u werd ons nog maar eens benadrukt dat we om 20.30 u moeten beschikken . Snel snel kiezen , eten, drinken,… 20.45 u weinig volk … Géén 2 e service dus… Wij kunnen blijven zitten maar daar is dan ook alles mee gezegd

 4. Jef c. says:

  Eten was ook géén HOOGvlieger trouwens !!!

 5. Jeroen Broodwinner says:

  Bij binnenkomst vormen de ruimte met gele design tafel en de lichtinval van het raam al een aangename verrassing. De gerechtjes zijn van zeer hoge kwaliteit en fijn van smaak. Het concept ” samen delen” laat je toe 4 of 5 gerechtjes te proberen. Het personeel is ook zeer vriendelijk en spontaan; Voor twee personen rekenden wij Eur. 150,- af, maar het was dan ook een unieke ervaring. Zeer goede prijs-kwaliteit-experience verhouding. We hebben nu al weer voor een volgende keer gereserveerd.

 6. Thomas says:

  Het eten was lekker, maar je betaalt bij voor het concept wat ervoor zorgt dat het te duur wordt. Het concept namelijk valt in het niets als er slechts twee maal twee gasten aanwezig zijn.
  We betaalden gemiddeld iets meer dan €100 per man voor lekker eten (wijn inclusief), maar in Antwerpen zijn genoeg plekken waar je even goed eet voor véél minder geld.

 7. marie says:

  Volgens mij overroepen. Gele cirkel zoals in een circus. Het eten was lekker maar volgens mij te duur voor de kleine porties die je kreeg ( halve porties, halve prijs?) voor mij te koud en te kil ingericht. Een concept van korte duur.
  Voor deze tijd ok maar op lange termijn? Er zijn leukere en gezelliger plaatsjes in Antwerpen.

 8. tnneke says:

  Inderdaad zwaar overroepen !!! dit is echt de betere brasserie meer niet !! maar wel prijzen van sterren zaak
  Bediening hoort thuis in een café,het eten vers maar zeer simpel!!! concept mag er zijn !! jammer dat het niet goed georganiseerd word !!

 9. Frank says:

  Zeer lekker maar … dubbele shift is dooddoener, ontvangst maar minnetjes en maar eens zelf teken doen om aperitief te kunnen bestellen, personeel verre van enthousiast zoals beschreven. Dan 5 gangen op amper 1,5u tijd … “ja, maar is wel al de 2e shift hé”. Voor dat geld verwacht je andere beleving en aanpak en zijn er zeker andere plekken in ‘t stad.

 10. mario says:

  Het eten was lekker. De bediening minder .Wat mij het ergste stoorde was de opkuis van de keuken.
  Klokslag 10.30 begonnen ze de keuken te schuren en ze schuurde ons letterlijk buiten want wij zaten op de hoek van de gele bar. Een beetje koud ingericht maar wel een mooi concept.

 11. andrea says:

  Eindelijk er binnen geraakt …… en dan zit je er bijna alleen ?????? wat ik niet snap , het eten ok maar niets speciaal wel puur en vers.Bediening zoals hierboven al vermeld ondermaats .
  waar zit gault millau met zijn gedachten ??? zo zijn er veel zonder 14/20
  Jammer .

 12. Caroline says:

  Wij zijn al met verschillende koppels tot drie keer toe gaan eten in Te Kook. Wij waren telkens laaiend enthousiast. Het concept met de open keuken en de toog is vernieuwend. De bediening was zeer vlot en correct. Maar vooral de gerechten waren subliem: carpaccio van St. jacobsvruchten, de sandwich krab, de velouté van kastanje, de langoustines (!), de hazenrug,… zijn ons zeker bijgebleven. Pure en kwaliteitsvolle producten, zeer smaakvol gebracht.

 13. Francoise says:

  Vandaag gaan eten bij te kook, in een woord subliem, mooie presentatie, genieten van de produkten, zalig een puur genot, vriendelijke bediening, het was top en een aanrader

 14. kristin de paep says:

  Gegeten in de eerste shift op zaterdag 18/01/2014. Mooi concept, ideaal met z’n tweetjes, minder voor vier & helemaal niet geschikt voor bvb 6 personen.
  Bijzonder lekkere gedeelde voorgerechtjes, maar resoluut overprijsd voor microporties. Hoofdgerecht met kalfszwezerik bracht een paar zichtbare stukjes, het hoofdgerecht met kabeljauw daarentegen viel vreselijk tegen

 15. kristin de paep says:

  … spiegeleitje, met dozijn grijze garnaaltjes, daaronder rondje puree van 1.5? cm hoog, geen kabeljauw te bekennen, was die gewoon vergeten? of zat er toch een vleugje verwerkt in de puree?. Voor 30 euro krijg je dan een beetje het ‘kleren van de keizer’ gevoel.
  Conclusie, mooi kader, lekker, maar te micro-porties voor te macro-prijzen… jammer: we komen niet terug en kunnen Te Kook ook niet aanprijzen…

 16. Peter says:

  Zaterdag gaan eten in te kook . Te kook was de nieuwe hype in Antwerpen had men mij gezegd ?
  Dan toch een hype die snel gaat overgaan .
  Ik kan niet zeggen dat het eten slecht was maar ook niet hoogstaand. Een restaurant zoals dit zijn er veel in Antwerpen en België .
  Er straal niets uit en je zit gewoon in en naar een circus te zien alleen valt er niets te beleven !
  Ik snap de hype deze keer echt niet ?

 17. Familie De Wever says:

  Zopas terug van een eerste ervaring bij Te Kook. Wij waren met 5 en dat was eigenlijk goed te doen. Vooral de culinaire ervaring heeft ons allen verrast. Ik vind dit wél een meerwaarde in het Antwerpse. Dit was zeker niet ons laatste bezoek.
  Doe zo voort aan het team.
  Steven

 18. Joris says:

  Net terug uit Robucon Parijs en ik had gehoord van te kook Dat de chef daar heeft gewerkt dus ik naar daar Wel lekker maar poging tot kopie van Robucon is jammer genoeg een afkooksel …dat Johan segers hier achter zet ?Zo een grote chef en dan dit . Ik snap het niet ?

 19. Dirk says:

  Fantastische ervaring geweest in Te Kook. Productkeuken met alleen maar smaakbommen: macaroni met Sint-jacobsvruchten en zwarte truffel, Bretoense kreeft à la nage, melklam uitstekend. Super vriendelijke service met kennis van wijn. Prijs kwaliteit verhouding zeer correct. Kortom top, wij komen zeker nog terug!

 20. Wal-Nic says:

  Wij waren op uitnodiging in Te Kook. Superlekkere gerechtjes geproefd. Zuivere en hoogstaande kwaliteit. Vriendelijk onthaal, vriendelijke bediening. Te Kook ziet ons zeker nog terug. Een klein minpuntje, de porties mochten iets groter zijn voor deze prijs.

 21. Eyskens says:

  Gegeten in de 2 de shift, 4 personen . Leuke beleving zo in een cirkel zitten.Daar we toch wat bang waren om met onze vrienden niet vlot te kunnen babbelen , dit ging vlot! Bediening was niet zo super, een beetje te boers soms hoe later de avond. Amuse is nog steeds dezelfde als boven beschreven. Als voorgerecht de asperges genomen… 4 super mooie asperges maar als voorgerecht iets te copieus wat je dan in het hoofdgerecht miste … Het melklammetje lekker mals met een truffelpuree die iets te vettig was… We zijn allen een beetje teleurgesteld , we zijn niet om ver geblazen geweest. Denk niet dat we een 2 de keer gaan.

 22. van der veken julie says:

  Om alle criticasters van antwoord te dienen : we hebben op culinair gebied een prachtige avond beleefd. De amuse was inderdaad deze die bovenaan afgebeeld is, doch, als iets perfect is, moet het dan veranderd worden ?
  De bediening was beleefd, behulpzaam en inschikkelijk, zelfs tot bij de koffie. De gerechten waren voldoende groot in omvang en van exquise kwaliteit. De prijs, 248€ voor drie personen, bevattende aperitief, voor- en hoofdgerecht, dessert en koffie, was niet goedkoop, doch voor wat hoort wat. Een aanrader voor iedereen. Het restaurant mag ons nog terug verwachten.

 23. kristof says:

  Een tijdje geleden hier gaan eten , bediening ok met kennis van wijnen .
  Eten niet slecht maar zijn prijs helemaal niet waardig . Wel leuk concept maar kan veel meer met gedaan worden , over het algemeen geen slechte bedoeling . De enige reden dat de zaak ons niet terug kan verwachten is door het vele lawaai ( gevloek ) vanuit de keuken wat ons wel wat tegensloeg, en ons niet meteen een aangenaam en welkom gevoel gaf .
  Toch maar eens denken over een gesloten keuken Te Kook .

 24. Gita says:

  Wij hadden gisteren een gezellige avond. Het interieur was zeer apart en even wennen. De gerechtjes waren super lekker. Wij komen nog terug.

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] Te Kook – Antwerpen | Be-Gusto – Zondag & Maandag gesloten. De chef van dienst tijdens onderstaande review werkt momenteel niet meer bij Te Kook en werd opgevolgd door de chefs ‘Dimitri Proost’ en ‘Victor van der Kaaij’. […]