Cocktails at Nine – Last Call – Antwerpen

Cocktailmania: Carl Van Droogenbroeck’s “Last Call”

Na enkele intensieve jaren van bijscholing in de wijnkennis wordt het ook stilaan tijd om een periode van ‘spirits’ in te roepen. Ik heb het dan uiteraard niet alleen over een wekelijkse portie Gin & Tonic maar ook over het uitbreiden van de ‘cocktail scène’ kennis. De laatste jaren maken cocktails weer een enorme opmars en de bars of restaurants met een skilled bartender zijn weer hot. Het leuke hieraan is dat net zoals de chef van een restaurant nu ook een bartender serieus in de picture gezet wordt.

Cocktails at Nine Antwerpen

Kijk maar naar bijvoorbeeld de World Class 50 contest met de ‘Definitive drinking guide. Door middel van een aantal intensieve selecties was het Carl Droogenbroeck (Cocktails at Nine – Antwerpen) die het nipt haalde van Jeroen Van Hecke (L’Apereau – Blankenberge) en ons land mocht vertegenwoordigen op de World Class 50 wereld tour. . Vorig jaar had ik al eens het geluk om tijdens een stevig avondje stappen een paar cocktails van Carl te mogen proeven. Zijn recente bekroning was dan ook een uitstekend excuus voor een nieuw bezoek.

De 27 jarige Carl Droogenbroeck werd gebeten door de cocktail microbe en ging met knikkende knieën melden dat hij zijn studies stopte om naar Londen af te reizen. Aldaar startte hij een advanced cursus aan de London Shaker BarSchool. Ondertussen is Carl reeds 4 jaar de manager van “Cocktails at Nine” in Antwerpen. Een bar die pal in het centrum ligt op een boogscheut van de kathedraal. Vergis je niet met de chocolate-bar die er net naast ligt! Ik vraag hem meteen naar zijn avontuur tijdens het Worldclass 50 Global Final wedstrijd. Als winnaar van België mocht hij namelijk in Juli deelnemen aan de wereld finale op de Azamara cruiseboot.  De Azamara bevaart de Middellandse Zee en meert aan in Nice, Monte Carlo, St. Tropez, Ibiza en Barcelona. Elke dag was er een nieuwe uitdaging waar creativiteit moest bovendrijven. De eindoverwinning kwam er net niet maar zijn nieuw ontworpen cocktail ‘Last Call’ kreeg veel lof. Het relaas van deze selectie van top bartenders kan je trouwens lezen in de ‘Definitive drinking guide’, voor mij alvast een handleiding om een serieuze ontdekkingstocht te starten.

Foto:

Wat ik vanavond wil drinken? Een ‘Last Call’ natuurlijk want curiositeit raakt mij ook. De basis van deze cocktail wordt gelegd door de subtiele zachte Johnnie Walker Gold Label Reserve. Carl start met het pletten van één framboos, dan wordt er 1cl Kahlua koffielikeur toegevoegd, 1cl Dolin Vermouth, 3cl Agave siroop en 6cl JW Gold. Er wordt niet intensief gemixt want de smaak van whisky moet blijven. Het resultaat is uitstekend, de combinatie van koffie met de rokerige whisky is zeker een goede afsluiter van een rijkelijk diner. De framboos toets is beperkt maar geeft net genoeg frisheid.

Foto:

 Cocktails at Nine Antwerpen

 Last Call? Toen een collega enkele maanden geleden net na sluitingstijd binnenkwam, kreeg hij geen keuze meer maar Carl verplichtte hem van zijn nieuwe creatie te proeven. Het resultaat van deze nieuwe ontdekking kreeg dan ook de naam ‘Last Call’.

Last Call

Last Call

Cocktails at Nine is trouwens een schitterende bar die een oase van rust midden in de stad uitstraalt. De stijlvolle sitting corners zijn ideaal voor een leuk gesprek. Aan de bar kan je dan weer genieten van talloze shakes. Een mooi design van ‘Pure Sang’ waar hout, textiel en een vuurhaard voor de warme sfeer zorgen.Cocktails at Nine Antwerpen

De eerste kennismaking met de Johnnie Walker Gold Reserve, die we ook vlug even puur geproefd hebben, is zeker voor herhaling vatbaar. En die Last Call is zeker onze laatste bestelling niet bij Carl’s Coctails at Nine. CY Soon!

Foto’s: Kris Van de Sande
Carl @ World Class 50

Be-Gusto

Cocktails at Nine
Lijnwaadmarkt 9, 2000 Antwerpen
TEL: +32 3 70 71 007
http://www.cocktailsatnine.be
Woensdag tot vrijdag: 18.00u tot 1.00u
Zaterdag: 15.00u tot 1.00u, zondag: 15.00u tot 24u
Be-Gusto Score: I’ll be back

Comments are closed.