AUB-SVP – Brussel

AUB SVP Brussel: Foodbloggers event met ene Gruuten Merci

Chef: Mathias Dircx

Voor het nieuwe #foodbloggersevent was restaurant AUB-SVP de ‘Place to be’. De mix van creatieve gerechten met een natural message geserveerd in een informeel karakter gaven de doorslag aan Coolinary, Le Gourmand Belge & Be-Gusto om de next edition te organiseren bij AUB-SVP in het hartje van Brussel. Rekening houdend met de vroegere lovende reacties een verantwoorde keuze en zeker nu AUB-SVP zijn concept ook richting diner uitbreidde.AUB-SVP Brussel

Een ‘Pain-Ture’ op je bord! Dat is want ons beloofd werd en voor deze speciale gelegenheid verzamelden 16 enthousiaste foodies aan de Brusselse Schildknaapstraat.

Architect en eigenaar van AUB-SVP is Bart Lens, hij gaf terug leven aan dit karaktervolle pand vol van historie. Het gevelopschrift ‘Monnaie’ refereert nog aan de tijd dat het gebouw dienst deed als tweede entree van ‘Cinéma de la Monnaie’. Nadien kreeg het de functie als tickethal van de bioscoop ‘Studio Etoile’, onder meer bekend van ‘Het Ballet van de XXste eeuw’. Lens redde dit verkommerde patrimonium en gaf het een conceptuele herbestemming. Op de stenen balie staan de brocante ‘garçons’ in het gelid terwijl de oude krantenknipsels aan de muur meer info geven over de geschiedenis van het gebouw.AUB-SVP Brussel

Voor de dagelijkse leiding van dit originele concept rekent Lens op zoon Joris en op Matthias Dircx. Bij de uitwerking van dit creatieve ‘pain-ture’ idée waar de gerechten een speciale broodcombinatie krijgen, werd er verder beroep gedaan op topchef Kenny Bernaerts en artisanale bakker Yves Guns. Chef Mathias Dircx zorgt voor de juiste verfijning van de gerechten. Creativiteit, pure smaken en versheid van de ingrediënten staan altijd centraal bij AUB-SVP.AUB-SVP Brussel

Eten wat de pot schaft dat is tegenwoordig de leuze maar je krijgt er dan wel value for money voor. ’s Middags is het genieten van een 3-gangen lunch PLS (20€) en ’s avonds is er het 3-gangen diner PLS (36€). Door de inrichting met een grote bar en kleinere tafeltjes achteraan kan je kiezen tussen ‘Stand & Sit’. Verder kan je genieten van organische wijnen, speciale bieren van kleinere brouwerijen en huisgemaakte limonades.AUB-SVP Brussel

We starten dit no nonsense avontuur met een Gin & Tonic, limoen en Thaise basilicum.AUB-SVP Brussel

Als mise en bouche serveert Mathias overheerlijk vers foccacia brood met 3 dipsauzen. Dip van bloemkool, daslook en gember, dip van rode kool en Xerez en een dip van gekonfijte paprika en cashewnoten. Vooral deze laatste is mijn favoriet door een mooie balans van subtiliteit en kruidigheid. Dat paars is minder mijn ding maar ja we zijn in Brussel hé.AUB-SVP Brussel

De chef volgt met een soepje van pompoen, paprika, piment de la vera of gerookt paprikapoeder en xerez. Zeker pittig genoeg en ik blus dan ook met een signatuur limonade van boskoop appel, kweepeer en limoen.AUB-SVP Brussel AUB-SVP Brussel

Terwijl fotograaf van dienst ‘Hot Cuisine de Pierre’ enkele sfeerbeelden schept wordt het voorgerecht gepresenteerd. Zacht gekonfijte makreel serveert Mathias met een crème van avocado en mierikswortel, pekel van raap en komkommer, oesterblad en een krokantje van kamut.AUB-SVP Brussel AUB-SVP Brussel

Als hoofdgerecht brengt de chef krokant gebakken snoekbaars met witte asperges, tuinbonen, texturen van daslook, crumble van bloemkool en geroosterde hazelnoot. Het broodje erbij is met groene peper. Een gerecht naar mijne meug met afwisselende smaakintensiteit, texturen en goede kruiding. AUB-SVP Brussel

Het dessert is een biscuit van kafir met crèmes van limoenblad en Griekse yoghurt, gekonfijte kiwi, crunch van chocolade, zeezout en citroentijm. De verhouding biscuit mocht voor mij wat minder zijn in dit nagerecht.AUB-SVP Brussel AUB-SVP Brussel

Iedereen is het unaniem eens dat chef Mathias Dircx het  ‘Astamblieft’ goed begrepen heeft! Zijn gerechten zitten niet alleen vol aroma, smaak en mooie texturen, maar tonen ook finesse. Voor sfeer en gezelligheid scheert deze avond hoge toppen maar wat had je anders verwacht van deze line up: Coolinary, Le Gourmand Belge, Lazy Monday, Hot Cuisine de Pierre, Koken op Hakken x2, Cookanista, Kris Kookt, De Foodmadam, Belgian Wino, Must Be Yummie, Filet Pur, Yummy Blogsisters, Nullam Microwaveum, Avocado van de Duivel en Be-Gusto. AUB-SVP gaf alweer een service met ene Gruuten Merci! Tot binnenkort,

Be-Gusto

AUB-SVP
Schildknaapsstraat 36,1000 Brussel
TEl: +32 473 90 24 91
www.aub-svp.be
Zondag & Maandag & dinsdagavond gesloten gesloten
Be-Gusto score: 13,5/20
 
Related articles:
Nullam Microwaveum
Kris Kookt
Tales of Taste
Hot Cuisine de Pierre
Coolinary

Comments are closed.