Veranda – Antwerpen

Veranda 

 ONLINE RESERVEREN
 Lange Lobroekstraat 34, 2060 Antwerpen
+32 3 218 55 95
 www.restaurantveranda.be
Zondag, maandag & dinsdagmiddag gesloten
 
 
Lees zeker ook de review van Veranda na de verhuis!

 

 

 

 

 

 

Chef: Davy Schellemans 

Er zijn maar weinig restaurants die we elk seizoen, wat zeg ik elke maand opnieuw willen bezoeken. Veranda, you are the one! Het is evident dat we niet elk bezoek in een blogpost kunnen verwerken maar voor deze zonnige editie op het volkse terras maken we graag nog eens tijd.Veranda - Antwerpen - Davy Schellemans

Restaurant Veranda gaat verhuizen. Dat was het grote nieuws van het voorjaar. Maar niet getreurd want Davy en Daan stellen ons gerust. Het pand aan de Lange Lobroekstraat waar vroeger een jeugdhuis was mag dan wel groter zijn en plaats geven aan meer couverts maar die gekende ongedwongen gezelligheid blijft verzekerd. Met minder beperkingen in ruimte is de vraag waar dit verhaal van Schellemans gaat eindigen. In de nieuwe zaak zal ook een wine-bar met kleine gerechten komen. Dat het daar ‘natural’ genieten wordt ligt voor de hand met de passionele toets van Daan Guelinckx. CY there beginning of 2015!Veranda - Antwerpen - Davy Schellemans

Het zijn mooie vooruitzichten maar voorlopig is het in de Guldenvliesstraat meer dan dik ok. Mijn food-sparring partners van vanavond zijn niet de minste. Samen met de ‘Belgian Taste Buds’, ‘QLI’ en ‘Shoot That Food’ nestel ik mij op het terras van Veranda. Met dank aan Adriaan Van Looy & de Belgian Taste Buds voor de schitterende foto’s!Veranda - Antwerpen - Davy Schellemans

De formule blijft ongewijzigd met fingerfood, twee hapjes en 5 creatieve gerechten voor de schappelijke 55€. Sommelier & entertainer Daan schenkt hierbij per gerecht naar believen een aangepaste natuurwijn of ambachtelijk bier.Veranda - Antwerpen - Davy Schellemans

Bij de aperitieven merk ik naast de Champagne André Beaufort Brut een nieuwe Italiaanse krijger. Van het huis Orsi-vigneto san vito wordt een uitstekende Pignoletto Frizazante Sui Lieviti geserveerd. Deze licht parelende wijn van de pignoletto druif zit vol aroma en heeft een mooie fraîcheur (fles 38€). Op tafel staat Grissini & Pane Carasau met een dip van olijf en tomaat.Veranda - Antwerpen - Davy Schellemans

Als eerste hapje komen gedroogde wortels die vol pure smaak zitten met een dip van yoghurt en citroen.Veranda - Antwerpen - Davy Schellemans

Het keukenteam komt ‘as usual’ mee aan tafel en serveert een frisse bouillon van komkommer met schuim van gerookte heilbot.Veranda - Antwerpen - Davy Schellemans

Kraakverse maatjes worden kleurrijk geserveerd met een vichyssoise van aardappel & prei en gepekelde ui. Een mooi gerecht waarmee Davy vrijwel direct toont hoe smaak en textuur een vloeiend en geslaagd geheel vormen. In het glas komt de Cupidone van Paul Reder uit de Languedoc. Deze assemblage van Chardonnay, Clairette en Chasan wordt gevinifiëerd met een zeer laag rendement waardoor we zeer geconcentreerde aroma’s proeven.Veranda - Antwerpen - Davy Schellemans

De oogst was geslaagd en uit eigen tuin komt er nog een extra gerechtje binnenwandelen. Met de ‘Walk through our garden where sunshine arrives’ laat Davy zien hoe vegetarische gerechten ook top kunnen zijn. Een mooie combinatie van paksoi en gebrande ui wordt afgewerkt met zure room. Ook het glaasje Riesling van Patrick Meyer, familie van Julien, verdient niets dan lof.Veranda - Antwerpen - Davy Schellemans

Toen ik het krijtbord zag met kalfstong & pinda vermeld werd ik niet meteen opgewekt. Het resultaat is echter top wanneer boterzachte kalfstong geserveerd wordt met opgelegde augurk, een crème en vinaigrette van pinda en geschroeide zilverui. Normaal ben ik geen fan van pinda maar hier is de subtiele toets perfect.Veranda - Antwerpen - Davy Schellemans

Als hoofdgerecht wordt de geglaceerde varkensschouder verfraaid met kersen, erwtjes, schuim van mierikswortel en savora mosterd voor het pittig karakter. Het fruitige van de kersen past wonderbaarlijk mooi bij het vettige van de varkensschouder. Ook in het glas is het feest vandaag want de Gamay de Savoie van Noël Dupasquier heeft milde fruitaroma’s en aardse tonen die mooi in evenwicht zijn.Veranda - Antwerpen - Davy Schellemans

Het eerste dessert is er één waarin we de chef volledig herkennen. Partjes abrikoos komen met een mousse van abrikoos, schuim van yoghurt en coulis van vlierbloesem en meringue met appelsienschil. We zijn unaniem, dit is sterren kwaliteit.Veranda - Antwerpen - Davy Schellemans

Food-art en goochelen met groenten. Wortel structuren krijgen een licht zoete coulis van wortel en witte balsamico. Hierbij komt een panna cotta met salie en schuim met yoghurt. Dit dessert brengt mij helemaal in extase. Lekker licht, een beetje zoet, een toets met crunch en vooral een ongelooflijke smaak. One of the best desserts!Veranda - Antwerpen - Davy Schellemans

De bekroning voor beste prijs/kwaliteit bij Gault&Millau heeft Veranda zeker niet gestolen. Davy Schellemans blijft verrassen en een innovatief no-nonsense verhaal serveren. Een frivole en frisse keuken wisselt hij af met geconcentreerde smaken, uitstekende in balans zijnde aroma’s en gevarieerde texturen. Bij het eindigen van dit verhaal denk ik alweer aan het bezoek van morgen. CY soon,

Be-Gusto

 
Be-Gusto score: 16/20

Comments are closed.