Brasserie Boulevard – Sint Martens Latem

 ONLINE RESERVEREN
 Kortrijksesteenweg 175, 9830 Sint-Martens-Latem
 0032 9 279 12 00
 www.blvd.be

Zaterdagmiddag, zondag en feestdagen gesloten

Chef: Sam D’Huyvetter

De actie ‘Jong Keukengeweld’ is een jaarlijks event waar we met veel aandacht naar uitkijken. Ik hoor jullie al denken! Jong? Jonger dan 30 die mannen? Het is de selectie van jonge topchefs die ons danig inspireert. Het blijft altijd uitkijken naar nieuwe tips of chefs die we onterecht uit het oog verloren. Zo was het dit keer Sam D’Huyvetter van Brasserie Boulevard die onze aandacht trok. Op minder dan twee jaar creëerden chef Sam D’Huyvetter en gastheer Thomas Schmidt hun geslaagde versie van een eerlijke maar verfijnde brasseriekeuken.Brasserie Boulevard

Sam mag dan nog wel een jeugdige leeftijd hebben maar zijn lijst aan ervaring is reeds opmerkelijk. Na bijna twee jaar bij Peter Goossens in het Hof van Cleve kreeg hij reeds het vertrouwen en werd hij chef van restaurant ‘Latemke’. Nadien volgden nog Viteux in de Pinte en Fou d’O in Gent. Gastheer Thomas Schmidt is niet van de minste. Na het toen nog prestigieuze La Maison du Boeuf in het Brusselse Hilton verhuisde hij naar het Hof van Cleve om er op 8 jaar tijd uit te groeien tot één van de spilfiguren in de zaal. Een tandem waar we gezien de historie, veel van verwachten.Brasserie Boulevard

De zoektocht naar een locatie voor hun droomproject bracht hen naar Sint-Martens-Latem. Een voormalig verwaarloosd pitarestaurant kreeg een gezellige en moderne inrichting met zitplaatsen in verschillende niveaus. De nieuwe brasserie aan de drukke Kortrijksesteenweg werd eigentijds gerenoveerd met natuurlijke materialen, een open haard voor de gezelligheid en een open keuken. Bij mooi weer kan je ook terecht op het ruime terras.Brasserie Boulevard

De formule van Boulevard past volledig in de tijdsgeest. Een eerlijke ongecompliceerde brasserie keuken met zowel klassiekers als licht verfijnde gerechten. Het aanbod is zeer uitgebreid en zo kan je starten met enkele hapjes en tapas, genieten van enkele typische brasseriegerechten met een moderne toets of kiezen voor de suggesties met seizoensgebonden toppers. Voor de liefhebbers zijn er ook verschillende salades, pasta’s en vegetarische opties. En 2-gangen daglunch met koffie komt op 18€ en de 3-gangen Business lunch op 35€.Brasserie Boulevard

Nadat Thomas ons professioneel ontvangt schenkt hij ons een uitstekend glaasje Argentijnse rosé Misterio van het huis Alma Negra uit Mendoza. Een verrassende start met deze brut nature van 100% malbec met een fijne neus en elegante afdronk.

Alvorens te starten met het lunchmenu komen er enkele hapjes van de tapas kaart. Een rijke huisgemaakte hammousse wordt in een conservenblikje geserveerd. Oosterse gehaktballetjes met koriander krijgen een zachte currydip en de gemarineerde zalm komt met sesam en een frisse vinaigrette.Brasserie Boulevard Brasserie Boulevard Brasserie Boulevard

Met een stevig glaasje Chardonnay 2012 uit Nieuw-Zeeland, Main Divide Waipara Valley, starten we het lunchmenu. Correct gebakken coquilles krijgen een crème van aardappel, gebakken aardappeltjes, champignon en een brandade bouillon. Een perfecte start met als enige opmerking de iets te droge aardappelen.Brasserie Boulevard Brasserie Boulevard

In een mooi tempo wordt het hoofdgerecht geserveerd. Rundschenkel wordt gecombineerd met cevenne ui, een crème van gegrilde bloemkool en gekonfijte aardappeltjes. De rundschenkel is zacht en heeft een diepe smaak terwijl de crème een branderig effect geeft. Dit rijkelijke bord krijgt assistentie van een Chianti van het domein Poggiotondo van Alberto Antonini. Een chianti die opmerkelijk veel mineraliteit toont en een verfijnde fruitige afdronk heeft.Brasserie Boulevard

De kaastaart als afsluiter is net iets minder mijn ding en wordt gebracht met ijs en crumble van kamille.Brasserie Boulevard

Bij de koffie genieten we nog even van een delicieuze schuimzoen en keren tevreden terug van deze ‘Jong Keukengeweld’ ontdekking.Brasserie Boulevard

Be-Gusto

Be-Gusto score:                           13,5/20
Be-Gusto prijs kwaliteit score: 14/20
 
Brasserie Boulevard
Online Reserveren
Kortrijksesteenweg 175, Sint-Martens-Latem
Tel 32 9 279 12 00
www. Blvd.be
Zaterdagmiddag, zondag en feestdagen gesloten

 

Comments are closed.