O’Geros – Genk

 ONLINE RESERVEREN
 Vennestraat 1, 3600 Genk
 0032 89 35 89 35
 www.ogeros.be

Maandag & Dinsdag gesloten

Chef: Mariane Tzamouranis

Geen dag gaat er voorbij of we krijgen een Grieks verhaal in de media. Vandaag mag het met restaurant O’Geros, een Griekse mythe zijn met een positieve culinaire twist. Genk is de plaats bij uitstek voor een uitgebreid aanbod aan Zuiderse restaurants: Spanje, Turkije, Italië en Griekenland. Het aanbod is groot maar de kwaliteit niet altijd op niveau.

Met een korte proeverij op Limburg Proeft afgelopen zomer kon Chef Mariane Tzamouranis van O’Geros al mijn aandacht trekken. Calamares ringen met gegrilde citroen die kwalitatief bij de beste ooit gerangschikt worden en overheerlijke met lookhoning gelakte ribbetjes. De beslissing voor een bezoek aan O’Geros Genk was toen al genomen.

Mariane haar roots liggen in Griekenland, maar in België werd ze getogen. Haar keuken heeft een eigen karakter, deze is gevormd door haar leven in de twee verschillende culturen en geëvolueerd door de jaren heen. O’Geros staat garant voor kwaliteit. Zo gebruiken ze: zuivere olijfolie, de echte Fetakaas, Griekse Kalamata olijven, fijne pepers, dagverse groenten en altijd eerste keus vlees en vis. Al deze fijne ingrediënten worden, met liefde voor het vak, tot eigentijdse zuiderse gerechten samengevoegd. Ons idee over de Griekse keuken was voorheen minderwaardig door jeugdige herinneringen aan diepvries calamares, zwartgeblakerde souvlaki of tot leer gegrilde vleessoorten. Het is zo dat het Grieks voor gevorderden bij O’Geros voor een verademing zorgt.O'Geros - Genk

Voor de smaak van fijne Griekse gastvrijheid zorgt Vallina, dochter van Mariane, en de derde generatie die het familiale karakter van O’Geros kracht bijzet. De inrichting is eenvoudig maar gezellig. O’Geros is een warm restaurant en niet zoals de traditionele Griek getekend met het welbekende blauw en wit. Grote familie foto’s in zwart en wit sieren verder de muren.16557641895_d59bcf5ef1_z

Wanneer er melding gemaakt wordt van de ‘Griekse Frituur’ denken we eerst dat het een grap is maar nee hoor, in het aanpalend pand is het de man van Mariane die onze ‘frituur trots’ combineert met enkele Griekse toetsen. Belgische frieten worden gecombineerd met Gyros, souvlakis, keftedes en dolmades.

Tijdens deze winteravond is de keuze voor de huiselijke warmte van O’Geros een goed idee. Op de kaart staan er verschillende opties om gezellig gerechten te delen. Er zijn verschillende ‘Lievekes menu’s’, tja what’s in a name maar sharing is caring zeker. Als je zin hebt in een avontuur dan reis je met de chef mee, alle gerechten volgens de ‘keffi’ van het moment in 4-gangen voor 39,95€. Bij de suggesties zien we ook nog gebrande octopus, op lage temperatuur gegaarde lamsschouder of Griekse pasta risotto.

Als hapje komt een zacht pompoensoepje met toast en Griekse humus.O'Geros - Genk

We volgen de inspiratie van de dag en deze start met de mezze om gezellig te delen. De grote schotel op tafel presenteert minder elegant maar zit vol van intense en lekkere smaken. We smullen van de baby octopus, crumble van olijf en kaas, tarama mousse, Griekse ricotta, gele biet en feta, dolma met rijst, tartaar van aubergine, gedroogd rundsvlees, groentenchips en Tzatziki.O'Geros - Genk

Met de op lage temperatuur gegaarde zeebaars die licht gebrand werd brengt de chef haar beste intermezzo van de avond. De zeebaars heeft een perfecte cuisson en komt met broccoli, mosseltjes en vongole, spinazie en Griekse pasta. De saus is een getomateerde witte wijnsaus met feta.O'Geros - Genk

O'Geros - GenkOok de lamsbout werd op lage temperatuur gegaard en wordt op een bord van Ineke Dols in het midden van de tafel geserveerd. Hierbij komt een eenvoudige combinatie van gegrilde courgette & aubergine, jus van lamsvlees en aardappeltjes met tijm uit de oven.O'Geros - Genk O'Geros - Genk

We sluiten deze rijkelijke maaltijd af met chocolade mousse, vanille ijs en een crumble van honing & sesam. Met een tafelgenoot die berucht is voor haar legendarische chocolade mousse moet de versie van de chef het onderspit delven en huisbereid smeuïg vanille-ijs zou een extra meerwaarde kunnen betekenen. De crumble van honing en sesam zorgt wel voor een leuke toets. (uit goede bron vernemen we dat tegenwoordig het ijs huisbereid wordt!)O'Geros - Genk

Bij restaurant O’Geros toont lady chef Mariane vakkundig haar kunnen. De chef legt veel tijd, liefde en passie in haar gerechten wat resulteert in eigentijdse Zuiderse gerechten. Tussen het mooie aanbod aan culinaire adressen waar we in ons land terecht kunnen, is dit eens iets anders zonder aan kwaliteit te moeten inboeten. Smakelijk,

Be-Gusto

Be-Gusto score:                            13/20
Be-Gusto prijs kwaliteit score: 13/20
O’Geros
ONLINE RESERVEREN
Vennestraat 1, 3600 Genk
Tel: +32 89 35 89 35
www.ogeros.be
Maandag & Dinsdag gesloten

Comments are closed.