Culinaria 2015 – The Belgium Effect
CULINARIA 2015: THE BELGIUM EFFECT & S.PELLEGRINO YOUNG CHEFS
Van 6 tot 10 mei organiseert Culinaria een echt feest voor België. De deuren gaan weer wagenwijd open voor fijnproevers en foodies op zoek naar de nieuwste culinaire trends. Het gastronomisch evenement heeft dit jaar als thema ‘the Belgium effect’ en verwelkomt onder meer de crème de la crème van de Belgische gastronomie. Samen eten is immers een uniek moment waar iedereen bij betrokken wordt en daarom nodigen de topchefs u uit op hun feestelijke versie van “Belgium Effect”. Wat de Belgen samen brengt is niet zozeer surrealisme, mode of film, maar het goed gevoel samen rond een tafel te genieten van de gastronomie.
Meer dan ooit wil Culinaria Belgische culinaire creaties in de kijker zetten door chefs te stimuleren om ook buiten hun vertrouwde omgeving aan de slag te gaan. Speciaal voor alle liefhebbers van heerlijk eten op zoek naar nieuwe smaaksensaties, pakt Culinaria uit met de Belgische gastronomie én met een voorsmaakje van wat ons morgen te wachten staat. Elk jaar stemt de organisatie zijn thema namelijk af op de nieuwste culinaire trends.
Our Tour On Saturday @Culinaria
Joël Geismar – Le Garage à Manger
S.Pellegrino Young Chefs 2015 met Jeroen Oosterveen (‘t Schulten Hues) & Beatrice Guzzi (Senzanome)
Jeroen Oosterveen (‘t Schulten Hues) – Asperge flan op toast
Beatrice Guzzi (Senzanome) – Toast garnaal
Dario Puglia van Gist :
Mechelse koekoek, aardappelcrème, karnemelk, gebrande ui, hooi van prei
Jean-Philippe Watteyne van iCook :
Ei op 63°, Groene asperges in 2 bereidingen, Gerookte paling, crumble
Eric Martin van Lemonnier :
Zalmforel, erwtjes, rauwe asperge, gerookt ei, speltkorst en gedroogde ham
Bart De Pooter van Pastorale :
Thomas Troupin & Marie-Charlotte Portois van La Menuiserie :
Witte asperges op zijn “Vlaamsardens”: reeham van bij Markus Schulze, Birkenhof in Butgenbach
Carl Gillain van L’Agathopède :
Knolselder, Valrhona witte chocolade, gefermenteerde melk
Joost Arijs van Joost Arijs :
Zéphir, Fraîcheur, Choux Caramel
(met Valrhona chocolade)
(pairing with Nespresso)
CULINARIA 2015 – woensdag 6 mei tot en met zondag 10 mei
Tour & Taxis, Avenue du port 86c – 1000 Bruxelles
Info over de verschillende tickets
KOBE DESRAMAULTS-Restaurant In De Wulf, ALEX JOSEPH-Restaurant Rouge Tomate,
VILHJALMUR SIGURDARSON-Restaurant Souvenir, DARIO PUGLIA-Restaurant Gist,
GERT DE MANGELEER-Restaurant Hertog Jan, DIMITRY LYSENS-Restaurant Magis,
SANG HOON DEGEIMBRE-Restaurant L’Air du Temps, JULIEN BURLAT-Restaurant Dôme
VINCENT ET LAURENT FOLMER-Restaurant Couvert Couvert, AXEL COLONNA-CESARI-Restaurant Centpourcent
BART DE POOTER-Restaurant Pastorale, MARIO ELIAS-Restaurant Le Cor de Chasse,
BENOIT DEWITTE-Restaurant Bernard & Benoit Dewitte, BROES TAVERNIER-Restaurant ‘t Vijfde Seizoen
CARL GILLAIN-Restaurant L’Agathopède, CHRISTOPHE PAULY-Restaurant Le Coq aux Champs
CLÉMENT PETITJEAN– La Grappe d’Or, DAMIEN BOUCHERY & BÉNÉDICTE BANTUELLE-Bouchéry
ERIC MARTIN-Restaurant Lemonnier, GILLES JOYE-Restaurant Marcus
GIOVANNI BRUNO-Restaurant Senzanome, JEAN-PHILIPPE DARCIS-Chef pâtissier du Darcis
JEAN-PHILIPPE WATTEYNE-Chef restaurant iCook, JOOST ARIJS-Chef pâtissier Joost Arijs
TOMOYASU KAMO-Restaurant Kamo, LAURY ZIOUI-Restaurant L’Eveil des Sens
LIONEL RIGOLET-Restaurant Comme chez Soi, MARC DUCOBU-Chef Pâtissier Ducobu
MARTIN VOLKAERTS-Restaurant L’Amandier, OLIVIER MASSART-Restaurant Ô de Vie
PASCAL DEVALKENEER-Restaurant Le Chalet de la Forêt, PIERRE CIAMPI-Restaurant La Garrigue
PIERRE MARCOLINI-La Maison Pierre Marcolini, STEFAN JACOBS-Restaurant Va Doux Vent
TOM VAN LOOCK-Patisserie Academie, YVES MATTAGNE-Restaurant Sea Grill
THOMAS TROUPIN ET MARIE-CHARLOTTE PORTOIS-Restaurant La Menuiserie
S.PELLEGRINO YOUNG CHEFS
Ook de allerbeste jonge chefs van ons land worden bij Culinaria niet vergeten. Ontdek ze en proef van de creaties van de regionale finalisten van de Young Chef-wedstrijd aan de S.Pellegrino Box. De 8 Young Chefs 2015 van S.Pellegrino serveren aperitiefhapjes echt van bij ons.
De winnaar voor de Benelux werd al op 16 februari bekendgemaakt. In een stomende regionale finale namen de tien beste jonge Benelux-chefs het tegen elkaar op en lieten de sterrenjury proeven van hun signatuur- gerecht. Alex Joseph, chef bij Rouge Tomate in Elsene, kwam als winnaar uit de bus met zijn ‘Proeverij van konijn met aardappelpuree, seizoensgroenten, paarse mosterd en wilde, gepekelde uien’. Tijdens de Wereldtentoonstelling in Milaan vindt de finale plaats.
CULINARIA 2015: THE BELGIUM EFFECT