dEssensi – ‘s Gravenwezel

Kerkstraat 20, Schilde, 2970 ‘s Gravenwezel
0032 3 644 47 45
www.dessensi.be

Zondag, maandag en zaterdag middag gesloten

Chef: Karl Ave

Restaurant dEssensi in ’s Gravenwezel is het nieuwe project van Philip Jeukens en Karl Ave. Met dEssensi geven ze een vervolg aan het restaurant De Nete dat ze tot vorig jaar samen in Duffel hadden. Het restaurant ligt naast de kerk van ’s Gravenwezel in een voormalige directeurswoning van de school. De buitenkant straalt stijl en grandeur uit en ook het interieur is meer dan geslaagd.

dEssensi - 's Gravenwezel

dEssensi – ‘s Gravenwezel

dEssensi - 's Gravenwezel

dEssensi – ‘s Gravenwezel

Het ruime pand met verschillende ruimtes werd stijlvol en comfortabel ingericht door architect Lieven Musschoot. We herkennen overduidelijk zijn signatuur en met het contemporary design wordt getoond dat men inzet op een hedendaagse beleving. De zaak biedt plaats aan 50 gasten en in de zomer kan je genieten op een prachtig terras.

dEssensi - 's Gravenwezel

dEssensi – ‘s Gravenwezel

dEssensi - 's Gravenwezel

dEssensi – ‘s Gravenwezel

De essentie van het nieuwe verhaal dat Karl en Philip willen brengen zit in het laten genieten in een ongedwongen sfeer. De keuken van Karl focust op seizoensgebonden ingrediënten en enkele streekproducten. Op de kaart vinden we zowel enkele klassiekers als iets meer creatieve bereidingen. Op die manier willen ze de gasten graag verschillende culturen laten ontdekken. De missie wordt gemeld als no fuss gastronomie – met de glimlach gebracht. We werden alvast geprikkeld en bestellen het Chef’s menu, 4-gangen voor 59€.

dEssensi - 's Gravenwezel

dEssensi – ‘s Gravenwezel

Op tafel staan de groene olijven klaar terwijl we een glas cava van het huis bestellen, Finca Nadal – Brut reserva, Penedes (8€). Er volgen nog twee amuses bij het aperitief.

Merengue van dashi gevuld met een crème van miso

dEssensi - 's Gravenwezel

dEssensi – ‘s Gravenwezel

Baskisch gerijpt rundsvlees met gepekelde augurk

dEssensi - 's Gravenwezel

dEssensi – ‘s Gravenwezel

Het voorgerecht is skrei filet. Deze werd op lage temperatuur gegaard en koud geserveerd met courgette, romanesco, een wulk, artisjok en kwartelei. Een geslaagde uitvoering waarbij ik enkel wat smaakintensiteit bij de wulk mis.

dEssensi - 's Gravenwezel

dEssensi – ‘s Gravenwezel

Met het tussengerecht weet de chef mij te overtuigen van het potentieel van dEssensi. Hij brengt een correct gegaarde Coquille met venkel, gebrande jonge ui en kaffir. De kaffir wordt verwerkt in een krokantje, espuma en een parel en geeft een mooie meerwaarde aan het gerecht.

dEssensi - 's Gravenwezel

dEssensi – ‘s Gravenwezel

Kalfsvlees van het bovenste deel van de bil mist kruiding en komt met gekarameliseerde aubergine, fregola sarda pasta en groene asperges. De asperges zijn helaas koud en we missen diepgang in het gerecht.

dEssensi - 's Gravenwezel

dEssensi – ‘s Gravenwezel

Bij het dessert zitten we dan weer wel goed door een geslaagd huwelijk tussen chocolade, een cremeux van kalamansi, ijs van earl grey thee en zuringblad. Nog een beetje extra textuur in het gerecht kan een meerwaarde geven.

dEssensi - 's Gravenwezel

dEssensi – ‘s Gravenwezel

Deze eerste kennismaking met dEssensi kan ons alvast overtuigen van het feit dat er toekomst zit in het nieuwe verhaal van Karl en Philip. De combinatie van gezelligheid, een modern interieur en een correcte keuken zorgt voor de essentie. Ook de vlotte en zeer attente bediening zorgt voor de essentie. We kijken al uit naar een volgend bezoek, misschien wel op het ruime terras.

Be-Gusto

Be-Gusto score:                           14/20

Be-Gusto prijs kwaliteit score: 14/20


D’essensi

Kerkstraat 20, Schilde, 2970 ‘s Gravenwezel

Tel: +32 3 644 47 45

http://www.dessensi.be

Zondag, maandag en zaterdag middag gesloten

Comments
One Response to “dEssensi – ‘s Gravenwezel”
  1. kuijper says:

    they deserve at least 1 star !!! we ate there a few times and every thing is perfect :