Hof Ter Linden – Edegem
Hof Ter Linden: Een gastronomisch ‘Build-up’ diner!
ONLINE RESERVEREN | |
Drie Eikenstraat 13, 2650 Edegem | |
0032 479 42 08 42 | |
www.htlneuf.be |
Diner op 6, 7, 8, 12, 13 en 14 augustus 2015 & 14, 15, 16, 17 en 19 september 2015
Chef: Yannick Van Aeken
Yannick Van Aeken was maar liefst 5 jaar souschef bij het wereldbekende restaurant Noma in Kopenhagen, samen met zijn zakenpartner Roeland Verhamme organiseren ze dit jaar enkele ‘dinner events’ in het authentieke kasteel Hof Ter Linden in Edegem. Ze nemen je mee naar een eerste ervaring op het prachtige domein. Dit in afwachting van de volledige restauratie van beide koetshuizen, waar later het definitieve restaurant gevestigd zal worden. Neen, het is geen pop-up omdat dit niet zal eindigen. Ze noemen het dan ook een build-up verhaal omdat men daar iets moois zal opbouwen. Nieuwsgierig als we zijn gingen we alvast proeven van dit eerste menu.
Parkeren doe je in het centrum om zo via de lange dreef naar het Kasteel Hof Ter Linden te wandelen. Gelukkig dat Jo Hageman & Roeland Verhamme hun schouders onder dit project gezet hebben met een volledige renovatie en business club als initiatief. De Business club Neuf zal er tal van activiteiten organiseren. Boven komt ook een B&B met 9 kamers.
Als gast kan je kennismaken met de keuken van Yannick Van Aeken in dit zeer uitzonderlijke kader. Koken gebeurt in een tijdelijk geïmproviseerde keuken. Er wordt een vast 4-gangen menu aangeboden voor 58€ pp en aangepaste wijnen voor 29€.
Na een hartelijke ontvangst van gastheer Roeland starten we met een glaasje Champagne ‘Varnier Fanniere’ en een amuse rond rode biet. Verschillende structuren met een crème van rode biet. Alvast een hapje met een mooie beet, structuur en smeuïgheid.
Data van de Build-Up diners: 6, 7, 8, 12, 13 en 14 augustus 2015 & 14, 15, 16, 17 en 19 september 2015
www.htlneuf.be: Hof Ter Linden, Drie Eikenstraat 13, Edegem Tel: 0032 479 42 08 42