Hof Ter Linden – Edegem

Hof Ter Linden: Een gastronomisch ‘Build-up’ diner!

 ONLINE RESERVEREN
Drie Eikenstraat 13, 2650 Edegem
0032 479 42 08 42
www.htlneuf.be

Diner op 6, 7, 8, 12, 13 en 14 augustus 2015 & 14, 15, 16, 17 en 19 september 2015

Chef: Yannick Van Aeken

Yannick Van Aeken was maar liefst 5 jaar souschef bij het wereldbekende restaurant Noma in Kopenhagen, samen met zijn zakenpartner Roeland Verhamme organiseren ze dit jaar enkele ‘dinner events’ in het authentieke kasteel Hof Ter Linden in Edegem. Ze nemen je mee naar een eerste ervaring op het prachtige domein. Dit in afwachting van de volledige restauratie van beide koetshuizen, waar later het definitieve restaurant gevestigd zal worden. Neen, het is geen pop-up omdat dit niet zal eindigen. Ze noemen het dan ook een build-up verhaal omdat men daar iets moois zal opbouwen. Nieuwsgierig als we zijn gingen we alvast proeven van dit eerste menu.

© Juan Wyns

© Juan Wyns

Parkeren doe je in het centrum om zo via de lange dreef naar het Kasteel Hof Ter Linden te wandelen. Gelukkig dat Jo Hageman & Roeland Verhamme hun schouders onder dit project gezet hebben met een volledige renovatie en business club als initiatief. De Business club Neuf zal er tal van activiteiten organiseren. Boven komt ook een B&B met 9 kamers.

© Juan Wyns

© Juan Wyns

Als gast kan je kennismaken met de keuken van Yannick Van Aeken in dit zeer uitzonderlijke kader. Koken gebeurt in een tijdelijk geïmproviseerde keuken. Er wordt een vast 4-gangen menu aangeboden voor 58€ pp en aangepaste wijnen voor 29€.

© Juan Wyns

© Juan Wyns

© Juan Wyns

© Juan Wyns

Na een hartelijke ontvangst van gastheer Roeland starten we met een glaasje Champagne ‘Varnier Fanniere’ en een amuse rond rode biet. Verschillende structuren met een crème van rode biet. Alvast een hapje met een mooie beet, structuur en smeuïgheid.Hof Ter Linden - Neuf

Het eerste gerecht is een kraakverse sashimi van makreel met radijs en zeewier salade. Nog een beetje extra kruiding en dit is haast perfectie. Zeer mooie start. In de zaal zorgt sommelier Caroline Buensalido, Californische met Filipijnse roots die vroeger bij Lotus Root in Eke werkte, voor de wijn bediening. Bij dit eerste gerecht selecteerde ze de Greco di Tufo, van de Azienda I Capitani uit Campania-Italie met mooie toetsen abrikoos, perzik en voldoende mineraliteit.Hof Ter Linden - Neuf
Yannick volgt met een salade van boterbonen met boomspinazie, venusschelpen en peterselie kruidensaus. De jus van peterselie is subliem. Alleen de bonen zijn net iets te weinig gegaard en vrij veel bonen in verhouding met de rest. In het glas komt de Roter Traminer van het Weingut Fritz uit Oostenrijk.Hof Ter Linden - Neuf
Het hoofdgerecht is gelakte eendenborst met in hooi gegrilde prei en Oost-Indische kers. De prei werd zeer smaakvol klaargemaakt, perfecte garing en mooi gebrand. Ook de eendenborst en zijn lakkage zijn zeer geslaagd. We drinken de Misty Cove Pinot Noir uit Nieuw-Zeeland.Hof Ter Linden - Neuf
Afsluiten doet de chef met een dessert op sterrenniveau. Belgische kersen krijgen assistentie van een delicieus romig ijs van citroengeranium en rozen. Hierbij wordt de frizzante rosé Lajara geschonken.Hof Ter Linden - Neuf
Hof Ter Linden - NeufIn overtuiging dat Yannick van Aeken potentieel heeft, verlaten we dit karaktervolle pand. Laten we hopen dat de vergunningen en verbouwingen snel in een stroomversnelling komen want dit is een mooie aanwinst voor Edegem en heel de regio.

Data van de Build-Up diners: 6, 7, 8, 12, 13 en 14 augustus 2015 & 14, 15, 16, 17 en 19 september 2015

Reserveren maar!

www.htlneuf.be:   Hof Ter Linden, Drie Eikenstraat 13, Edegem Tel: 0032 479 42 08 42

© Juan Wyns

© Juan Wyns

© Juan Wyns

© Juan Wyns

Hof Ter Linden - Neuf Hof Ter Linden - Neuf

Comments are closed.