L’Amitié – Antwerpen

L’Amitié: Evenwichtige en intense smaaksensaties

 Online Reserveren
Vlaamse Kaai 43, 2000 Antwerpen
0032 3 257 50 05
www.lamitie.net

Zondag, maandag en zaterdagmiddag gesloten

Chef: Thomas Baeyens

L’Amitié werd volledig gerestyled! Lees HIER alles over dit nieuw concept.

————————————————————————————————————————————————

Restaurant L’Amitié behoort met glans tot een gastronomische certitude van het Antwerpse Zuid. Het restaurant is gevestigd in één van de oudste gebouwen van de gedempte zuiderdokken waar vroeger een oude koffiebranderij was. Om het 8-jarig bestaan te vieren van dit Bistronomie adres, ging eigenaar en chef Thomas Baeyens zelf zijn Belgische wijn bottelen. Redenen genoeg dus voor een nieuw bezoek aan dit gezellige restaurant.L'Amitié Antwerpen

Chef Thomas Baeyens opende een achttal jaar geleden dit kleine authentieke restaurant op het trendy Antwerpse Zuid nadat hij ervaring opdeed in verschillende topkeukens zoals Le Petit Zinc, De Pastorale en De Schone van Boskoop. Hij serveert een keuken waar puurheid centraal staat; pure smaken, pure aroma’s, pure verwennerij. Evenwicht en diepgang in het bord.

Het interieur reflecteert een gezellige huiselijke sfeer met warme kleuren. Bij mooi weer kan je genieten op het terras. De keuken van Thomas is voornamelijk een terroirkeuken. Alleen kwalitatieve producten worden gebruikt en met respect behandeld in de gerechten. Om versheid en kwaliteit te garanderen werd de kaart beperkt gehouden met 4 voorgerechten, 4 hoofdgerechten en 4 desserts. Daarnaast is er een viergangen verrassingsmenu (60€) of een 5-gangen verrassingsmenu van de chef (70€).L'Amitié Antwerpen

Volgend jaar zal het restaurant volledig vernieuwd worden maar de essentie zal blijven: een huis van vertrouwen door een eerlijke en pure keuken op hoog niveau. We worden hartelijk ontvangen en starten met de nieuwe ‘L’Amitié’ wijn die de chef mee creëerde. Thomas die in 2012 nog tot ‘wine world ambassador’ door Gault&Millau werd uitgeroepen, ging zelf met zijn team de druiven plukken en selecteren. De samenwerking met het domein Optimbulles in Jesseren toont de passie die hij heeft voor natuurwijnen. De cuvée L’Amitié, gemaakt van 100% Auxerrois heeft frisse zuren en aroma’s van citrus en perzik. Proficiat!L'Amitié Antwerpen

Na deze geslaagde start geeft de chef meteen zijn visite kaartje. Geen spervuur aan hapjes maar één topper. Een heerlijk kommetje bouchot mosselen met vadouvan kruiden.L'Amitié Antwerpen

Als eerste gerecht komt rauw gemarineerde dorade met kervel, dragon, limoen, tomate concassé en extra vierge olijfolie. De dorade is lekker vers en van een goede kwaliteit, nog een beetje extra fraîcheur en dit is top. We drinken hierbij de cuvée ‘Mono’, een furmint van Tokaj Macik uit Slovakije.L'Amitié Antwerpen

Opperdoes aardappel wordt gecombineerd met gerookte paling, raap, mosterdblad en een saus van Hinkelspel kaas. Een mooi samenspel van structuren waarbij de jus met Hinkelspel een mooie intensiteit geeft. Hierbij komt de Bzart Lambiek.L'Amitié Antwerpen

Buikspek werd traag gegaard en komt met oerbiet, gele biet, soja en gefruite zuurkool. In het glas komt een assemblage van Gamay en Pinot Noir uit de Savoie van het huis Denis & Didier Bertholet.L'Amitié Antwerpen

Als hoofdgerecht brengt Thomas Duif uit Anjou met een stukje filet en een boutje. Het geheel krijgt structuur en samenhang door gebrande ui, spitskool die in zoutkorst gegaard werd, een crème van sjalot en girolles. De afwerking met een rijke jus van de duif die geparfumeerd werd met koffie is zeer goed. Als pairing is er de Matin Calme uit de Languedoc van carignan & grenacheL'Amitié Antwerpen

Met het dessert weet de chef ons nog meer te overtuigen. Een perfecte combinatie tussen ijs van zuring, aardbei, bubbels van aardbei, klaverzuring en bosbes. Deze afsluiter contrasteert verschillende texturen en etaleert een verfijnde smaakbeleving.L'Amitié Antwerpen

L'Amitié AntwerpenChef Thomas Baeyens laat ook vandaag weer zien dat hij smaken kan samenbrengen en de juiste intensiteit met finesse kan combineren. Dat betekent een keuken gericht op zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsproducten, zonder overbodige liflafjes maar wel nauwkeurig gekookt met smaakbeheersing centraal. Dit Bistronomie adres op het Antwerpse Zuid is niet voor niets een stek met veel terugkerende gasten. Smakelijk,

Be-Gusto

Be-Gusto score:                           15/20

Be-Gusto prijs kwaliteit score: 15/20

 

L’Amitié

ONLINE RESERVEREN

Vlaamse Kaai 43, 2000 Antwerpen

TEl: +32.3.257.50.05

www.lamitie.net

Zondag, maandag en zaterdagmiddag gesloten

Comments are closed.