Ellis Gourmet Burger – Leuven

Gourmet Burger Guerilla @Ellis Gourmet Burger Leuven  

 Ellis Gourmet Burger Leuven
Naamsestraat 5, 3000 Leuven
0032 16 66 12 66
www.ellisgourmetburger.be

Nu het snel groeiende Burger concept ‘Ellis Gourmet burger’ ook Leuven veroverde was het tijd voor een nieuwe Burger Guerilla. Volgers weten dat we van – day one – deze events regelmatig bijwonen.

De expansie die Ellis Gourmet Burger realiseerde is knap. Na de start in Brussel, Knokke en Antwerpen imponeert Ellis nu ook met een Burger-mania in Maasmechelen, Mechelen, Leuven, Brugge, Gent en werden in sommige steden al twee zaken geopend. Ook Nederland is in de ban van Ellis met zaken in Rotterdam en Amsterdam. More soon to come!

De battle spreekt voor zich; twee topchefs, twee nieuwe Burger variaties, een zaal uitbundige proevers, gemotiveerd personeel en vooral veel sfeer.

My favorite ondertussen bij Ellis, dat is reeds maanden de ‘Meatlover by Dierendonck’ (13€) met full flavoured Westvlaams Rood Rund. Ook aan te raden is de Veggie gourmet burger met portobello, geitenkaas, gegrilde groenten en dragonmayonaise(9,5€). Benieuwd of de chefs van vandaag kunnen inspireren richting een nieuwe signatuur hamburger voor Ellis.Ellis Gourmet Leuven

Burger Guerilla @Ellis:

Na enkele succesvolle Burger Guerilla’s die men organiseerde bij de lancering van de andere Ellis restaurants, was dit keer Leuven de scène voor een onvervalste avond ‘Burger Fun’. Topchefs Ken Verschueren (De Tuinkamer) en Niels Brants (Essenciel) kwamen hun signatuur burger voorstellen. Een uitbundig publiek speelde voor proefkonijn en genoot van 2 knallers van nieuwe Burgers.Ellis Gourmet Leuven

Als voorgerecht starten we met een foodshot, handgerolde hamsa couscous met chermoula en palmkool. In het glas komt frisheid met de florale en fruitige viognier Domaine les Salices van Francois Lurton. Deze werd in ‘Bolli’ style voorgesteld.Ellis Gourmet Leuven Ellis Gourmet Leuven

Burger ‘Volle Zee’ by Niels Brants – Essenciel:

Chef Niels Brants geeft voorkeur aan een guerilla op volle zee. Hij belegde een traditioneel Ellis broodje met mooi gegaarde Noordzeetong en gemarineerde langoustine. De salade van spinazie en citroen en de algenmousseline met bergamot werken het geheel mooi af.Ellis Gourmet Leuven

Burger ‘Galicisch Blond’ by Ken Verschueren – De Tuinkamers:

Deze ‘Galicisch Blond’ burger met uiteraard Rubia Gallega rundsvlees werd geserveerd in een sesambroodje van topkwaliteit. Niet onlogisch gezien restaurant De Tuinkamer gevestigd is boven een bakkerij en er steevast de lekkerste broden en mignardises mee op tafel komen. Verder werd deze burger met trouwens een overheerlijke hamburger Rubia Gallega van bij slagerij Rondou in Leuven, met een rijke Baskische Béarnaise afgewerkt. Als side dish komt er een variant op de papaya salade, een Aziatisch geïnspireerde coleslaw die een mooie balans brengt.Ellis Gourmet Leuven

Bij deze rijke Burger bracht de Vedett Extra White wel soelaas om rustig verder te genieten. Trouwens de perfecte match bij een Aziatisch getinte salade.Ellis Gourmet Leuven

De ‘Ellis Gourmet Burger’ vestigingen zijn duidelijk een aanwinst voor alle steden en ze overstijgen zowel qua smaak als originaliteit de gemiddelde betere burgers. Het Guerilla initiatief daar hebben we nu al een paar keer van genoten en het blijft een super experience. Wij kijken alvast uit naar de volgende editie. Wie weet ooit een Burger gala!

Be-Gusto

www.ellisgourmetburger.com

Comments are closed.