Carbón – Antwerpen

CARBÓN: Latino vibes & great food

Lange Gasthuisstraat 12
0032 485 465 070
www.carbonbelgium.be

Maandag t.e.m. Zaterdag van 18u – 22u, lunch voor groepen op aanvraag.

Chef: Peter Vlyminck

We hadden reeds vernomen dat de nieuwe pop-up Carbón voor de zwoele avonden zorgt in Antwerpen tijdens koudere winterdagen. De feedback was veelbelovend. Een concept met puurheid, een beetje funkiness, foodsharing en veel latino sfeer.

Met het nieuwe horecaconcept ‘Carbón’ kan je Zuiders genieten in hartje Antwerpen. De restaurant verdieping van Hotel des Nuits kennen we nog van vroeger toen restaurant Flamant Dining er gevestigd was. Nadien volgden enkele andere concepten zoals Bar Cesar en Les Jours. Van het interieur bleef niet veel over. Gasten worden ontvangen in een warme, eigenzinnige ruimte die in eerste instantie gezelligheid uitstraalt. Het pop-up verhaal wordt helemaal afgewerkt met leuke eye catchers zoals een kaarsenwand, een authentiek latino altaar en verkoolde kunst. De Maria beelden werden in verschillende grootordes binnengebracht.

De chef, Peter Vlyminck, kennen we nog van bij restaurant De Godevaart en het pop-up avontuur bij Klein Constantia. Hij haalt zijn inspiratie niet alleen uit de jarenlange ervaring, maar ook uit reizen van Sydney tot Amsterdam, van Bali tot Londen. De samenwerking met grote namen als Adam Dundas-Taylor (Jamie Oliver en Barbacoa Bali) en Alain Devahive Tolosa (El Bulli Spain en Catalunya Singapore) maken hem tot de chef die hij vandaag is. In de keuken liet hij alvast niets aan het toeval over want ook Robrecht Wissels helpt mee aan de Zuiderse schwung die uit de keuken komt. Robrecht heeft alvast een palmares waar we het warm van krijgen; El Bulli, Comme chez Soi, Zuma, Nahm Londen, El Cellar de Can Rocca en Belgocatering. Waar hij ook hoge toppen scheerde met de Europese Bocuse d’or finale in 2013 voor België!

©Steve Duteuil

©Steve Duteuil

Chef Peter creëerde een concept rond sharing. Van de à la minute gesneden Bellota ham tot de op houtskool gegrilde stukken vlees. Extra aandacht voor gerookte smaken en enkele pittige toetsen. Gastvrouw Charlotte Meuwissen heeft de juiste schwung en serveert bij alle gerechten enkele creatieve cocktails. Met de ervaring van bij Pure C en The Jane weet zij alvast de Zuiderse gemoedelijkheid van een vlot tempo te voorzien.

©Steve Duteuil

©Steve Duteuil

We starten zeer geslaagd met een ‘dark ’n stormy’, een huiscocktail met dark rum, huisgemaakte falernum siroop en Thomas Henri gember bier.23691668525_cb488eb6b1_z

De ‘Bomb Croquette’. Een technisch perfecte uitvoering met een vulling van gemalen rundsvlees, aardappel en gerookte tomaat. Hierop komt een saffraan sausje en een chipotlé pepertje voor de pittige toets.23665629546_2247f290a5_z

Voor het volgende gerecht haalde Peter zijn inspiratie bij een zekere Raul, waarvoor dank. De Raul ‘cracker’ is een mooi gelaagde en uitstekend gekruide sandwich met krokant brood, ventresca tonijn, ansjovis, paprika, look, tomaat en citroencrème.23063550184_cf940403df_z

Bij de volgende sharing dish is ‘caramba’ de juiste omschrijving. Een signatuur van de chef die kan tellen met een subliem bord gebrande bloemkool met Mojama of gezouten buik van tonijn. Hierbij komen nog kikkererwten, peterselie, gezouten amandel en limoen. De gezouten amandel en Mojama zorgen voor een mooi contrast met de gebrande bloemkool . Meer van dat zou ik zeggen!

©Steve Duteuil

©Steve Duteuil

Mechiones: mooie grote mosseltjes met chili jam, look, kaffir en gebrande limoen. Wat een zalige mosseljus als resultaat oplevert en blijven lepelen is dan ook de boodschap.23064631253_6f1b5b172c_z

Chippies ‘Plancha’: baby squid met pir pir pepers, een tomaten reductie en limoen. Een zeer pikant intermezzo waarbij de smaak van de inktvis wel verdwijnt.23396025700_ba8bb227f1_z

We gaan verder aan een vlot tempo met gebraiseerd varkensvlees met gefrituurde mais. Hierbij wordt gepofte pompoen geserveerd met kardemom, pompoen pitten en oude kaas.23323751389_124623f827_z

23396022520_52c1bbdfb7_zPorky’s BBQ: Het vlees van de Duroc ribbetjes die eerst 18 uur gegaard werden komt mooi los van het been en werd gelakt.23665617136_cf7929d819_z

Krokant sla hart wordt afgewerkt met een chili vinegar en een schaafsel van krokante ui.23665615786_d4cda7632e_z

Geen tapas zonder ‘Patatas Bravas’. Peter brengt een crispy versie door ze in zijn geheel met kleine inkepingen te garen en te frituren. Zeer krokant van buiten maar toch nog zacht vanbinnen. Hierbij komt een aioli van gerookte look en poeder van paprika.23323744489_a4e540ce04_z

De gerechten om te delen variëren tussen de 6€ en 20€ en kunnen lustig bijbesteld worden. Je kan nog genieten van deze vurige pop-up tot en met 23 januari. Ook met oudejaarsavond is het feest bij Carbón op enkele salsa beats! De chefs weten perfect authentieke tapas en smaken te verfijnen met enkele creatieve toetsen. Zeker de moeite om een keer te gaan genieten van de pittige toetsen en Latino vibes bij pop-up Carbón. Ook bij ‘dark en stormy’ weer! Enjoy,

Be-gusto

Regelmatig krijgen we de vraag waar naartoe op maandag in Antwerpen… Carbón zou ik zeggen!23583132852_ed91c8c993_z

Carbón

‪Lange Gasthuisstraat 12

Boven Restaurant Les Nuits

‪2000 Antwerpen

Reserveren: ‪0032 485 465 070

www.carbonbelgium.be

Comments
One Response to “Carbón – Antwerpen”
  1. Merci pour ton information. Je veux plus.