Boury – Roeselare

Boury: ready for the next level!

Lees zeker ook ons meest recente verslag!

—————————————————————————————————————–

 ONLINE RESERVEREN
Rumbeeksesteenweg 300, 8800 Roeselare
+32 51 62 64 62
www.restaurantboury.be
Zondag (met uitzondering van 1 zondag per maand) en Maandag gesloten

Chef: Tim Boury

Restaurant Boury in Roeselare groeide op amper vijf jaar tijd uit tot een begrip. Deze Jong Keukengeweld chef behoort tot één van onze grootste talenten en iedereen is het eens, ‘Boury 2.0’ dat wordt een knaller want ‘Boury Beats’.

Restaurant Boury van chef Tim Boury en gastvrouw Inge Waeles openden in 2010 in een herenhuis op de Diksmuidsesteenweg. Reeds een jaar later werd de verfijning van chef Tim Boury al met een ster bekroond. Tim werd door Gault&Millau verkozen tot Jonge chef van 2014 en steeg in ‘no time’ naar een knappe score van 17 op 20 en drie koksmutsen.

Jong Keukengeweld

Jong Keukengeweld

Op het palmares van de chef vinden we naast Comme chez Soi en Belga Queen Gent ook Oud Sluis terug. Tim was namelijk vijf jaar de sous chef van Sergio Herman. Gastvrouw Inge blikt dan weer terug op geslaagde passages bij Comme chez Soi, Auberge du Pêcheur en het Hof van Cleve. In het restaurant kan Tim ook rekenen op de steun van zijn broer Ben Boury.

Het herenhuis is klein, zeer gezellig en stijlvol ingericht. Aan de zijkant heb je zicht op de keuken via een klein venstertje en achteraan zorgt een glazen koepel voor de nodige lichtinval. Om volledig hun ding te kunnen doen kozen ze er echter voor om in het voorjaar 2016 te verhuizen. Enkele kilometers verderop ontwaakt dan ook de nieuwe culinaire villa van West-Vlaanderen ‘Boury The Next Level’.Restaurant Boury - Roeselare Restaurant Boury - Roeselare

Een historische villa op de Rumbeeksesteenweg moet de gasten meer comfort geven en zal zorgen voor extra ruimte aan creativiteit. Er zal ook een apart salon met bar komen voor de ontvangst en enkele gastenkamers zorgen voor het gastro-toerisme. Het privé terrein is zeer groot en in de zomer wordt dit terras dan ook de ‘place to be’ met een impressionante buitenkeuken van Maes Inox. De keuken met een diameter van 6m heeft een zwevend dak van maar liefst 1500kg. Verderop het domein kunnen de chefs zich helemaal uitleven met hun eigen kruiden- en groententuin.

WTV Focus

WTV Focustv, de buitenkeuken op Horeca Expo

Boury Beats – The Time is Now!

A video created to give foodies and fans a look into the rush and routines that beat in the Boury kitchen. (Clementine Productions), Gouden Dolphin (categorie: corporate movie), Cannes, Oktober 2015

Bij Restaurant Boury kan je genieten van een beperkte à la carte maar dan wel met kwaliteitsvolle ingrediënten. De gerechten van de menu’s kunnen ook individueel besteld worden. Er is een Menu Biz in twee (40€)- of drie (45€) gangen en ook een vijf gangen ontdekkingsmenu voor 69€. Fijnproevers laten zich in de watten leggen met het Boury menu in zeven etappes (95€).

We starten onze lunch met een alcoholvrij aperitief en enkele perfecte amuses. Een frisse combinatie van appel met ponzu wordt afgewerkt met een schuim van vanille.Restaurant Boury - Roeselare

Falafel kroket met kikkererwten en geitenkaasRestaurant Boury - Roeselare

Moule parqué: Gemarineerde mossel met lavasRestaurant Boury - Roeselare

Een gestoomd broodje gevuld met een tajine van kalfsvlees en afgewerkt met sambal. Een ‘steamed bun’ zoals het moet, een beetje pit en structuur in de vulling, hemels zacht vanbuiten.Restaurant Boury - Roeselare

Gratin van bloemkool met oud Rumbeekse kaas ’t Groendal.Restaurant Boury - Roeselare

Gelakt tussenribstuk van Duroc varken en een broodje met jonge spinazie.Restaurant Boury - Roeselare Restaurant Boury - Roeselare

Als voorgerecht deze middag serveert de chef gerookte paling met structuren en smaken van winterprei en karnemelk. Het gerecht krijgt een afwerking met een beetje prei olie.Restaurant Boury - Roeselare

Perfect gebakken schelvis wordt geserveerd met heerlijke stukjes inktvis die mooi gequadrilleerd zijn. Hierbij nog quinoa, een springrol en een fijne jus van Thaise curry.Restaurant Boury - RoeselareBij een seizoens-compositie met schorseneer, mini witlof en bospaddenstoelen komt het hertenkalf met een perfecte cuisson. Een compote en vinaigrette van gebrande aubergine en de macadamia noten zorgen voor structuur en heerlijk contrast. De chef weet overduidelijk alle facetten van het bord een perfecte kruiding mee te geven. Sommelier Cathy Verbeke imponeert dan weer met een sublieme Almirez Toro 2013. Deze rode schone van de Bodegas Teso La Monja Almirez is afkomstig van 15 tot 35 jaar oude wijnstokken met Tinta de Toro of tempranillo. De 12 maanden rijping op Franse eik geeft een volle complexe wijn met aroma’s koffie, cassis en zwarte bessen.Restaurant Boury - RoeselareOok met het dessert bevestigt de chef zijn status. Desserts met koffie gaan vaak snel vervelen maar hier niet. Afwisselende texturen van koffie met likeur brengen zowel smeuïgheid als structuur en worden stijlvol gepresenteerd. Dit is niet alleen een top Jong Keukengeweld chef maar een absolute grootmeester in wording!Restaurant Boury - Roeselare

Huisgemaakte mignardisesRestaurant Boury - Roeselare Restaurant Boury - Roeselare Restaurant Boury - Roeselare

Restaurant Boury serveert finesse in combinatie met degelijke en kwaliteitsvolle hoofdproducten. Reken hierbij een perfecte techniekbeheersing, mooie presentaties en uiterst professionele bediening en je weet waarom ‘Boury Beats’! CY soon in Boury The Next Level,

Be-Gusto

Be-Gusto Score:                    17,5/20

Be-Gusto Prijs/kwaliteit: 17,5/20

 

Restaurant Boury

Online Reserveren

Diksmuidsesteenweg 53, 8800 Roeselare

Tel: 0032 51 62 64 62

www.restaurantboury.be

Restaurant Boury - Roeselare

Comments are closed.