Escabeche tapas – Waregem

Escabeche Tapas De Luxe – Waregem

 ONLINE RESERVEREN
 Stationsstraat 166, 8790 Waregem
+32 56 32 86 97
 www.escabechedeluxe.be
Zondag en Maandag gesloten

Chef: Karel Viaene

Onder het motto, beter laat dan nooit, delen we nog onze ervaring van restaurant Escabeche Tapas Deluxe in Waregem. Waarom nu? Wel waarschijnlijk omdat ik zin krijg terug te gaan naar de ongedwongen charme van dit Vlaamse tapas restaurant.

Escabeche Tapas Deluxe ligt in een rijhuis in de Stationstraat van Waregem. Vanaf het moment dat je binnenkomt bij Escabeche dan voel je dat het die avond goed gaat komen. Schwung, goede ontvangst en toch een ontspannen gevoel. Geen wonder dat het restaurant bijna dagelijks vol zit. De inrichting is overwegend donker zwart met enkele kleurrijke tinten om contrast te geven. Er zijn lage tafels maar ook verschillende hoge tafels met barkrukken om het informele karakter te bekrachtigen. Op tafel brengt de zwarte lederen onderlegger stijl en de toog vooraan heeft een kleurrijke mozaïek. Bij mooi weer is het genieten in de stadstuin.Escabeche Tapas De Luxe Waregem

De kaart heeft een uitgebreide keuze in verschillende prijs klassen. Ook zijn er een aantal dag-suggesties. Onder het motto ‘sharing is caring’ tovert de chef vanuit zijn open keuken aan een vlot tempo mooie tapas bordjes op tafel. Royaal geportioneerd en met de nodige afwisseling. Noemenswaardig is trouwens ons respect voor deze chef die alleen alle keukentaken voor zich neemt en ook nog versheid en uitstekende kwaliteit aflevert.Escabeche Tapas De Luxe Waregem

De keuken wordt omschreven als vers en ‘to the point’. Korte bereidingen met hoofdzakelijk lokale seizoens-producten en uiteraard ontbreken enkele Spaanse klassiekers niet op de kaart. Escabeche is echter geen Spaans restaurant, maar haalde wel zijn inspiratie bij de Spaanse eetcultuur. De beperkte wijnkaart maakt een reis rond de wereld, de huiswijnen komen uit Spanje maar daarnaast staan er niet zoveel Spaanse wijnen op de kaart.

Onmiddellijk bij het binnenkomen volgt de vlotte gastvrouw Mietje met een bordje salchichón. We starten daarbij verantwoord met de alcoholvrije optie zijnde soda, vlierbloesem en munt.Escabeche Tapas De Luxe Waregem

Je kan de chef zelf een menu laten kiezen in verschillende etappes voor 30€ of 45€ pp maar à la carte van de tapas kiezen is uiteraard ook mogelijk. De kaart is zeer uitgebreid en er staan ook nog aantrekkelijke suggesties op het krijtbord.

Als eerste gerecht van onze selectie komt een salade van spinazie met blauwe kaas, noten voor structuur en appel voor de frisheid en zure toetsen.Escabeche Tapas De Luxe Waregem

Tempura van Nobashi garnaal met een uitstekende Thaise chili mayonaise.Escabeche Tapas De Luxe Waregem

Zeebaars met een risotto, kokkels, mosselen en een bisquesaus.Escabeche Tapas De Luxe Waregem

Sepia met inkt en limoen.Escabeche Tapas De Luxe Waregem

Pan Tomate.

Kipspiesjes Tandoori met serieuze kruiding, yoghurt en koriander.Escabeche Tapas De Luxe Waregem

Mini hamburger met cheddar kaas.Escabeche Tapas De Luxe Waregem

Patatas bravas met huisgemaakte tomatensalsa.Escabeche Tapas De Luxe Waregem

Chocolade ganache met olijfolie, zeezout en krokant brood.Escabeche Tapas De Luxe Waregem

Kleine quote van Kobe Desramaults over Karel Viaene:

‘Hij is onwaarschijnlijk stressbestendig. In zijn restaurant geeft hij op zijn eentje 32 mensen eten, terwijl ze op zijn vingers zitten te kijken. Alles van super kwaliteit en perfect afgesmaakt. Karel gaat er helemaal voor, maar tegelijk laat hij makkelijk los. Dat apprecieer ik.’

De chef zelf noemt zijn stijl een ‘to the point’ keuken en daarmee heeft hij de essentie van tapas en gezellig tafelen meer dan begrepen. Waregem we zijn jaloers! CY soon,

Be-Gusto

 

Be-Gusto Score:                 13,5/20

Be-Gusto Prijs/kwaliteit: 13,5/20

Escabeche Tapas De Luxe

Online Reserveren

Stationsstraat 166, 8790 Waregem

Tel: +32 56 32 86 97

www.escabechedeluxe.be

Comments are closed.