Maxime Colin – Kraainem

Pastoorkesweg 1, 1950 Kraainem
 0032 2 720 63 46
www.maximecolin.be

Chef: Maxime Colin 

Enkele maanden geleden openden de broers Gaëtan en Maxime Colin een nieuw gastronomisch restaurant in Kraainem. Het restaurant is gevestigd in het park van Kasteel Jourdain van Kraainem waar Gaëtan voorheen restaurant d’Oude Pastorie uitbaatte. Met restaurant Maxime Colin situeren ze de kookstijl tussen ‘bistronomie’ en een meer verfijnde ‘gastronomie’.Restaurant Maxime Colin Kraainem Restaurant Maxime Colin Kraainem

De voormalige pastorie dateert uit de 17e eeuw en is gelegen in een prachtig park met een geweldig uitzicht over het aanpalende meer. Bij mooi weer is het genieten op het terras van het restaurant. Het interieur is klassiek maar met een moderne twist. Verschillende kamers vormen het restaurantvertrek waardoor je een intieme en gezellige sfeer krijgt.

©Morgane Ball

©Morgane Ball

Gaëtan en Maxime Colin deden beide ervaring op in gekende restaurants. Gaëtan was de drijvende kracht achter restaurant & brasserie Jaloa aan de Place Ste. Catherine te Brussel en zijn jongere broer Maxime bewees al eerder een grote chef te zijn. Zo was Maxime de chef van het prestigieuze Villa Lorraine en werd hij vorig jaar door Gault&Millau verkozen tot Jonge Chef van het jaar Brussel. Maxime is verantwoordelijk voor de keuken en Gaëtan voor de algemene leiding van het restaurant.

©Morgane Ball

©Morgane Ball

De chef maakt geen compromissen als het op kwaliteit aankomt. Hij gaat uit van een klassieke basis met hoogwaardige producten. De presentatie is hedendaags modern en de smaken primeren. Bij Maxime Colin kies je voor het 3, 5 of 6 gangen menu van de chef. Als hoofdgerecht is er keuze tussen vlees of vis. We starten met heerlijke bubbels op het terras en ietwat aarzelend met twee amuses.Restaurant Maxime Colin Kraainem Restaurant Maxime Colin Kraainem

Koekje van Parmezaan, crème van zwarte olijf en ansjovis.Restaurant Maxime Colin Kraainem

Eitje gevuld met een cappuccino van paling in ’t groen.Restaurant Maxime Colin Kraainem

Menu Maxime Colin:

Een tartaar van Langoustine uit Nieuw Zeeland brengt de chef met erwtjes, een crème van gekonfijte tomaat, verse munt en gepofte boekweit.Restaurant Maxime Colin Kraainem

Drie taartjes van Noordzeekrab worden vergezeld van een gelei van appel en wasabi, daikon en nori blad.Restaurant Maxime Colin Kraainem

Gebakken asperges worden geserveerd met schapenwrongel, een jus van lavas, beurre noisette en enkele brood croutons.Restaurant Maxime Colin Kraainem

Het topgerecht van de avond is veruit de bereiding van de kalfszwezerik. Door het succes bleef dit gerecht enkele keren op de kaart staan en we proeven waarom. De riz de veau komt aan tafel met stukjes schorseneer en wordt ter plaatse door de chef geflambeerd met chartreuse verte.Restaurant Maxime Colin Kraainem Restaurant Maxime Colin Kraainem

Kazen van kaasmeester Luc Vandenhaute: geitenkaasje, Pas de bleu, Epoisses de Berthaut.Restaurant Maxime Colin Kraainem

Als dessert wordt exotisch fruit gecombineerd met stukjes vacherin glacé, yoghurt, witte chocolade en kardemom.Restaurant Maxime Colin Kraainem

Restaurant Maxime Colin KraainemIn de oude en mooi gerenoveerde priorij drukt Maxime meteen zijn stempel. Hier wordt doordacht gekookt met passie en smaakintensiteit. Nog een beetje fine-tunen in de inrichting, de wijnbeleving en de bediening en restaurant Maxime Colin zit volledig op de rails. Zijn kookstijl typeert alvast de richting met geslaagde combinaties, een herkenbare product keuken en zonder teveel tierlantijntjes. De gunstige ligging, grote parking en het prachtige groene kader zullen ongetwijfeld bijdragen tot het succes.

Be-Gusto,

 

Be-Gusto score :                    15/20

Be-Gusto value for money: 15/20

 

Maxime Colin

Pastoorkesweg 1, 1950 Kraainem

Tel : +32 2 720 63 46

www.maximecolin.be

Comments
One Response to “Maxime Colin – Kraainem”
  1. Bartjeuh says:

    En werd je in het Nederlands bediend? Werden de gerechten in het Nederlands voorgesteld? Was de menukaart in het Nederlands? Nee, dus. We zijn hier immers niet in Kraainem, maar in Craeynemme…