Restaurant Karel de Stoute – Gent

Restaurant Karel de Stoute: Gastronomische verfijning in het Gentse Patershol.

Vrouwebroersstraat 2, 9000 Gent
 +32 9 224 17 35
www.restkareldestoute.be

Chef: Thomas De Muynck

Soms kan het al eens gebeuren dat we tussen het werk door een review vergeten te schrijven. Nochtans verdient onze ervaring bij Karel De Stoute te Gent alle lof. Op een doordeweekse middag geven we de chef de opdracht om ons te verrassen op een goed uur tijd. Een opdracht die Thomas De Muynck met veel flair volbracht.Restaurant Karel de Stoute Gent

Het restaurant was vroeger aan de overkant gevestigd waar recent het nieuwe Bistronomie adres ‘Roots’ opende. Met de verhuis kiezen Thomas en Lien voor meer ruimte, extra comfort, meer stijl en alweer een invulling in een schitterend herenhuis in het Gentse Patershol. Bij het binnenkomen kan je ontspannen in een stijlvolle lounge waar het aperitief geserveerd wordt. De tafels werden strak gedekt en we nemen plaats in comfortabele stoelen. Aan de muur prijkt een mooie zwart-wit foto van de straten van het Gentse Patershol.Restaurant Karel de Stoute Gent Restaurant Karel de Stoute Gent

Op de website lezen we: ‘Een menu met karakter. Niets dan een (h)eerlijke keuken, met enkel dagverse producten.’ Zo geeft Thomas kort maar krachtig zijn culinaire stempel mee. Al van bij de hapjes is het duidelijk dat deze chef niet voor eenvoud maar voor detailwerk en finesse gaat. Zijn start heeft hij zeker niet gemist met mooi verzorgde amuses.Restaurant Karel de Stoute Gent

Kroepoek met mimolette kaas

Uitstekende huisgemaakte chips met een wasabi crème.Restaurant Karel de Stoute Gent

Een mousse van kippenlevertjes met mango.Restaurant Karel de Stoute Gent

Spiesje met kip.Restaurant Karel de Stoute Gent

Als voorgerecht serveert de chef een tartaar van zeebaars met hangop, komkommer structuren, een miso crème en een mayonaise van jalapeno pepers. Een excellente combinatie waarbij voldoende frisheid met enkele diepe smaken mooi samen gaan.Restaurant Karel de Stoute Gent

Ook op het gebied van kwaliteitsproducten sluit de chef geen compromissen. Zo smaakt het malse stukje entrecote van graan-gevoederd rundsvlees uit Amerika zeer mooi door. Hierbij brengt hij ruccola, Parmezaan, een crème van broccoli, romanesco en noten. In het glas genieten we dan weer van de rode Vestigo uit Montepulciano D’Abruzzo.Restaurant Karel de Stoute Gent

Ook het dessert wordt stijlvol gepresenteerd met smaken die mooi samengaan. Zo vormen chocolade, kaffir, stukjes banaan, marshmellow, bruine rum, een crème anglaise en vanille ijs de ingrediënten voor een voorbeeld dessert van de hedendaagse moderne keuken.Restaurant Karel de Stoute Gent

We sluiten af met koffie, enkele mignardises en een oliebol.Restaurant Karel de Stoute Gent Restaurant Karel de Stoute Gent

Restaurant Karel de Stoute stond al een tijdje op onze ‘to do’ en na dit bezoek kunnen we bevestigen dat een revisit meer dan aan te raden is. De chef weet gerechten voldoende smaak, originaliteit en diepgang te geven. Reken hierbij het verzorgde stijlvolle interieur, de vriendelijke bediening, de gezellige omgeving en je weet dat je goed zit bij Karel De Stoute in het Gentse Patershol. Smakelijk,

Be-Gusto

 

Be-Gusto score :                    15/20

Be-Gusto value for money: 15,5/20

 

Karel De Stoute

Vrouwebroersstraat 2, 9000 Gent

Tel: +32 9 224 17 35

www.restkareldestoute.be

 

Comments
One Response to “Restaurant Karel de Stoute – Gent”
  1. Annelies says:

    Ik ben er in het vorige pand nog geweest, maar nu is het een eeuwigheid geleden. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, als ik dit zo lees!