Hof Van Cleve – Kruishoutem

Hof Van Cleve: Pure verfijning

 Online Reserveren
Riemegemstraat 1, Kruishoutem
0032 9 383 58 48
www.hofvancleve.com

Zondag, Maandag en dinsdagmiddag gesloten

Chef: Peter Goossens

Onze eerste restaurant post van het jaar is er meteen één om niet te vergeten. Op onze bucketlist stond een bezoek aan het Hof Van Cleve van Peter en Lieve Goossens gepland tijdens het wildseizoen. En zo was dit bezoek eind November memorabel en speelde het team op culinair Champions League niveau.

Het Oost-Vlaamse Kruishoutem is al sinds 1987 het toneel voor uitstekende gastronomie. Hof Van Cleve is gevestigd in een boerderij met een architectuur die typerend is voor de regio. Bij het betreden van het pand, wordt je ondergedompeld in een wereld van rust, luxe en finesse.Hof Van Cleve - Kruishoutem

Gastvrouw Lieve Goossens vertelt over de recente interieur aanpassingen. De schilderijen zijn afkomstig van Belgische kunstenaars en worden regelmatig aangepast. Momenteel sieren moderne werken van Tine Hunts het interieur en werd er gewerkt met ‘a touch of gold’ van kunstenares Anna Torfs op de tafels. Het prachtige terras blijft de ideale plek voor het begin of het einde van uw maaltijd op warmere dagen. Bij dit winter bezoek houden we het op de knusse gezelligheid van binnen.Hof Van Cleve - KruishoutemHof Van Cleve - Kruishoutem

Wie de keuken van het Hof Van Cleve binnenstapt merkt het verschil. Hier wordt nog intens gekookt. Messen, potten, pannen en gardes zorgen voor de beat. Op enkele minuten tijd zorgt een geolied team voor à la carte afgewerkte gerechten met grootse finesse. De verschillende divisies lijken elkaar wel blind aan te voelen en op het ultieme moment zorgt de ‘saucier’ voor de finishing touch. Het zijn vaak de sauzen en de jus die bij het Hof Van Cleve het verschil maken. Zij zorgen voor de perfecte symbiose in elk gerecht.Hof Van Cleve - Kruishoutem

De kookstijl heeft wortels in de traditionele Franse en Belgische keuken, maar met subtiele invloeden uit andere regio’s zoals Azië en Zuid Europa geeft men een tikkeltje pit. De keuken van Peter typeert een perfecte balans tussen klassieke en moderne elementen en tussen creativiteit en intensiteit. Smaakdiepgang is de sleutel en elke smaak blijft herkenbaar voor uw papillen. Elk product op tafel is de beste kwaliteit in zijn soort en wordt met ambacht en vakmanschap behandeld. Gasten kunnen kiezen uit een schitterend à la carte menu, met ook enkele klassieke gerechten die de chef zijn signatuur dragen. Er zijn ook drie menu’s beschikbaar, waaronder een volledige vegetarische optie.Hof Van Cleve - Kruishoutem

De service bij het Hof Van Cleve, onder leiding van gastvrouw Lieve – is onberispelijk en uiterst professioneel. Het team bedient de gasten met oog voor elk detail en niets is te veel om een onvergetelijke ervaring voor elke gast waar te maken. Sommelier Mathieu Vanneste durft te denken buiten de klassieke kaart en verrast regelmatig met verschillende aantrekkelijke en minder bekende referenties. Op de wijnkaart zelf vinden we èèn van de grootste verzamelingen topwijnen met referenties uit alle grote huizen. Daarnaast worden een aantal bijzondere artisanale bieren ook bij het juiste gerecht gecombineerd.

Wild van Peter? Lees dan zeker meer over het wildseizoen.

We starten deze schitterende middag met een glaasje bio-dynamische Champagne ‘Vin secret’ van Françoise Bedel. Voorafgaand aan het menu frisheid van de natuur volgt er een stoet hapjes die uitmunten in finesse.

Mousse van tomaat met Zeebrugse grijze garnalen en ruccola coulis.Hof Van Cleve - Kruishoutem

Tartelette van ham en Beaufort kaas, een sherry toets en poeder van chorizo.Hof Van Cleve - Kruishoutem

Hamachi met een sorbet van ponzu, crème van zwarte look en rode rijst.Hof Van Cleve - Kruishoutem

Paté van haas met appel, rode bes, cevenne ui, gelei van ossenstaart en een porto crème.Hof Van Cleve - Kruishoutem Hof Van Cleve - Kruishoutem Hof Van Cleve - Kruishoutem

Kippenlever parfait met een wortel crème, sinaas, zilverui en brioche.Hof Van Cleve - Kruishoutem

Naamse slak, merg, cecina, aardappel en karnemelk.Hof Van Cleve - Kruishoutem

Als eerste gerecht imponeert de keuken met de 6/0 Zeeuwse platte oesters. Deze worden gecombineerd met bergamot, sudashi, koolrabi vinaigrette, gemarineerde komkommer, gerookte paling en een sorbet van zuring & appel.Hof Van Cleve - Kruishoutem

Als tweede oester bereiding komt een uitstekend licht gepocheerde oester met spinazie, sesam, een kroepoek van algen, amarant en oosterse vinaigrette.Hof Van Cleve - Kruishoutem

Coquille en zee-egel, cannelloni met coquille en quinoa en een dashi saus.Hof Van Cleve - Kruishoutem

Gebakken Sint-Jakobsvrucht ‘Erquiy st-Brieuc’ komt met gekonfijt witlof, aardpeer, een bouillon van aardpeer, schorseneer, mimolette, poeder van de corail en ….witte truffel uit Alba. Absolute top!Hof Van Cleve - Kruishoutem

Kabeljauw uit de Noordzee met een perfecte garing wordt gebracht met prei, bouchot mosseltjes, kokkels, een duxelle en een verfijnd sausje van lavas-selder-mossel & scheermesjes.Hof Van Cleve - Kruishoutem

De licht gebakken Langoustine Guilvinec met chorizo olie, ratatouille, artisjok en panis van kikkererwt worden afgewerkt met een bisque van langoustine die geparfumeerd werd met chermoula.Hof Van Cleve - Kruishoutem

Wild: Haas van bij ons komt met een appelcrème, bloedworst, knolselder, gel van veenbes, groene kool, savooikool, lardo en hoorn des overvloeds.Hof Van Cleve - Kruishoutem Hof Van Cleve - Kruishoutem

Apart komt nog een civet van haas met een sausje van knolselder, toetsen van gember, citroengras en een crème van duindoornbes. Verrassend en geslaagd fris intermezzo bij dit wildgerecht.Hof Van Cleve - Kruishoutem

Kaaschariot – voor wie nog kan.Hof Van Cleve - Kruishoutem Hof Van Cleve - Kruishoutem

Mandarijn ‘Castellon’ in combinatie met butternut, passievrucht, ijs van Samba Hammam thee, jus van bloedsinaas en geschaafde kastanje als afwerking.Hof Van Cleve - Kruishoutem

Een cremeux van chocolade van ‘Van Dender Madagascar 72%’ met koffie en karamel ijs, pecannoten, gepocheerde peer Doyenne, jus van peer en ‘a touch of gold’.Hof Van Cleve - Kruishoutem

Chocolade en zoetigheden waar het Hof Van Cleve om bekend staat!Hof Van Cleve - Kruishoutem Hof Van Cleve - Kruishoutem Hof Van Cleve - Kruishoutem Hof Van Cleve - Kruishoutem

Groots!, zo kunnen we ook deze maaltijd beschrijven. Het Hof Van Cleve gaat voor perfectie. Al jaren acteren ze op het hoogste niveau. Met een klassieke basis worden per seizoen hedendaagse creaties uitgewerkt vol variatie en intensiteit. Goossens werkt enkel met de allerbeste producten, die hij respecteert en liefst komen van nabijgelegen regio’s waar mogelijk. Wild moet van bij ons komen of het komt niet op tafel. Zijn keuken zit vol passie en heeft met de jaren zijn eigenheid behouden, aan finesse gewonnen en blijft in binnen en buitenland constant imponeren. Verwacht u aan te worden ondergedompeld in een omgeving waar subtiele luxe, kunst en topgastronomie hand in hand gaan met een ontspannen sfeer.

Be-Gusto

 

Be-Gusto score:                       9,7/10

Be-Gusto prijs/kwaliteit score: 9,7/10

 

Hof Van Cleve

Online Reserveren

Riemegemstraat 1, Kruishoutem

Tel: +32 9 383 58 48

www.hofvancleve.com

Zondag, Maandag en dinsdagmiddag gesloten

 

Pictures by Belgian Taste Buds

Original review made for wbpstars.com. Discover the ultimate guide for food lovers, travellers and the restaurant business. Discover many thousands of images and hundreds of films of the most amazing culinary wonders in the world. An exclusive documentation of the very best.

Comments
3 Responses to “Hof Van Cleve – Kruishoutem”
 1. Patrick Meert says:

  Heel blij dat het niveau van de beeldkwaliteit zo verbeterd is. Dit resulteert in een mooie professionele reportage. Behalve de Champagne, geen woord over de wijnen?
  Ik groet je,
  Patrick

 2. Nell Nijssen says:

  Wow, ik kan naar de plaatjes blijven kijken. Wat een culinaire rijkdom! Onvoorstelbaar zo veel mooie gerechten in één maaltijd. Ik hoop er ooit ook nog eens te komen.

 3. Muyldermans peter says:

  Veel te duur , wijnen waren ook niet top ( 175€/pers.), zeer stijve bediening net zoals vele klanten waaronder iemand de tafel naast ons een fles champagne van meer dan 1000€ besteld om die vervolgens halfvol te laten staan . U mag hier rekenen op een 1000€/2pers. voor een menu met aangepaste wijnen , aperitief 30€/glas voor een fles die in de winkel 55€kost (Deutz) en 20€ voor een koffie met gebakjes . Heb al beter culinair gegeten met 2 sterren minder , spijtig .