Beste jonge chef ter wereld!

S.Pellegrino zoekt beste jonge chef ter wereld in de Benelux

S.Pellegrino gaat voor het derde jaar op rij op zoek naar de beste jonge chef ter wereld. Wie weet komt die in de derde editie van deze wedstrijd wel uit de Benelux. Moet kunnen zou ik zeggen!

Chefs die jonger zijn dan dertig kunnen zich inschrijven vanaf 1 februari. De derde editie is op een paar punten verbeterd om de deelnemers meer mogelijkheden te bieden zichzelf te presenteren en genoeg zichtbaarheid te creëren. Zo gaat men op zoek naar toonaangevend jong culinair talent uit de hele wereld.

#SPYoungChef

S.Pellegrino, lanceert ook dit jaar de internationale zoektocht om de beste jonge chefs ter wereld op te sporen en opkomend culinair talent te ondersteunen. Vorig jaar mocht de wedstrijd maar liefst 3.000 inzendingen ontvangen. De wereldkaart zal ditmaal in 21 gebieden worden verdeeld. Zo’n 70 chefs worden betrokken als juryleden in de regionale finales. Zij zullen 21 jonge chefs uit 21 verschillende geografische gebieden selecteren als semi-finalisten. Die 21 semi-finalisten krijgen allen een Mentor Chef toegewezen.

De wedstrijd strekt zich uit over 18 maanden. Dat wil zeggen dat de winnaar bekendgemaakt wordt in juni 2018 in Milaan. De verlengde duur van de wedstrijd geeft de semi-finalisten de kans om meer tijd door te brengen met hun Mentor Chef. Op die manier kunnen ze hun vaardigheden verfijnen ter voorbereiding van de finale en zo hun signature dish optimaliseren.

De beoordelingscriteria: vijf gouden regels

1. Ingrediënten: het beste kiezen wat de markt te bieden heeft, met oog voor kwaliteit, versheid en originaliteit.
2. Kunde: rauwe materie kunnen omvormen tot een afgewerkt gerecht dat zijn originele essentie eerbiedigt.
3. Genie: ongekende, inspirerende, verrassende uitkomsten verkennen, in lijn met de fine dining-cultuur en met een persoonlijke en hedendaagse stijl, terwijl smaak en vorm perfect in balans blijven.
4. Schoonheid: het gerecht zo presenteren dat de charme ervan nog verhoogt.
5. Boodschap: een heldere boodschap communiceren dankzij werk en persoonlijke visie.

Deelnemen

Aanmelden voor de S.Pellegrino Young Chef 2018 kan vanaf 1 februari 2017 op Sanpellegrino.com. Om het bereik en de toegankelijkheid van de talentenjacht te vergroten worden ook aanmeldingen in het Engels, Spaans, Mandarijns, Frans en Italiaans geaccepteerd. Wel moeten de deelnemers kennis hebben van de Engelse taal, aangezien dat de officiële taal van de competitie is.

De 4 wedstrijd fases 

Eerste fase: online inschrijving (februari – april 2017)
Vanaf 1 februari t.e.m. 30 april 2017 kunnen jonge chefs hun kandidatuur samen met hun signatuurgerecht indienen via www.sanpellegrino.com. Je mag niet ouder zijn dan dertig en moet je al minstens een jaar als chef, souschef of chef de partie werken in een restaurant. De volledige lijst van de vereisten zal beschikbaar zijn op de website.

Tweede fase – global shortlist (juni 2017)
In juni worden alle kandidaturen bekeken door ALMA, ’s werelds belangrijkste internationale centrum voor training en opleiding op het gebied van de Italiaanse keuken. Het centrum zal de deelnemers onderverdelen in 21 regio’s, volgens de streek waar ze vandaan komen. ALMA selecteert daarna per regio tien jonge chefs die de vijf gouden regels het best weten toe te passen. Zij nemen het tegen elkaar op in de 21 regionale finales.

Derde fase – regionale finales (juni – december 2017)
Tijdens de regionale Benelux-finale zullen tien jonge chefs hun signatuurgerecht laten proeven door een jury die bestaat uit topchefs. De winnaar van de regionale finale kan samen met de andere twintig regionale winnaars rekenen op een plek in de finale. De regionale winnaars krijgen dan een mentor toegewezen die de jonge chefs suggesties zal geven om hun signatuurgerechten te verbeteren en zich zo te kunnen voorbereiden op de wereldwijde finale in Milaan.

Vierde fase – de grote finale (juni 2018)
De grote S.Pellegrino Young Chef-finale vindt plaats in juni 2018 in Milaan. De internationale jury van zeven beroemde chefs (the Seven Sages) zal de S.Pellegrino Young Chef 2018 Award uitreiken aan een van de 21 deelnemende jonge chefs.

De 21 regio’s zijn:

1. Italië
2. Frankrijk
3. Duitsland + Oostenrijk
4. Zwitserland
5. Spanje + Portugal
6. Verenigd Koninkrijk – Ierland
7. Rusland + Baltische Staten + Gemenebest van Onafhankelijke Staten
8. Scandinavië (Noorwegen + Zweden + Finland + Denemarken)
9. Oost-Europa
10. Benelux
11. Mediterrane landen
12. VS
13. Canada
14. Afrika + Midden-Oosten
15. Centraal-Amerika + Carbisch gebied
16. Latijns-Amerika + Caraïben
17. Australië + Nieuw-Zeeland + Pacifische Eilanden
18. China
19. Japan
20. Noordoost-Azië (Zuid Korea + Taiwan + Hong Kong + Filipijnen)
21. Zuidoost-Azië (India + Sri Lanka + Myanmar + Thailand + Laos + Vietnam + Maleisië + Singapore + Indonesië + Cambodja + Maldiven)

 

 

 

Comments are closed.