Dôme – Antwerp

Dôme – Pure zekerheid

 Online Reserveren
Grotehondstraat 2, 2018 Antwerpen
0032 3 239 90 03
 www.domeweb.be

Chef: Frédéric Chabbert

Ons land telt tegenwoordig niet alleen meer en meer topchefs maar onze rijke culinaire geschiedenis inspireert ook buitenlandse chefs om naar hier te verhuizen. Frédéric Chabbert en Evangeline waren dan ook meteen verkocht toen ze het pand van restaurant Dôme in de Antwerpse wijk Zurenborg bezochten.

Een half jaar nadat de vorige chef Julien Burlat restaurant Dôme sloot heropenden Frédéric en Evangeline dit authentiek restaurant en behouden de naam. Met enkele verfraaiingswerken creëerden ze een leuk en gezellig terras aan de zijkant van het restaurant en op de eerste verdieping werd een ruimte ingericht voor privé diners tot 12 personen.

© Belgian Taste Buds

Het gebouw waar restaurant Dôme zich bevindt, sluit qua stijl en allure naadloos aan op de grandeur van de nabijgelegen Cogels-Osylei met zijn prachtige gebouwen met eclectische negentiende-eeuwse architectuur. Het gebouw met unieke koepel, Café du Dôme, werd oorspronkelijk in 1893 als koffie- en theehuis door architect Jos Bascourt gebouwd. Nadien kreeg het monumentale gebouw enkele andere invullingen zoals politiekantoor – in de kelder bevinden zich zelfs nog twee gevangeniscellen-, lokaal schooltje en tweedehands kledingzaak. Nu is het dus de beurt aan Chabbert om het pand weer terug zijn ziel terug te geven.

© Belgian Taste Buds

De Franse topchef wil een keuken brengen waar het product alle aandacht krijgt. Enkel ingrediënten van topkwaliteit mogen de dôme binnenkomen en worden verwerkt volgens het ritme van de seizoenen. Chabbert werd gevormd door culinair icoon Alain Ducasse en stond aan het fornuis van diverse internationale toprestaurants. Zo werkte hij onder meer in het prestigieuze restaurant Louis XV in Monaco en ook als executive chef in restaurant Petrus in het luxueuze Shangri-La Hong Kong hotel.

Frédéric Chabbert en zijn vrouw Evangeline droomden al een tijdje van een eigen zaak met apart karakter. En dan is Dôme alvast de eerste bouwsteen van het succes. Tegelijkertijd nam het duo ook het vlakbij gelegen Dôme sur Mer, de fijne visbistro van Julien Burlat over.

Gasten zullen ontvangen worden door gastvrouw Evangeline die de chef leerde kennen tijdens de tien jaar dat hij in Hong Kong werkte. Zij werkte zelf twintig jaar als gastvrouw in diverse hotels voor de luxueuze Shangri-La keten.

De ontvangst op deze zwoele avond is alvast zeer hartelijk en bij het binnenkomen voel je meteen de grandeur van het pand. Op de kaart vinden we een kleine à la carte met 4 voor en 4 hoofdgerechten en een 6-gangen menu (75€). De wijnkelder werd grotendeels overgenomen van de vorige uitbating, heeft een goede variatie tussen klassieke wijnen en enkele natuurwijnen maar heeft nog wat precisiewerk naar referenties en jaartallen toe nodig.

We starten deze gezellige avond met een glaasje Champagne van het huis Jean Laurent. Krachtige neus met aroma’s van geel fruit, perzik en pruimen.

De amuses vandaag zijn een soesje gevuld met smeuïge Parmezaan crème en een bouillon met grijze garnaaltjes. Eenvoud maar ‘to the point’, meteen een eigenschap die de kookstijl van Chabbert typeert.

We genieten als voorgerecht van de tomaat variëteiten van Les Cailloux uit de Provence. De tomaatjes werden waar nodig geplisseerd, perfect gerijpt en behouden net voldoende textuur. Hierbij komen kers, aardbei, paarse basilicum, affila cress en een smaakvolle jus om het gerecht body te geven (30€).

Als hoofdgerecht kiezen we voor een stukje rundsvlees van Hugo Desnoyer. Deze slager uit Parijs levert reeds decennia aan toprestaurants. Voor Dôme selecteerde hij een degelijk stuk Côte de Boeuf dat door de chef saignant geserveerd wordt met geroosterde groenten – jonge wortel, artisjok en gekonfijte look (45€).

Als kaasgerecht brengt Chabbert een geitenkaas Lingot des Moines de la Dalmerie uit de Cévennes met rozemarijn, pistache en olijfolie (16€).

© Belgian Taste Buds

Het chocolade taartje van Burlat bij Dôme werd bijna een legende. Wel ook Chabbert kent zijn klassiekers. Deze verse van donkere chocolade 70% met praliné wordt aan tafel afgewerkt met geraspte pure Braziliaanse cacao (14€).

Chef Frédéric Chabbert serveert een zeer degelijke product keuken met veel respect voor de seizoenen. Hij selecteert de betere ingrediënten en haalt gezien zijn afkomst de mosterd vaak in Frankrijk. De gerechten die wij proefden waren alvast zeer smaakvol en zo lijkt Dôme opnieuw een vaste waarde te worden in de Antwerpse gastronomie. Voor liefhebbers van gegarandeerde kwaliteit zonder extreme creativiteit en uitspattingen is een bezoek aan deze nieuwe Dôme alvast een aanrader.

 

Be-Gusto,

Be-Gusto score:                 7,8/10

Be-Gusto prijs/kwaliteit: 7,7/10

 

Dôme

Grotehondstraat 2, 2018 Antwerpen

Tel: 0032 3 239 90 03

http://www.domeweb.be

 

Comments are closed.